23.4 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΕσωτερική ασφάλειαΑγωνία τέλος για τους φοιτητές που υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση – Πήραν εξιτήριο

Αγωνία τέλος για τους φοιτητές που υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση – Πήραν εξιτήριο

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Η κακοκαιρία «Κασσάνδρα» χτυπά τη δυτική Ελλάδα – «Προσοχή σε δύο περιοχές», προειδοποιεί ο Κολυδάς

Σε Κέρκυρα και Ιωάννινα έκανε «ποδαρικό» η κακοκαιρία «Κασσάνδρα», η οποία από απόψε (04/10) πλήττει τις δύο περιοχές με σφοδρή βροχόπτωση και ισχυρούς ανέμους. Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σε αποψινή (04/10) ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα για την πορεία της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει αύριο (05/10) τη χώρα, σημείωσε μεταξύ άλλων πως τα

Τουλάχιστον 70 λαθρομετανάστες αποβιβάστηκαν στην Γαύδο- Θα μεταφερθούν στην Αττική για μόνιμη εγκατάσταση

Πλοιάριο με δεκάδες μετανάστες  περίπου 70 από διάφορες  χώρες (Αίγυπτο, Πακιστάν, Συρία Μπαγκλαντές, Σουδάν κτλ.) «εντοπίστηκε» στο νησί της Γαύδου, σήμερα, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, στην παραλία «Ποταμός» αφού πρώτα είχε αποβιβάσει όλους του αλλοδαπούς χωρίς κανένα απολυτως πρόβλημα. Οι μετανάστες έγιναν άμεσα αντιληπτοί αφού είχαν αποβιβαστεί και ενημερώθηκαν οι «αρχές» που ξεκίνησαν την συγκέντρωσή τους

Έρχονται μεγάλες αλλαγές στην στρατιωτική θητεία: Τι προανήγγειλε ο Δένδιας

Πέραν της υφής της θητείας και της αναφοράς στις γυναίκες, ο κ. Δένδιας προανήγγειλε μεγάλες αλλαγές και σε ό,τι αφορά τις στολές και τον εξοπλισμό των οπλιτών. Ακολουθεί μέρος της ομιλίας του ΥΠΑΜ: «Κυρίες και κύριοι, ο στρατός μας δεν είναι επαγγελματικός, όπως σε άλλες χώρες. Έχει, βέβαια, έναν λαμπρό επαγγελματικό κορμό. Βασίζεται, όμως, στη

ΓΕΕΘΑ: Ολοκληρώθηκε η άσκηση «Αλέξανδρος – 24»

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, η άσκηση πραγματοποιήθηκε με ευρεία συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας και του πολιτικού τομέα και είχε σκοπό την εξέταση και δοκιμή του Συστήματος Χειρισμού Κρίσεων. Στο πλαίσιο διεξαγωγής της άσκησης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης επισκέφθηκε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων καθώς επίσης και τα Κέντρα Επιχειρήσεων των

Νεκρός βρέθηκε Ουκρανός ναυτικός στο λιμάνι της Νέας Καρβάλης

Ένας 37χρονος Ουκρανός βρέθηκε νεκρός σε φορτηγό πλοίο σημαίας Αγίου Χριστοφόρου και Νέβις, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στον εμπορικό λιμένα της Νέας Καρβάλης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, το πρωί ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Καβάλας ότι ο 37χρονος έπεσε στη θάλασσα και έκτοτε αγνοούταν. Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και
spot_imgspot_img

Αίσιο τέλος φαίνεται ότι έχει η υπόθεση των τριάντα περίπου φοιτητών οι οποίοι υπέστησαν τροφική δηλητηρίαση κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στο Καρπενήσι, όπου και είχαν παρευρεθεί.

Οι φοιτητές εισήχθησαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Καρπενησίου για τις πρώτες βοήθειες ενώ με αντίστοιχα συμπτώματα νοσηλεύθηκαν στο νοσοκομείο, τόσο ο οδηγός του λεωφορείου όσο και ο υπεύθυνος της εκπαιδευτικής εκδρομής.

