25.5 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΓιατί πολλά βακτήρια που προσβάλουν τα τρόφιμα είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά;

Γιατί πολλά βακτήρια που προσβάλουν τα τρόφιμα είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά;

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Δυστοπία: Από το 2030 οι οικονομικές συναλλαγές θα γίνονται με τα βιομετρικά μας χαρακτηριστικά! – Το κράτος θα ξέρει τα πάντα

Αλλάζουν όλα ως προς τις οικονομικές συναλλαγές, ανάμεσα σε αυτές και η χρήση των πλαστικών καρτών, καθώς αυτές από το 2030 και μετά θα πραγματοποιούνται με χρήση των βιομετρικών μας χαρακτηριστικών! Πρόκειται για ένα δυστοπικό σενάριο το οποίο οδεύει στο να γίνει πραγματικότητα και σύντομα οι πιστωτικές κάρτες θα αποτελέσουν παρελθόν υποτίθεται, όπως πάντα, για

Κικίλιας: Ερχονται 831 προσλήψεις στην Πυροσβεστική

Με 831 προσλήψεις θα ενισχυθεί το Πυροσβεστικό Σώμα για το 2025, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Με 831 προσλήψεις θα ενισχυθεί το Πυροσβεστικό Σώμα για το 2025, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Πιο συγκεκριμένα για το 2025 θα προσληφθούν: • όλοι οι απόφοιτοι της Πυροσβεστικής

Το Πεντάγωνο θεωρεί ότι η εκτόξευση ρωσικών πυραύλων πάνω από την Ουκρανία είναι μέρος του πολέμου

Η Ουάσιγκτον θεωρεί την εκτόξευση ρωσικών πυραύλων πάνω από την Ουκρανία ως συνεπακόλουθο στην σύγκρουση, δήλωσε η Σαμπρίνα Σινγκ, αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου. Ερωτηθείς εάν θα ήταν δυνατό να καταρρίψουν ρωσικούς πυραύλους από την Πολωνία ή τη Ρουμανία, ο αξιωματούχος απάντησε: “Θα ήταν διαφορετικός τρόπος για εμάς να εμπλακούμε στη σύγκρουση. Πιστεύουμε ότι η

Μπάιντεν: «Μπορούμε να αποφύγουμε» ολοκληρωτικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή

«Μπορούμε να αποφύγουμε» το ξέσπασμα «ολοκληρωτικού πολέμου» στη Μέση Ανατολή, ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους, την ώρα που η διεθνής κοινότητα ανησυχεί έντονα για το ενδεχόμενο να γενικευτεί η σύρραξη στην περιοχή. «Δεν πιστεύω πως θα έχουμε ολοκληρωτικό πόλεμο. Θεωρώ ότι μπορούμε να τον αποφύγουμε. Αλλά μένουν ακόμη να γίνουν πολλά» για να αποφευχθεί ο κίνδυνος

Βίντεο: Σφαγή στο Κουρσκ – Ρώσοι Πεζοναύτες εξολοθρεύουν ουκρανική φάλαγγα

Δύο τεθωρακισμένα οχήματα BTR-82A των Ρώσων Πεζοναυτών εξολόθρευσαν μία ουκρανική φάλαγγα στο Kουρσκ, στήνοντας τους ενέδρα σε σταυροδρόμι. Η φάλαγγα αποτελούταν από 10 εννέα οχήματα και ανήκε στην 82η Ταξιαρχία. 🇷🇺⚔️🇺🇦 2 Russian BTRs Decimate Ukrainian NATO-Equipped Column in Kursk AmbushOn the Kursk front, two Russian Marine BTR-82As ambushed a column of 19 NATO vehicles
spot_imgspot_img

Στρατηγικές για την πρόληψη προσβολής τροφίμων από ανθεκτικά στα αντιβιοτικά βακτήρια

Τα ανθεκτικά στα αντιβιοτικά βακτήρια είναι στελέχη βακτηρίων που έχουν αναπτύξει την ικανότητα να επιβιώνουν ή να αναπτύσσονται παρά την παρουσία αντιβιοτικών που κανονικά θα τα σκότωναν ή θα ανέστειλαν την ανάπτυξή τους. Αυτή η αντίσταση εμφανίζεται μέσω γενετικών αλλαγών, που συχνά επιταχύνονται από την υπερβολική ή κακή χρήση αντιβιοτικών στην ιατρική και τη γεωργία. Ως αποτέλεσμα, οι λοιμώξεις που προκαλούνται από αυτά τα βακτήρια γίνονται πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν, θέτοντας σημαντικούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Πολλοί καταναλωτές γνωρίζουν ότι πρέπει να ολοκληρώσουν τη θεραπεία με αντιβιοτικά για να αποτρέψουν την ανάπτυξη βακτηριακής αντοχής και οι καλές γεωργικές πρακτικές χρησιμοποιούν παρόμοιες στρατηγικές .

Η πρόληψη προσβολής τροφίμων από ανθεκτικά στα αντιβιοτικά βακτήρια περιλαμβάνει έναν συνδυασμό υπεύθυνης χρήσης αντιβιοτικών, αυστηρών πρακτικών ασφάλειας τροφίμων και αυστηρών ρυθμιστικών μέτρων. 

