27.8 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςΚαιρός: Οι περιοχές που θα σφυροκοπήσει η Cassandra - Πότε θα βρέξει...

Καιρός: Οι περιοχές που θα σφυροκοπήσει η Cassandra – Πότε θα βρέξει στην Αττική

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Μαρία Καρυστιανού προς το Νίκο Πλακιά: «Πονάμε το ίδιο – Τα κορίτσια μας είναι μαζί στον ουρανό»

Δεν συνεχίζει από ό,τι φαίνεται η διαφωνία και η αντιπαράθεση μεταξύ συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, σχετικά με την ύπαρξη εισιτηρίων αντί κάποιου αντιτίμου στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο στις 11 Οκτωβρίου. Μάλιστα από την πλευρά της η Μαρία Καρυστιανού έστειλε μήνυμα ενότητας μέσω σχετικής της δημοσίευσης απαντώντας έτσι στην οικογένεια Πλακιά.  «Πονάμε το

Ακόμα ένα βίντεο από την ανατίναξη του βρετανικού πετρελαιοφόρου από τους Χούθι

Οι Χούθι έπληξαν με θαλάσσιο drone το βρετανικό πετρελαιοφόρο Cordelia Moon, μετά την μαζική ισραηλινή αεροπορική προσβολή στο λιμάνι της Χοντέιντα. Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που τηλεκατευθυνόμενο σκάφος γεμάτο με εκρηκτικά των ανταρτών Χούθι χτύπησε τάνκερ στην Ερυθρά Θάλασσα, έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Το βίντεο, σύμφωνα με την Daily Mail, δείχνει τη στιγμή που το τάνκερ «Cordelia Moon», με

Νέο ΒΙΝΤΕΟ: Οι προετοιμασίες των Ιρανών λίγο πριν την πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ

A newly released video reveals Iran’s preparations for the October 1 strike from within an underground facility. The footage showcases Ghadr missiles, along with what appear to be Kheybarshekan or Fattah-1 missiles, ready for launch. pic.twitter.com/LlV8TDdgLd — Clash Report (@clashreport) October 4, 2024 ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo

Ένας υπεύθυνος του ελεγχόμενου από την Μόσχα ουκρανικού πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια σκοτώθηκε

Από το Φεβρουάριο του 2022 που άρχισε η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν πραγματοποιήσει δολοφονίες ή απόπειρες δολοφονίας στα κατεχόμενα εδάφη ή και στην ίδια τη Ρωσία με στόχο αξιωματούχους της κατοχής, στρατιωτικούς ή προσωπικότητες που υποστηρίζουν την εισβολή στην Ουκρανία. Σύμφωνα με την ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών (GUR), η

Σ.Μπαλάσκας για Ρομά: «Θα τους πάμε αίμα, θα μπαίνουμε στα σπιτάκια τους»

Ο Σταύρος Μπαλάσκας ήταν καλεσμένος σήμερα (04/10/24) σε πρωϊνή εκπομπή και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα της εγκληματικότητας των Ρομά, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να αυστηροποιηθεί περαιτέρω το νομικό πλαίσιο της χώρας. Μάλιστα, υποστήριξε ότι χρειάζεται η δημιουργία περισσότερων φυλακών και χώρων κράτησης καθώς παρατηρείται πως «το 84% με 87% της εγκληματικότητας στη χώρα οφείλεται
spot_imgspot_img

Τα… δόντια της αναμένεται να δείξει η κακοκαιρία Cassandra τις επόμενες ώρες σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ο μετεωρολόγος του OPEN ανέφερε πως «θα πέσει πολύ νερό» στη Δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στη Δυτική Στερεά και στην Ήπειρο, ενώ καθώς θα κάνει το πέρασμά της η κακοκαιρία, θα καταλήξει στο ανατολικό άκρο της Ελλάδας.

Από το τόξο της κακοκαιρίας Cassandra δεν θα… γλυτώσει η Αττική, όπου το Σάββατο αναμένεται να σημειωθεί καταιγίδα.

Από Δευτέρα η κακοκαιρία αποχωρεί και η θερμοκρασία θα φτάσει στους 26-28 βαθμούς.

Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Συγκεκριμένα, το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ αναφέρει πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο και αναφέρει πως η κύρια διαταραχή της κακοκαιρίας Cassandra περνά βόρεια της Ελλάδος, χωρίς ωστόσο να μας επηρεάζει σημαντικά.
Ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση στη χώρα μας με την διέλευση ενός ψυχρού μετώπου, από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (04-10-24) μέχρι το βράδυ του Σαββάτου (05-10-24), με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και τα βορειοανατολικά τμήματα.

Αναλυτικά:

Α. Παρασκευή (04-10-24)
Από νωρίς το απόγευμα βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν αρχικά το βόρειο Ιόνιο και βαθμιαία την Ήπειρο, τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Πιθανόν, κατά τη διάρκεια της νύχτας να επηρεαστούν πρόσκαιρα και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας.
Εξασθένηση των φαινομένων από τη νύχτα στα βορειοδυτικά.

Β. Σάββατο (05-10-24)
α) Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το απόγευμα, βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου.
β) Από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ο καιρός σήμερα

Όπως αναφέρει η τελευταία πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, στη δυτική Ελλάδα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα τμήματα. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τη νύχτα στα βορειοδυτικά.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες τοπικά θα αυξηθούν. Στη δυτική Μακεδονία είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές από το μεσημέρι, ενώ στη δυτική Θεσσαλία πιθανόν τις βραδινές ώρες να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά και υπάρχει πιθανότητα να σχηματισθούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει τους 27 με 29 βαθμούς και τοπικά στην ηπειρωτική χώρα τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Tο ραντάρ με τον καιρό ΤΩΡΑ, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img