24.7 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΤο “Φονικό τυρί”: Απαγορεύτηκε στο τυροκομείο να παράγει και να πουλάει τυριά

Το “Φονικό τυρί”: Απαγορεύτηκε στο τυροκομείο να παράγει και να πουλάει τυριά

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Γλυφάδα: Ο τραυματίας του θανατηφόρου τροχαίου είναι γνωστός γκαλερίστας του Κολωνακίου

Δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες στις 2:30 τα ξημερώματα σημειώθηκε το τροχαίο στη Γλυφάδα με ένα νεκρό και τραυματίες γνωστό γκαλερίστα του Κολωνακίου και τη νεαρή φίλη του. Ο 52χρονος οδηγός του Vitara ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και όπως υποστηρίζει ο τραυματίας οδηγός της Mercedes βγήκε ξαφνικά μπροστά του σε

Κοκκίνισμα ματιών: Που μπορεί να οφείλεται; – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Είναι πολύ συνηθισμένο να κοκκινίζουν τα μάτια μας και συχνά αυτό οφείλεται σε αθώα προβλήματα, όπως μια αντίδραση στη σκόνη ή σε ένα αλλεργιογόνο. Όμως μερικές φορές μπορεί να υποδηλώνει κάτι σοβαρό που χρειάζεται άμεσο έλεγχο από τον οφθαλμίατρο. «Συνήθως το κοκκίνισμα των ματιών προκαλείται από διαστολή των μικροσκοπικών αιμοφόρων αγγείων που βρίσκονται ανάμεσα στον

Πόσοι εξτρεμιστές-τρομοκράτες ζουν υπό τo καθεστώς “πρόσφυγα” ανάμεσα μας;

Ζούμε σε μια εποχή όπου οι έννοιες και οι καταστάσεις λαμβάνουν ολοένα και πιο σύνθετο και περίπλοκο χαρακτήρα. Από αυτόν τον γενικό κανόνα δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν οι έννοιες της εθνικής άμυνας και ασφάλειας. Δίχως υπερβολή, τα μεταξύ τους όρια είναι ολοένα και πιο δυσδιάκριτα και οδηγούμαστε σε μια μίξη, όπου οι σχετικές απειλές

Σκοταδισμός στην Δύση: Άξιοι επιστήμονες καταφεύγουν στην Ρωσία γιατί δεν αντέχουν άλλο

Ο Artyom Oganov, γνωστός επιστήμονας στον τομέα της χημικής κρυσταλλογραφίας και καθηγητής στο Ερευνητικό Κέντρο Skoltech, ο οποίος επέστρεψε στην Ρωσία πριν από έντεκα χρόνια αφού έκανε καριέρα στην Δύση και έγινε περιζήτητος επιστήμονας εκεί, δημοσίευσε ένα ενημερωτικό μήνυμα στο το κανάλι του στο Telegram: «Σήμερα ένας καθηγητής από ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της

Κακουργηματική δίωξη στον αντιδήμαρχο Ξυλοκάστρου για την φονική πυρκαγιά

Δίωξη για κακούργημα ασκήθηκε σήμερα Τετάρτη (9/10) σε βάρος του αντιδημάρχου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για την φονική φωτιά της 29ης Σεπτεμβρίου που κόστισε τη ζωή σε δύο άνδρες και κατέκαψε 71.000 στρέμματα δάσους. Σύμφωνα πληροφορίες ο εισαγγελέας Κορίνθου μελέτησε τη δικογραφία που σχημάτισε η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και έκρινε, ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για
spot_imgspot_img

Είχε εμπλακεί στο θανατηφόρο ξέσπασμα λιστέριας στις ΗΠΑ

Το Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Ανατολική Περιφέρεια της Καλιφόρνιας εξέδωσε μόνιμη διαταγή κατά της εταιρείας Rizo Lopez Foods Inc. που είχε εμπλακεί στο θανατηφόρο ξέσπασμα λιστέριας, απαγορεύοντας της να παρασκευάζει και να πωλεί ορισμένα προϊόντα διατροφής έως ότου συμμορφωθεί με την ομοσπονδιακή νομοθεσία.