Μέχρι και σήμερα το πρωί (04/10/24), στο νοσοκομείο του Καρπενησίου νοσηλεύονταν οι τρεις τελευταίοι φοιτητές, οι οποίοι πήραν εξιτήριο το μεσημέρι, επιστρέφοντας στα σπίτια τους, όπως συνέβη και με τους υπόλοιπους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το περιστατικό ενημερώθηκαν οι αρχές και ο ΕΟΔΥ, οι οποίοι κάνουν έρευνα για να βρουν τα αίτια που προκάλεσαν τη μαζική τροφική δηλητηρίαση.

Ακολουθεί η μακροσκελής ανακοίνωση από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών:

«Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ενημερώνει το κοινό για τα ακριβή στοιχεία του περιστατικού της τροφικής δηλητηρίασης φοιτητών του στη διάρκεια εκπαιδευτικής εκδρομής.

Η εκπαιδευτική εκδρομή του 5 ου έτους του Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής ξεκίνησε στις 30 Σεπτεμβρίου από την Αθήνα για επισκέψεις σε επιχειρήσεις του κλάδου στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας και Ευρυτανίας και μετάβαση στο Καρπενήσι για παρακολούθηση των εργασιών επιστημονικού συνεδρίου, σύμφωνα με το εγκεκριμένο πρόγραμμά της.

Το απόγευμα της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου, ένας από τους φοιτητές παρουσίασε έντονη αδιαθεσία και εισήχθη στο νοσοκομείο Καρπενησίου για αξιολόγηση. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας για περαιτέρω νοσηλεία χωρίς σαφή διάγνωση. Οι γονείς του φοιτητή ενημερώθηκαν άμεσα από τον υπεύθυνο καθηγητή-συνοδό της εκδρομής και μετέβησαν στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Μετά τις 9:30μμ της ίδιας ημέρας, συμπτώματα αδιαθεσίας και γαστρεντερίτιδας εκδηλώθηκαν και σε άλλα μέλη της ομάδας, τα οποία επίσης εισήχθησαν για νοσηλεία στο νοσοκομείο Καρπενησίου.

Έως και την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου εισήχθησαν στο νοσοκομείο Καρπενησίου 17 φοιτητές/τριες, ο υπεύθυνος-συνοδός της εκδρομής και ο οδηγός του λεωφορείου.

Δύο ακόμη φοιτητές που εκδήλωσαν συμπτώματα δήλωσαν ότι δεν επιθυμούσαν τη νοσηλεία τους στο νοσοκομείο και δεν εισήχθησαν. Οι φοιτητές αυτοί τώρα είναι καλύτερα στην υγεία τους.

Οι νοσηλευόμενοι δέχτηκαν τις πολύ επιμελείς φροντίδες του προσωπικού του νοσοκομείου Καρπενησίου και έλαβαν κατά περίπτωση οδηγίες και φαρμακευτική αγωγή. Ο ΕΟΔΥ ενημερώθηκε από το νοσοκομείο Καρπενησίου και επιλήφθηκε αμέσως.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΕΟΔΥ επικοινώνησε με τον υπεύθυνο της εκδρομής, ο οποίος παρείχε και συνεχίζει να παρέχει κάθε δυνατή ενημέρωση, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που του δόθηκαν.

Οι φοιτητές επέδειξαν άριστη αλληλεγγύη και δημιούργησαν ένα εξαιρετικό δίκτυο υποστήριξης προς τους συνάδελφους τους.

Σήμερα, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, μέχρι τις 11:30π.μ. συνέχισαν να νοσηλεύονται συνολικά τρεις φοιτητές, δύο φοιτήτριες και ένας φοιτητής.

Το εξιτήριο αυτών των φοιτητών από το νοσοκομεία αναμενόταν κατά τις 13:00, ώστε να αναχωρήσουν άμεσα μαζί με τους άλλους φοιτητές για την Αθήνα.

Ο υπεύθυνος και τα μέλη της εκδρομής εκφράζουν την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες τους προς τους θεράποντες γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για την άριστη περίθαλψη που έλαβαν.

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης, και αναμένει τα αποτελέσματα της διερεύνησης του περιστατικού από τις αρμόδιες Αρχές

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img