26.1 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΠόσο καιρό μπορούμε να διατηρήσουμε τα αυγά στο ψυγείο;

Πόσο καιρό μπορούμε να διατηρήσουμε τα αυγά στο ψυγείο;

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου καλεί τον ΟΗΕ να απομακρύνει τις ειρηνευτικές δυνάμεις από τον Λίβανο

Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι ο στρατός ζήτησε επανειλημμένα από τον ΟΗΕ ν’ απομακρύνει τους κυανόκρανους, προσθέτοντας ότι η παρουσία τους στην περιοχή, τους καθιστά ομήρους της Χεζμπολάχ. (ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: intimei)

Λίβανος: Ο στρατός του Ισραήλ διέταξε τους κατοίκους να εκκενώσουν άλλα 21 χωριά

Ο στρατός του Ισραήλ διέταξε σήμερα τους κατοίκους σε άλλα 21 χωριά του Λιβάνου να εγκαταλείψουν περιοχές που βρίσκονται βορείως του ποταμού Αουάλι στις νότιες περιοχές του Λιβάνου. (ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)

Η Δύση δεν «αγοράζει» το «σχέδιο νίκης» του Ζελένσκι! Οι τρεις επιλογές της Ουκρανίας

Από την οπτική γωνία της Ουκρανίας, η στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία φαίνεται να έχει φτάσει σε αδιέξοδο. Η τελευταία διπλωματική περιοδεία του Βλαντιμίρ Ζελένσκι, με στόχο να ενισχύσει την υποστήριξη προς το Κίεβο στη Δύση, δεν έφερε σημαντικές εξελίξεις. Και το μέλλον της σύγκρουσης είναι πλέον πολύ στον αέρα. Οι ελπίδες της ουκρανικής ηγεσίας

Α.Λύτρας: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του ποινικολόγου 

Ο γνωστός ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας γνωστοποίησε μέσω μιας ανάρτησης του ότι ο πατέρας του Εμμανουήλ Λύτρας, επίσης δικηγόρος «έφυγε» από τη ζωή. «Μπαμπά ….. καλό ταξίδι . Σε αγαπάμε όλοι μας τόσο πολύ … θα είσαι πάντα δίπλα μας».

Τελικά η κέτσαπ πρέπει να διατηρείται στο ψυγείο ή στο ντουλάπι;

Η τοποθέτηση έτοιμης σάλτσας σε λάθος μέρος στην κουζίνα μπορεί να είναι «επικίνδυνη» για την υγεία Η κέτσαπ είναι από τις σάλτσες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κουζίνας. Τα εστιατόρια συχνά αφήνουν τα μπουκάλια σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά στο σπίτι συνήθως την αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Είναι όμως σωστή αυτή η πρακτική; Η κέτσαπ είναι
spot_imgspot_img

Συμβουλές αποθήκευσης για ωμά και βρασμένα αυγά

Τα φρέσκα αυγά μπορεί να καταναλωθούν μέχρι και εβδομάδες αφού τα αγοράσετε, ανάλογα με το πώς τα αποθηκεύετε. Πολλές φορές μπορεί να διαρκέσουν και πολύ μεγαλύτερο διάστημα από τις ημερομηνίες λήξης που αναγράφονται στις συσκευασίες τους. Το κλειδί σε κάθε περίπτωση είναι η σωστή αποθήκευση των αυγών.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας της Αμερικής, τα φρέσκα αυγά καλό είναι να μένουν σε θερμοκρασία δωματίου για δυο ώρες το πολύ ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να χαλάσουν. Στο ψυγείο το αυγό μπορεί να διατηρηθεί από 3-5 εβδομάδες, ενώ δεν συνιστάται η αποθήκευσή του στην κατάψυξη.

Το ωμό ασπράδι αυγού μπορεί επίσης να διατηρηθεί για δυο ώρες σε θερμοκρασία δωματίου, όπως και ο κρόκος. Στο ψυγείο μπορεί να διατηρηθούν από 2-4 ημέρες, ενώ εάν κρατήσετε τον κρόκο ή το ασπράδι ενός αυγού στην κατάψυξη, μπορεί να καταναλωθεί ακόμα και μέσα σε ένα χρόνο.

Για να ισχύσουν τα παραπάνω θα πρέπει αφού αγοράσετε τα αυγά να μην τα πλύνετε, γιατί αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί η φυσική επίστρωση που φέρει εξωτερικά το αυγό, θωρακίζοντάς το απέναντι σε βακτήρια.

Μια ακόμα συμβουλή για την αποθήκευση αυγών είναι να τοποθετείτε στο ψυγείο με τη συσκευασία τους καθώς έχουν λιγότερες πιθανότητες να σπάσουν. Επίσης, προτείνεται τα αυγά στο ψυγείο να μην τοποθετούνται στην πόρτα αλλά στο εσωτερικό του και να διατηρούνται σε θερμοκρασία 4 βαθμών κελσίου ή και χαμηλότερη.

Τι ισχύει για τα βρασμένα αυγά;

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, μπορείτε να διατηρήσετε τα μαγειρεμένα αυγά στο ψυγείο για έως και 7 ημέρες αφότου έχουν μαγειρευτεί και δεν έχει σημασία αν τα αυγά είναι ήδη ξεφλουδισμένα ή ακόμα στο κέλυφός τους. Σε κάθε περίπτωση, θα διαρκέσουν για μια εβδομάδα. Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε τα καθαρισμένα αυγά είναι σε μια πλαστική σακούλα με φερμουάρ ή αεροστεγές δοχείο. Τα μη καθαρισμένα, μαγειρεμένα αυγά μπορούν να αποθηκευτούν, ακάλυπτα, σε ένα μπολ ή σε αεροστεγές δοχείο, εντός δύο ωρών μετά το μαγείρεμα ώστε να μην αναπτύξουν επικίνδυνες θερμοκρασίες.

   Ωστόσο, ο κανόνας των επτά ημερών δεν ισχύει για τα πασχαλινά αυγά αν τα αυγά είναι έξω για περισσότερες από δύο ώρες, ή λιγότερο εάν είναι μια ζεστή μέρα. Δεν πρέπει ποτέ να τρώτε μαγειρεμένα αυγά που έχουν μείνει έξω από το ψυγείο για περισσότερο από δύο ώρες ή μία ώρα εάν η θερμοκρασία είναι 32°C ή υψηλότερη.

   Όσον αφορά την κατάψυξη, με ή χωρίς το κέλυφος, είναι κάτι που δεν συνίσταται από το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USDA), καθώς τα κατεψυγμένα, ξεφλουδισμένα αυγά θα γίνουν υδαρά και το λευκό μέρος θα γίνει σκληρό.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img