Υπεύθυνη Χρήση Αντιβιοτικών

Η διαχείριση αντιβιοτικών στη γεωργία σημαίνει περιορισμός της χρήσης αντιβιοτικών στην κτηνοτροφία μόνο όταν είναι απαραίτητο για τη θεραπεία λοιμώξεων. Τα ζώα θα πρέπει να λαμβάνουν αντιβιοτικά μόνο όταν είναι άρρωστα, ή για την πρόληψη ασθενειών σε ζώα που κινδυνεύουν. Η χρήση αντιβιοτικών δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για την προαγωγή της ανάπτυξης ή την πρόληψη ασθενειών σε κατά τα άλλα υγιή ζώα ή ομάδες ζώων.

Αντί της χορήγησης αντιβιοτικών, η εφαρμογή εναλλακτικών λύσεων όπως τα προβιοτικά, τα πρεβιοτικά και τα εμβόλια μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της υγείας των ζώων χωρίς να συμβάλλουν στην αντίσταση στα αντιβιοτικά.

Διαβάστε επίσης: Αποτελεσματική μέθοδος καταπολέμησης βακτηρίων που παρουσιάζουν αντοχή στα αντιβιοτικά

Αυστηρές Πρακτικές Ασφάλειας Τροφίμων

Τα ανθεκτικά βακτήρια που μεταφέρονται από ζώα μπορούν να μολύνουν διάφορα τρόφιμα. Το κρέας και τα πουλερικά μπορεί να μολυνθούν κατά τη σφαγή και την επεξεργασία. Τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούν επίσης να εκτεθούν σε αυτά τα βακτήρια όταν τα ζωικά απόβλητα εξαπλώνονται στο περιβάλλον, όπως μέσω του νερού άρδευσης ή των λιπασμάτων.

Η διασφάλιση καλών πρακτικών υγιεινής σε όλα τα στάδια της παραγωγής τροφίμων, από το αγρόκτημα μέχρι το τραπέζι, βοηθά στην πρόληψη της εξάπλωσης βακτηρίων ανθεκτικών στα αντιβιοτικά. Αυτό περιλαμβάνει τακτικό καθαρισμό και απολύμανση του εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων.

Ο κίνδυνος για τους καταναλωτές να μολυνθούν από τρόφιμα που περιέχουν παθογόνα ανθεκτικά στα αντιβιοτικά είναι χαμηλός υπό την προϋπόθεση ότι ακολουθούνται οι κατάλληλες πρακτικές ασφάλειας των τροφίμων.

Η εφαρμογή των οδηγιών «Καθαρισμός, Διαχωρισμός, Μαγείρεμα και Ψύξη» μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο μόλυνσης. Αυτό περιλαμβάνει το συχνό πλύσιμο των χεριών και των επιφανειών, τη διατήρηση του ωμού κρέατος ξεχωριστά από άλλα τρόφιμα, το μαγείρεμα στις σωστές θερμοκρασίες και την έγκαιρη κατάψυξη.

Ισχυρά ρυθμιστικά μέτρα

Οι κυβερνήσεις και οι οργανισμοί υγείας θα πρέπει να παρακολουθούν συνεχώς τη χρήση αντιβιοτικών και τα πρότυπα αντοχής τόσο σε ανθρώπινο όσο και σε ζωικό πληθυσμό. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), η συλλογή αυτών των δεδομένων βοηθά στην κατανόηση των «τάσεων αντίστασης, της νέας ή αναδυόμενης αντίστασης, των ανθεκτικών βακτηρίων που αρρωσταίνουν τους ανθρώπους και ποιες ομάδες ανθρώπων βρίσκονται κίνδυνος και γιατί». Οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται για την ενημέρωση των προσπαθειών που αποσκοπούν στην πρόληψη και τον έλεγχο της εξάπλωσης της ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά και των ανθεκτικών βακτηρίων. Οι ομοσπονδιακοί ρυθμιστικοί φορείς, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, οι ομάδες υπεράσπισης των καταναλωτών, τα τμήματα υγείας, η βιομηχανία και το κοινό βασίζονται σε αυτά τα δεδομένα.

Η εφαρμογή και η επιβολή κανονισμών που περιορίζουν τη χρήση αντιβιοτικών στη γεωργία και προωθούν τα πρότυπα ασφάλειας των τροφίμων είναι ζωτικής σημασίας.

Ευαισθητοποίηση και Εκπαίδευση των Καταναλωτών

Η ευαισθητοποίηση σχετικά με τους κινδύνους της ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά και η προώθηση πρακτικών ασφαλούς χειρισμού τροφίμων μπορεί να δώσει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να κάνουν συνειδητές επιλογές . Αυτό περιλαμβάνει την κατανόηση των ετικετών των τροφίμων και την επιλογή προϊόντων από πηγές που ακολουθούν υπεύθυνες πρακτικές χρήσης αντιβιοτικών.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img