21.7 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΚόκκινα κρεμμύδια υπεύθυνα και για τη μεγαλύτερη επιδημία σαλμονέλας τα τελευταία 20...

Κόκκινα κρεμμύδια υπεύθυνα και για τη μεγαλύτερη επιδημία σαλμονέλας τα τελευταία 20 χρόνια

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Εύβοια: 38χρονος μαχαίρωσε τον θείο του – Στο νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα ο 65χρονος

Μία άγρια επίθεση σημειώθηκε στην Εύβοια, όπου ένας 38χρονος μαχαίρωσε τον θείο του.  Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων από το χωριό Σπαθάρι, ο 38χρονος φέρεται να μπήκε στο σπίτι του θείου του τραυματίζοντας τον με πολλαπλές μαχαιριές. Όπως δήλωσαν στο evima.gr κάτοικοι του χωριού, ο 65χρονος παρά τις πολλές μαχαιριές κατάφερε και έφτασε στο καφενείο του χωριού

Ενημερωτική δράση για την υπογονιμότητα στην Αστυπάλαια – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Το μη κερδοσκοπικό Σωματείο για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και της υπογονιμότητας Be-Live βρέθηκε το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στην Αστυπάλαια, προκειμένου να πραγματοποιήσει ενημερωτική εκδήλωση για την εξωσωματική γονιμοποίηση και τις δράσεις του στα ακριτικά νησιά. Στον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Αστυπάλαιας, οι γυναικολόγοι αναπαραγωγής και ιδρυτές της Be-Live κ.κ. Βασίλης Κελλάρης και Χάρης Χηνιάδης μίλησαν

To κυνήγι των ολλανδικών F-16 στην Ουκρανία

O Ζελένσκι μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό της Ολλανδίας εμπρός από ένα ολλανδικό F-16 που προωθήθηκε στο Άιντχόβεν της Γερμανίας πριν παραδοθεί στην Ουκρανική Αεροπορία. Σε μία σπάνια παραδοχή ρωσικών πληγμάτων, η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι την Δευτέρα (7/10/2024) ένας ρωσικός υπερ-υπερηχητικός πύραυλος Kinzhal χτύπησε την αεροπορική βάση Σταροκοστιαντίνιφ, στη δυτική περιφέρεια Χμελνίτσκι. H αεροπορική βάση

Δημοσιεύθηκαν τα πόθεν έσχες των πέντε υποψήφιων του ΣΥΡΙΖΑ

Τα πόθεν έσχες των πέντε υποψήφιων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του κόμματος. Τα “πόθεν έσχες” παρουσιάζονται στο πλαίσιο κατάθεσης των υποψηφιοτήτων και ακολουθείται αλφαβητική σειρά παρουσίασης. Στο πόθεν έσχες ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται ο πλουσιότερες εκ των υποψηφπιων με εισόδημα περίπου 1,7 εκατ. δολάρια. Δείτε αναλυτικά το πόθεν έσχες: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ

Ο ισραηλινός Στρατός θέλει να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από την… Βηρυτό!

Ο Στρατός του Ισραήλ ζήτησε την εκκένωση συγκεκριμένων κτιρίων στα νότια προάστια της Βηρυτού, χωρίς βέβαια να έχει κανένα νομικό δικαίωμα να το κάνει. Today, Hezbollah fired approx. 135 projectiles into Israel.One year ago today, Hezbollah started terrorizing Israeli civilians and have not stopped since. pic.twitter.com/edEAWEg5cw — Israel Defense Forces (@IDF) October 8, 2024 IDF:
spot_imgspot_img

Η επιδημία «χτύπησε» άτομα από 1 έως 100 ετών.

Μια πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση περιγράφει λεπτομερώς τη μεγαλύτερη επιδημία σαλμονέλας στον Καναδά εδώ και περισσότερες από δύο δεκαετίες, συνδέοντας 515 επιβεβαιωμένα κρούσματα με μολυσμένα κόκκινα κρεμμύδια που εισάγονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το ξέσπασμα, το οποίο εκδηλώθηκε μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου 2020, επηρέασε κατοίκους σε επτά επαρχίες, με το 19% των κρουσμάτων να χρειάζονται νοσηλεία. Τα ευρήματα, που περιγράφονται σε μια έκθεση της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας του Καναδά (PHAC) και άλλων υπηρεσιών υγείας, υπογραμμίζουν την πολυπλοκότητα των ερευνών για τροφιμογενείς ασθένειες και τις προκλήσεις που θέτει η μόλυνση των φρέσκων προϊόντων.

Μια ξεχωριστή έκθεση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ το 2020, διαπίστωσε ότι μια φάρμα προβάτων ήταν πιθανότατα ένας παράγοντας που συμβάλλει στη μόλυνση των κρεμμυδιών.

Το εύρημα των ΗΠΑ προέκυψε όταν οι ερευνητές αναζήτησαν την αιτία της επιδημίας του 2020 των τροφιμογενών λοιμώξεων από τη Salmonella Newport που σχετίζεται με κόκκινα κρεμμύδια από τη νότια κοιλάδα San Joaquin και την Imperial Valley στην Καλιφόρνια.

