25.1 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΕμφιαλωμένο νερό: Νέο περιστατικό ανάκλησης λόγω μόλυνσης

Εμφιαλωμένο νερό: Νέο περιστατικό ανάκλησης λόγω μόλυνσης

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

15 μέρες φυλακή στον στρατιώτη που εκφώνησε ομιλία με στολή σε εκδήλωση κομματικού χαρακτήρα

Με 15 μέρες φυλακή, μετά τον πειθαρχικό έλεγχο, τιμωρήθηκε ο στρατιώτης που εκφώνησε ομιλία σε εκδήλωση πολιτικού και κομματικού χαρακτήρα φορώντας τη στολή του. Ο στρατιώτης παρευρέθηκε σε διαδήλωση κατά του Ισραήλ και του πολέμου στη Μέση Ανατολή, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, διατάχθηκε πειθαρχικός έλεγχος για άλλους 2 στρατιώτες, αφού

Νέες αποκαλύψεις για τους τυφώνες στις ΗΠΑ! Τι δήλωσε Αμερικανός βουλευτής της Φλόριντα

Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής της Φλόριντα Ματ Γκάετς μίλησε με αρκετούς πληροφοριοδότες της FEMA αυτή την εβδομάδα, οι οποίοι αποκάλυψαν ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν τους Αμερικανούς που επλήγησαν από τον τυφώνα Helene επειδή τα αφεντικά τους δεν δίνουν εντολές, φουντώνοντας ξανά τις θεωρίες πως ο τυφώνας Helene δεν ήταν φυσικό φαινόμενο και το ίδιο ίσως

Καιρός: «Πρόβα» χειμώνα φέρνει ο εμποδιστής – Απότομη πτώση της θερμοκρασίας την επόμενη εβδομάδα

Ολική μεταβολή του καιρικού σκηνικού αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, με τον υδράργυρο να παρουσιάζει κατακόρυφη πτώση. Η πρόγνωση της ΕΜΥ Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από τις προμεσημβρινές ώρες με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα

Τυφώνας στη Μεσόγειο; Απαντά ο Γιώργος Τσατραφύλλιας

Ο τυφώνας Μίλτον, που σαρώνει από τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) τη Φλόριντα των ΗΠΑ είναι ο πιο ισχυρός που πλήττει την περιοχή εδώ και έναν αιώνα και με το πρώτο φως της ημέρας οι πληγείσες περιοχές άρχισαν να μετράνε τις πληγές τους. Με το πέρασμα του ο τυφώνας άφησε πίσω του νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές.

meteo.gr: Ξεπέρασε τους 32 °C η θερμοκρασία την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Ξεπέρασε τους 32 °C η θερμοκρασία την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024 Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος ΕΑΑ – Πεντέλη, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024, 16:45   Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες καταγράφηκαν την Πέμπτη 10/10 με τις υψηλότερες τιμές της να σημειώνονται στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο. Όπως φαίνεται στον πίνακα που
spot_imgspot_img

Ύποπτο για γαστρεντερικές ασθένειες ή αλλεργικές αντιδράσεις

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτών και Ασφάλειας Τροφίμων (BVL) της Γερμανίας προχώρησε σε επείγουσα ανάκληση εμφιαλωμένου νερού, το οποίο μάλιστα ήταν «ειδικό» όπως αναγράφεται στις συσκευασίες για βρέφη και μωρά(!). Η ανάκληση πραγματοποιείται σε τρεις μάρκες λόγω υποψίας μόλυνσης από παθογόνα μικρόβια.

Συγκεκριμένα ανακαλούνται τα νερά:

1. babylove νερό για μωρά

    Φιάλη ενός λίτρου με ημερομηνία λήξεως 30.11.2025

    Αιτία ανάκλησης: Πιθανή μικροβιολογική μόλυνση που μπορεί να επηρεάσει ευαίσθητους καταναλωτές, όπως τα μικρά παιδιά, με την εκδήλωση στομαχικών και εντερικών προβλημάτων.

