26.5 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΝέα ΤάξηΣυζήτηση για… «φόρο ατεκνίας» φέρνει θύελλα! Δείτε σε ποιά χώρα

Συζήτηση για… «φόρο ατεκνίας» φέρνει θύελλα! Δείτε σε ποιά χώρα

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Το κόστος της ουκρανικής ήττας στο Βούλενταρ: Απρόσκοπτος εφοδιασμός για τους Ρώσους σε όλα τα μέτωπα της Ουκρανίας

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στο Ντόνμπας καταδεικνύουν ποια είναι η κατάσταση των ουκρανικών δυνάμεων οι οποίες παρουσιάζουν σημάδια επερχόμενης κατάρρευσης. Δεδομένου μάλιστα ότι υπάρχει κλιμάκωση της κρίσης στην Μέση Ανατολή και ότι οι ΗΠΑ είναι υποχρεωμένες να προσφέρουν στο Ισραήλ επιπλέον στρατιωτική και οικονομική βοήθεια, αλλά και το γεγονός ότι σε ένα μήνα έχουν

Εθνική Άμυνα εν μέσω κρίσης: ανάγκη για γενναίες τομές

Η πατρίδα μας βιώνει τα τελευταία χρόνια μια μείζονα οικονομική κρίση που δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη την εθνική άμυνα της χώρας. Τα προβλήματα αναρίθμητα: χαμηλές διαθεσιμότητες κύριων οπλικών συστημάτων, οξύ πρόβλημα στην επάνδρωση μονάδων, ελλείψεις σε αναλώσιμα, ανεπαρκής εκπαίδευση, χαμηλό επίπεδο πειθαρχίας, χαμηλό ηθικό. Με δεδομένη την οικονομική δυσπραγία είναι λανθασμένη η εναπόθεση των όποιων

Έλον Μασκ κατά FEMA! Χαμός στην Βόρεια Καρολίνα! Τεράστιο μυστήριο εν όψει εκλογών, vid

Ο Έλον Μασκ επέκρινε την Παρασκευή την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης (FEMA), υποστηρίζοντας ότι μπλοκάρει τις αποστολές δορυφορικών διαδικτυακών παραδόσεων Starlink στη Βόρεια Καρολίνα που έχει πληγεί από τον τυφώνα, με δημοσιεύματα να αναφέρουν πως εκεί η πλειοψηφία των πολιτών είναι ψηφοφόροι του Τραμπ! “Η FEMA δεν αποτυγχάνει απλώς να βοηθήσει επαρκώς τους ανθρώπους

Καιρός: Ζημιές από την κακοκαιρία Κασσάνδρα στο Στράτο Αγρινίου – Πληροφορίες για αγνοούμενο

Πλήττει τη χώρα μας η κακοκαιρία «Κασσάνδρα» με βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές ενώ δεν απουσιάζουν τα προβλήματα. Η επιδείνωση του καιρού αναμένεται να κρατήσει μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου ενώ έντονα προβλήματα υπάρχουν ήδη και στη δυτική Ελλάδα. Σύμφωνα με το aitolianews.gr αρκετές είναι οι ζημιές που έχουν γίνει στο Στράτο Αγρινίου

Καιρός: «Όλα τούμπα» μετά τις 20 Οκτωβρίου – Έρχεται χειμώνας μέσα στο φθινόπωρο

Σε καλοκαιρινό μοτίβο θα κυλήσει ο καιρός της εβδομάδα που ανοίγεται μπροστά μας, με γενική ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας και άνοδο της θερμοκρασίας. Σε ανάρτησή του στα social media, ο προγνώστης Θεοφάνης Χατζηγρίβας σχολίασε την εξέλιξη του καιρού την επόμενη εβδομάδα, ενώ προειδοποίησε για την ολική μεταβολή του καιρικού σκηνικού μετά τις 20
spot_imgspot_img

Ο βουλευτής της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, Yevgeny Popov, τάχθηκε κατά της προτεινόμενης αναβίωσης μιας πολιτικής της εποχής του Στάλιν που θα φορολογούσε τους ανθρώπους που δεν έχουν παιδιά.

Ο φόρος δημιουργήθηκε το 1941 για να τονώσει την αύξηση του πληθυσμού στη Σοβιετική Ένωση, η οποία υπέφερε τεράστιες απώλειες λόγω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ιδέα κατατέθηκε την Παρασκευή από τον Αντιστράτηγο, Αντρέι Γκουρούλεφ, μέλος της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει τίποτα «από έναν άνθρωπο σε αυτή τη ζωή» αφού πεθάνει εκτός από το όνομά του και τα παιδιά του.

«Όλα τα άλλα δεν ενδιαφέρουν κανέναν», υποστήριξε. Πρότεινε ότι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τον φόρο ατεκνίας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τον εκσυγχρονισμό των ορφανοτροφείων στη Ρωσία.

Η πρόταση του Γκουρούλεφ προκάλεσε αντιδράσεις.

Ο Ποπόφ, μέλος του κοινοβουλίου από το κυβερνών κόμμα της “Ενωμένης Ρωσίας”, είπε χλευαστικά:

«Δεν ξέρω για την έλλειψη παιδιών, αλλά σίγουρα πρέπει να εισαχθεί ένας φόρος για τη βλακεία».

Η πρόταση επικρίθηκε επίσης από τη Nina Ostanina, επικεφαλής της Επιτροπής της Κρατικής Δούμας για την Προστασία της Οικογένειας. Κάλεσε τον Γκουρούλεφ να μην «τραυματίζει» και να «τρομάζει» τους νεαρούς Ρώσους με τις προτάσεις του, τις οποίες είπε ότι εκφράζει με άνεση από «τη ζεστασιά της καρέκλας του αναπληρωτή».

Ο Οστάνινα σημείωσε επίσης ότι η πολιτική της σοβιετικής εποχής στην οποία είχε αναφερθεί ο Γκουρούλεφ περιλάμβανε επίσης υποχρεωτικές κοινωνικές εγγυήσεις, δωρεάν παιδικούς σταθμούς, δωρεάν νηπιαγωγείο, δωρεάν σχολείο, δωρεάν διακοπές για παιδιά, δωρεάν πανεπιστήμιο και δωρεάν διαμέρισμα.

Κατηγόρησε τον Gurulev ότι δεν κατανοεί ότι πολλοί άνθρωποι στη Ρωσία σήμερα αναβάλλουν την απόκτηση παιδιού λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων και τόνισε ότι έως ότου το κράτος είναι σε θέση να παρέχει στέγη, καλούς μισθούς και κοινωνικές εγγυήσεις στις νέες οικογένειες, δεν μπορεί να γίνει λόγος για αναβίωση του φόρου ατεκνίας.

Τον περασμένο μήνα, η ρωσική κυβέρνηση υποστήριξε «κατ’ αρχήν» νέα νομοθεσία που θα απαγόρευε τη διάδοση της προπαγάνδας της «ιδεολογίας χωρίς παιδιά» μέσω των μέσων ενημέρωσης, των ταινιών, της διαφήμισης και του Διαδικτύου. Το νομοσχέδιο όριζε την ιδεολογία ως «άρνηση απόκτησης παιδιών» και πρότεινε πρόστιμα για όσους προωθούν τέτοιες ιδέες.

Εξάλλου προσωπικός στόχος του Πούτιν είναι να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση οι οικογένειες με 3, 4 και 5 παιδιά στη Ρωσία, σε μία προσπάθεια να καμφθεί η μείωση του πληθυσμού της χώρας.

freepik photo

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img