26.9 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΕιδικός στα τυριά επισημαίνει το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι καταναλωτές

Ειδικός στα τυριά επισημαίνει το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι καταναλωτές

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Κάρπαθος: Νεκρός βρέθηκε ο 29χρονος ψαροντουφεκάς

Τραγικό τέλος είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 29χρονου ψαροντουφεκά που αγνοούνταν από το βράδυ της Δευτέρας στην Κάρπαθο.Τα ίχνη του χάθηκαν στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Φύσες. Σκάφος της Frontex εντόπισε τον 29χρονο χωρίς τις αισθήσεις του και τον ανέσυρε από τη θάλασσα. Στη συνέχεια, το πλήρωμα του ΕΚΑΒ διαπίστωσε τον θάνατο του

Απίστευτο ΒΙΝΤΕΟ: Έφαγαν ρουκέτα της Χεζμπολάχ στο… κεφάλι

Close call: Israelis filming incoming rockets. pic.twitter.com/VMGi6UAuTG — Clash Report (@clashreport) October 8, 2024 freepik photo

Βίντεο: Ρωσικές FAB έπληξαν θέσεις των ουκρανικών δυνάμεων κοντά στο Μαρτίνοβκα

Βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα, δείχνει τη στιγμή όπου ρωσικές FAB πλήττουν θέσεις των ουκρανικών δυνάμεων κοντά στο Μαρτίνοβκα. #UkraineRussiaWar 🌐 Place: #Martynovka 🕰 Date: ~08.10.2024 📌 Coordinates: 51.262287,35.373830 👩‍🚀 Squad: 📝 Description: Russian FABs burn out Ukrainian Armed Forces positions near Martynovka. 🖥 id: 08102024.1534 ✉️source: https://t.co/r4OqBiiMiq Map: https://t.co/Y8E2WoVDeV… pic.twitter.com/8zWY7xbf50 — Military Summary (@MilitarySummary)

Θύμα bullying έπεσε 12χρονη στην Ανάβυσσο – «Όλο το σχολείο θέλει να σε χτυπήσει»

Ακόμη ένα περιστατικό bullying σημειώθηκε σε σχολείο, στην Ανάβυσσο με θύμα μια 12χρονη.  Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το MEGA, την περασμένη εβδομάδα κάποια παιδιά πέταξαν τρικάκια με ναζιστικό περιεχόμενο σε προαύλιο γυμνασίου της περιοχής, ενώ στη συνέχεια άρχισαν να ασκούν bullying σε άλλους μαθητές. Μάλιστα, οι απειλές έγιναν εντονότερες σε βάρος της 12χρονης, με διαρκείς
spot_imgspot_img

Η πιο συνηθισμένη πρακτική που ακολουθούν οι καταναλωτές όταν αποθηκεύουν το τυρί, είναι τελικά μεγάλο λάθος.

Εμείς οι Έλληνες είμαστε από τους μεγαλύτερους καταναλωτές τυριού στον κόσμο. Ο  μέσος Έλληνας καταναλώνει 23-25 κιλά τυρί τον χρόνο, πρώτος ευρωπαϊκά και παγκόσμια. Το τυρί οποιουδήποτε είδους, πάντα υπάρχει στο ελληνικό τραπέζι ωστόσο, ίσως κάνουμε ένα μεγάλο λάθος που οδηγεί στην γρήγορη αλλοίωση και κατά συνέπεια στην απόρριψή του.

Ειδικοί από την Academy of Cheese αποκάλυψαν το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν πολλοί καταναλωτές στον χειρισμό των τυριών και αφορά στην αποθήκευση. Το βασικό πρόβλημα που δημιουργείται είναι πως με τον λάθος χειρισμό το τυρί παθαίνει «ασφυξία» δηλαδή δεν αναπνέει με αποτέλεσμα και να ξεραίνεται και να αλλοιώνεται πολύ πιο γρήγορα.

Το μεγαλύτερο λάθος είναι να το τυλίξετε με μεμβράνη. Αυτό γιατί το τυρί είναι ένας ζωντανός οργανισμός, που όχι μόνο εξελίσσεται και «γερνάει» αλλά και αναπνέει και που ουσιαστικά θα πνιγεί σε πλαστική μεμβράνη και επιπλέον, εάν έχει υγρασία θα την δεσμεύσει περισσότερο. Το πλαστικό δεν επιτρέπει την ανταλλαγή αέρα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα επιτρέπει στα τυριά σας να αναπνέουν, με αποτέλεσμα μικρότερη διάρκεια ζωής και υποτίμηση των γεύσεων και του αρώματος. Υπάρχει ακόμη και το χειρότερο. Το σελοφάν συχνά δίνει στο τυρί σας μια γεύση πλαστικού.

 Καλύτερα είναι λοιπόν να το τυλίξετε σε χαρτί ή να το αποθηκεύσετε σε πλαστικό μπολ με τρύπες για να αερίζεται. Ένα δεν έχετε χαρτί (οι ειδικοί προτείνουν χαρτί κεριού) και το μόνο που διαθέτετε είναι μεμβράνη μία λύση είναι να μην το σφίξετε πολύ και να το τυλίξετε χαλαρά.

Άλlο ένα λάθος, είναι πως τοποθετούμε το τυρί στο κύριο μέρος του ψυγείου τα ράφια. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως πρέπει να αποθηκεύεται στα κάτω συρτάρια των λαχανικών, όπου το περιβάλλον είναι πιο υγρό.

Και αν τελικά δεν τα καταφέρετε και δείτε σημάδια μούχλας, θα πρέπει να το απορρίψετε ολόκληρο, εκτός εάν πρόκειται για σκληρό τυρί το οποίο μπορεί να κοπεί συν 1 cm από το ίδιο το τυρί γύρω από το σημείο μούχλας. Δείτε εδώ ποια τυριά που έχουν μουχλιάσει πρέπει να πετάξετε και ποια σώζονται εάν αφαιρέσετε το σημείο της μούχλας.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img