26.9 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΤο Ιράν δοκίμασε την πρώτη πυρηνική του βόμβα; Σεισμός πυροδοτεί εικασίες! Τι λένε...

Το Ιράν δοκίμασε την πρώτη πυρηνική του βόμβα; Σεισμός πυροδοτεί εικασίες! Τι λένε οι Ρώσοι

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Κάρπαθος: Νεκρός βρέθηκε ο 29χρονος ψαροντουφεκάς

Τραγικό τέλος είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 29χρονου ψαροντουφεκά που αγνοούνταν από το βράδυ της Δευτέρας στην Κάρπαθο.Τα ίχνη του χάθηκαν στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Φύσες. Σκάφος της Frontex εντόπισε τον 29χρονο χωρίς τις αισθήσεις του και τον ανέσυρε από τη θάλασσα. Στη συνέχεια, το πλήρωμα του ΕΚΑΒ διαπίστωσε τον θάνατο του

Απίστευτο ΒΙΝΤΕΟ: Έφαγαν ρουκέτα της Χεζμπολάχ στο… κεφάλι

Close call: Israelis filming incoming rockets. pic.twitter.com/VMGi6UAuTG — Clash Report (@clashreport) October 8, 2024 freepik photo

Βίντεο: Ρωσικές FAB έπληξαν θέσεις των ουκρανικών δυνάμεων κοντά στο Μαρτίνοβκα

Βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα, δείχνει τη στιγμή όπου ρωσικές FAB πλήττουν θέσεις των ουκρανικών δυνάμεων κοντά στο Μαρτίνοβκα. #UkraineRussiaWar 🌐 Place: #Martynovka 🕰 Date: ~08.10.2024 📌 Coordinates: 51.262287,35.373830 👩‍🚀 Squad: 📝 Description: Russian FABs burn out Ukrainian Armed Forces positions near Martynovka. 🖥 id: 08102024.1534 ✉️source: https://t.co/r4OqBiiMiq Map: https://t.co/Y8E2WoVDeV… pic.twitter.com/8zWY7xbf50 — Military Summary (@MilitarySummary)

Θύμα bullying έπεσε 12χρονη στην Ανάβυσσο – «Όλο το σχολείο θέλει να σε χτυπήσει»

Ακόμη ένα περιστατικό bullying σημειώθηκε σε σχολείο, στην Ανάβυσσο με θύμα μια 12χρονη.  Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το MEGA, την περασμένη εβδομάδα κάποια παιδιά πέταξαν τρικάκια με ναζιστικό περιεχόμενο σε προαύλιο γυμνασίου της περιοχής, ενώ στη συνέχεια άρχισαν να ασκούν bullying σε άλλους μαθητές. Μάλιστα, οι απειλές έγιναν εντονότερες σε βάρος της 12χρονης, με διαρκείς
spot_imgspot_img

Σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην επαρχία Σεμνάν του Ιράν στις 5 Οκτωβρίου – εν μέσω της κλιμάκωσης της σύγκρουσης με το Ισραήλ, έχοντας προκαλέσει ντόμινο δημοσιευμάτων, σχετικά με το αν ήταν ή όχι η πρώτη πυρηνική δοκιμή του Ιράν!

Το επίκεντρο του σεισμού φέρεται να ήταν περίπου 10 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια και κοντά σε ιρανικό πυρηνικό εργοστάσιο. Ο χρόνος του σεισμού και η γειτνίασή του με μια πυρηνική εγκατάσταση έχει πυροδοτήσει μαζικές εικασίες ότι το Ιράν μπορεί να έχει δοκιμάσει μια πυρηνική βόμβα, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί!

Αν και οι εικασίες δεν είχαν επιβεβαιωθεί ή διαψευστεί από κανέναν Ιρανό αξιωματούχο, χρήστες στα social media μοιράστηκαν χάρτες και γραφήματα, εξηγώντας πώς μπορεί να πρόκειται για πυρηνικό γεγονός. Σύμφωνα με έναν από τους χρήστες, οι δονήσεις μπορεί να είναι πυρηνικά όπλα σε υπόγειο χώρο δοκιμών βομβών ή το Ιράν μπορεί να προσποιήθηκε μια πυρηνική δοκιμή χρησιμοποιώντας παραδοσιακά όπλα.

«Αρμενικός σταθμός εντόπισε το χθεσινοβραδινό σεισμικό συμβάν 4,6 Ρίχτερ στο Ιράν. Δεν διαθέτει σεισμικό κύμα συμπίεσης (P), το οποίο είναι πιο συνεπές με τις εκρήξεις παρά με τους φυσικούς σεισμούς», τόνισε άλλος χρήστης, αφήνοντας να εννοηθεί πως πρόκειται για υπόγεια πυρηνική δοκιμή!

Επίσης, ορισμένοι δυτικοί και ισραηλινοί αναλυτές ισχυρίστηκαν ότι το Ιράν φέρεται να είχε πραγματοποιήσει υπόγεια πυρηνική δοκιμή, συνδέοντάς την με την υποτιθέμενη απάντηση του Ισραήλ σε προηγούμενη ιρανική πυραυλική επίθεση.

Οι Ρώσοι έσπευσαν, σύμφωνα με το TASS, να τοποθετηθούν για το γεγονός, λέγοντας πως δεν πρόκειται για πυρηνική έκρηξη!

Ο Οργανισμός Συνθήκης για την Ολοκληρωμένη Απαγόρευση Πυρηνικών Δοκιμών πιστεύει ότι τα δεδομένα που καταγράφηκαν κατά την διάρκεια του τελευταίου σεισμικού γεγονότος στο Ιράν συνάδουν με σεισμούς που είχαν καταγραφεί στο παρελθόν στο έδαφος της Ισλαμικής Δημοκρατίας, έγραψε στο Telegram ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στους Διεθνείς Οργανισμούς στη Βιέννη Μιχαήλ Ουλιάνοφ.

“Σε σχέση με τα σεισμικά γεγονότα στο Ιράν στις 5 Οκτωβρίου υπήρξαν εικασίες ότι πιθανότατα προκλήθηκαν από πυρηνικές δοκιμές. Το CTBTO ανέλυσε τα σήματα από τους 25 σταθμούς του και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι καταγεγραμμένες κυματομορφές ήταν σύμφωνες με προηγούμενους σεισμούς στο Ιράν”, έγραψε ο Ουλιάνοφ. στο Telegram.

Το πρακτορείο NourNews ανέφερε ότι αναφορές για υποτιθέμενη πυρηνική δοκιμή του Ιράν διαδίδονται από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ σε μια προσπάθεια να τροφοδοτήσουν τα αντιιρανικά αισθήματα. Κατά τη γνώμη του πρακτορείου, ένα πρόγραμμα όπλων αυτού του είδους έρχεται σε αντίθεση τόσο με το αμυντικό δόγμα του Ιράν όσο και με μια φετβά (νομική γνώμη θρησκευτικού προσώπου) που εξέδωσε ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, η οποία λέει ότι η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων αντιβαίνει στους κανόνες του Ισλάμ.

Τελικά τι ισχύει; Το Ιράν πράγματι έκανε δοκιμή πυρηνικής βόμβας, την οποία έσπευσε να διαψεύσει και η Ρωσία, που ειδικεύεται σε πυρηνικά; Ή πρόκειται πράγματι για σεισμική δόνηση και προσπάθεια προπαγάνδας εναντίον του Ιράν, προκειμένου να δικαιολογηθεί η όποια κίνησ εναντίον του;

Με πληροφορίες από TASS,hindustantimes, NourNews, photo freepik

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img