    2. Νερό για μωρά K-Classic

    Φιάλη ενός λίτρου με ημερομηνία λήξεως 30.11.2025

    Αιτία ανάκλησης: Κατά τη διάρκεια εξετάσεων ρουτίνας εντοπίστηκε πιθανή μικροβιολογική μόλυνση που ενδέχεται να προκαλέσει στομαχικές και εντερικές ενοχλήσεις.

    3. Babydream baby water still, low sodium

    Φιάλη ενός λίτρου με ημερομηνίες λήξεως: 01.10.2025; 02.10.2025; 03.10.2025; 04.10.2025; 30.11.2025; 01.12.2025

    Αιτία ανάκλησης: Το προϊόν μπορεί να περιέχει μικροβιολογικές προσμίξεις, οι οποίες μπορεί να είναι οπτικά αισθητές λόγω αιωρούμενων σωματιδίων ή ραβδώσεων. Μικροβιολογική μόλυνση στα τρόφιμα μπορεί να οδηγήσει σε κινδύνους για την υγεία, όπως γαστρεντερικές ασθένειες ή αλλεργικές αντιδράσεις.

    Η Υπηρεσία καλεί τους καταναλωτές να μην πιουν τα επηρεαζόμενα προϊόντα και να τα επιστρέψουν στα καταστήματα είτε κλειστά είτε ήδη ανοιγμένα. Η τιμή αγοράς θα επιστραφεί, ακόμη και χωρίς την προσκόμιση της απόδειξης.

    Τα κολοβακτηρίδια στο εμφιαλωμένο νερό αποτελούν μεγάλη απειλή για τη δημόσια υγεία, ειδικά για βρέφη, μικρά παιδιά και ανοσοκατεσταλμένα άτομα που θα μπορούσαν να έρθουν σε επαφή με ασθένειες που μεταδίδονται με νερό, ακόμη και σε χαμηλότερες μολυσματικές δόσεις. 

    Γιατί μας ενδιαφέρει μια ανάκληση εμφιαλωμένου νερού όπου στον κόσμο κι αν γίνεται

    Τα τελευταία χρόνια, η κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού, προτιμάται από την κατανάλωση νερού βρύσης, καθώς το κοινό θεωρεί ότι είναι αποστειρωμένα, και χωρίς επιμολύνεις λόγω του ότι τα προϊόντα αυτά είναι πιο επεξεργασμένα και κάπως πιο ελεγχόμενα. Και δεν έχει άδικο, αφού το εμφιαλωμένο νερό θεωρείται γενικά ασφαλές. 

    Ο κίνδυνος για την υγεία από κατανάλωση μολυσμένου εμφιαλωμένου νερού, δεν πρέπει να υποτιμάται, λαμβάνοντας υπόψη τη μικροβιακή μεταβολική ποικιλότητα και την ευελιξία, που καθιστούν διάφορους παθογόνους  μικροοργανισμούς ικανούς να επιβιώσουν, ακόμη και να πολλαπλασιαστούν στις συνθήκες που προσφέρουν τα εμφιαλωμένα νερά. 

    Το ότι βλέπουμε τόσα απανωτά περιστατικά μόλυνσης των εμφιαλωμένων νερών ανά τον κόσμο, δεν πρέπει να μας κάνει να νιώθουμε ασφαλείς αλλά αντίθετα σε ετοιμότητα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση παρόμοιων προβλημάτων. Άλλωστε, κάτι παρόμοιο δεν είχε συμβεί όταν ο κορονοϊός είχε ξεκινήσει στην Ασία αλλά πολλοί στην Ελλάδα ένιωθαν «ασφαλείς» διότι δεν συνέβαινε εδώ;

    Subscribe

    - Never miss a story with notifications

    - Gain full access to our premium content

    - Browse free from up to 5 devices at once

    [tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

    Πρόσφατα

    spot_img