Η απόφαση έρχεται μετά τη διερεύνηση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων μιας πολυετούς, πολυκρατικής επιδημίας λοιμώξεων από Listeria monocytogenes που τελικά εντοπίστηκε σε τυριά queso fresco και cotija που κατασκευάζει η Rizo Lopez Foods of Modesto, CA.

Συνολικά, η έρευνα του CDC για την επιδημία εντόπισε 26 ασθενείς που ήταν κατανεμημένοι σε 11 πολιτείες και περιλάμβανε 23 νοσηλείες. Δύο από τους ασθενείς πέθαναν. Τέσσερα άτομα ήταν έγκυες, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα υπέστη απώλεια εγκυμοσύνης.

Η αλληλουχία ολόκληρου του γονιδιώματος του παθογόνου στο δείγμα του τυριού ταυτίστηκε με προηγούμενες κλινικές ασθένειες που είχαν εντοπιστεί από το CDC. Ο FDA επιθεώρησε την εγκατάσταση της Rizo Lopez από τον Ιανουάριο έως τον Φεβρουάριο του 2024 και στη συνέχεια εντόπισε το ίδιο στέλεχος Listeria monocytogenes στο περιβάλλον της εγκατάστασης.

Τον Φεβρουάριο του 2024, η Rizo Lopez Foods ανακάλεσε εθελοντικά ολόκληρο το απόθεμα γαλακτοκομικών προϊόντων, ανεξάρτητα από την ημερομηνία λήξης τους.

«Οι παραγωγοί τυριών τύπου fresco είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή ασφαλών τροφίμων και τη συμμόρφωση με τους νόμους και τους κανονισμούς για την ασφάλεια των τροφίμων. Μέσα από αυτό το ατυχές ξέσπασμα, βλέπουμε τι μπορεί να συμβεί όταν μια εταιρεία αποτυγχάνει να ανταποκριθεί στις νομικές της ευθύνες», δήλωσε ο αναπληρωτής επίτροπος του FDA για τα ανθρώπινα τρόφιμα, Τζιμ Τζόουνς.

Η απόφαση απαγορεύει στις Rizo Lopez Foods, Edwin Rizo και Tomas Rizo, καθώς και σε οποιαδήποτε πρόσωπα ή οντότητες που βρίσκονται σε ενεργό συνεννόηση ή συμμετοχή μαζί τους και λαμβάνουν ειδοποίηση για την απόφαση, να παρασκευάζουν, προετοιμάζουν, επεξεργάζονται, συσκευάζουν, επανασυσκευάζουν, παραλαμβάνουν, επισημαίνουν, κατέχουν ή/και διανέμουν άμεσα ή έμμεσα οποιοδήποτε προϊόν, εκτός από τα προσυσκευασμένα τρόφιμα, στις ή από τις εγκαταστάσεις τους, εκτός εάν και μέχρις ότου πληρούνται συγκεκριμένες απαιτήσεις για να διασφαλιστεί ότι λειτουργούν σύμφωνα με τον νόμο FD&C Act, τους κανονισμούς του FDA και την απόφαση. Η απόφαση απαιτεί από τους εναγόμενους να προβούν σε διορθωτικές ενέργειες και να λάβουν έγκριση από τον FDA προτού μπορέσουν να επαναλάβουν τη λειτουργία τους.

Τι είναι και τι προκαλεί η Listeria monocytogenes

Όταν οι άνθρωποι τρώνε τρόφιμα μολυσμένα με Listeria monocytogenes, μπορεί να αναπτύξουν λιστερίωση. Η μόλυνση αυτή μπορεί να έχει σοβαρές δυσμενείς επιπτώσεις στους καταναλωτές, ιδίως στις γυναίκες που είναι ή ενδέχεται να μείνουν έγκυες, στους ηλικιωμένους και στα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Οι επιπλοκές από τη νόσο μπορεί να περιλαμβάνουν πνευμονία, βλάβη του κεντρικού νευρικού συστήματος, ενδοκαρδίτιδα, τοπικά αποστήματα, δερματικές αλλοιώσεις, επιπεφυκίτιδα και θάνατο.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img