«Η επιδημία, η οποία προκάλεσε 1.127 αναφερόμενες ασθένειες στις ΗΠΑ και 515 αναφερόμενα κρούσματα στον Καναδά, είναι η μεγαλύτερη επιδημία σαλμονέλας σε πάνω από μια δεκαετία», σύμφωνα με την αμερικανική έκθεση έρευνας. «Αυτό το ξέσπασμα είναι επίσης αξιοσημείωτο επειδή η πηγή του προβλήματος ήταν τα ολόκληρα κόκκινα κρεμμύδια, ένα ακατέργαστο γεωργικό προϊόν που δεν είχε προηγουμένως συνδεθεί με ξέσπασμα τροφιμογενούς ασθένειας».

Η FDA διαπίστωσε ότι η Thomson International Inc. ήταν ο παραγωγός των κρεμμυδιών.

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση από τον Καναδά, το ξέσπασμα, που προκλήθηκε από τη Salmonella Newport, εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε αυτή τη χώρα τον Ιούλιο του 2020, όταν αξιωματούχοι δημόσιας υγείας στην Αλμπέρτα και τη Βρετανική Κολομβία άρχισαν να παρατηρούν αύξηση των κρουσμάτων που συνδέονται με εστιατόρια και εγκαταστάσεις διαβίωσης. Λίγο αργότερα, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) ενημέρωσαν τις καναδικές υγειονομικές αρχές για μια παρόμοια ομάδα λοιμώξεων από Salmonella Newport που εξαπλώθηκε σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ.

Στον Καναδά, το ξέσπασμα οδήγησε σε 515 επιβεβαιωμένες λοιμώξεις, με ηλικίες από 1 έως 100 ετών. Σύμφωνα με την έκθεση, υπήρχαν τρεις θάνατοι που συνδέονται με το ξέσπασμα. Η πλειονότητα των περιπτώσεων, το 71 τοις εκατό, ανέφερε ότι κατανάλωνε κρεμμύδια την εβδομάδα πριν από την ασθένεια, με το 80 τοις εκατό αυτών να εντόπισαν συγκεκριμένα τα κόκκινα κρεμμύδια ως τον πιθανό ένοχο.

Μια συλλογική προσπάθεια μεταξύ των καναδικών και των αμερικανικών υγειονομικών αρχών έπαιξε κρίσιμο ρόλο στον εντοπισμό της πηγής της επιδημίας.

Προκλήσεις στον εντοπισμό της πηγής μόλυνσης

Παρά τις προσπάθειες αυτές, δεν ανιχνεύθηκαν βακτήρια σαλμονέλας σε δείγματα τροφίμων ή περιβάλλοντος που δοκιμάστηκαν, κάτι που η έκθεση αποδίδει στην πολυπλοκότητα της μόλυνσης των νωπών προϊόντων. Η έκθεση σημειώνει ότι η διανομή κρεμμυδιών, όπως και άλλα φρέσκα προϊόντα, περιλαμβάνει πολλά βήματα μεταξύ αγροκτήματος και καταναλωτή. Σε πολλές περιπτώσεις, οι προσπάθειες ανίχνευσης υποβοηθήθηκαν από λεπτομερή μενού εστιατορίων και τιμολόγια προμηθευτών, τα οποία αποκάλυψαν ότι τα σάντουιτς και τα μπιφτέκια που σερβίρονταν σε πολλά σημεία εστίας περιείχαν όλα κόκκινα κρεμμύδια.

Η έκθεση τονίζει ότι τα φρέσκα προϊόντα αναγνωρίζονται όλο και περισσότερο ως πηγή επιδημιών τροφιμογενών ασθενειών παγκοσμίως. Ενώ η σαλμονέλα συνδέεται συχνότερα με τα πουλερικά, τα αυγά και τα προϊόντα κρέατος, αυτή η επιδημία χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι τα ωμά γεωργικά προϊόντα όπως τα κρεμμύδια μπορούν επίσης να εγκυμονούν σημαντικούς κινδύνους εάν δεν τα διαχειριζόμαστε σωστά.

Στο συμπέρασμά της, η έρευνα εντόπισε περισσότερους από 18.000 τόνους κόκκινων κρεμμυδιών που είχαν διανεμηθεί σε ολόκληρο τον Καναδά και τις ΗΠΑ, οδηγώντας σε πολλαπλές ανακλήσεις προϊόντων. Ωστόσο, ορισμένα κρούσματα δεν μπόρεσαν να συνδεθούν οριστικά με τον καλλιεργητή της Καλιφόρνια, γεγονός που υποδηλώνει ότι η διασταυρούμενη μόλυνση με άλλα τρόφιμα μπορεί επίσης να συνέβαλε στο ξέσπασμα.

Την πλήρη έκθεση μπορείτε να τη βρείτε εδώ .

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img