23.1 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςΚαιρός - Πρόγνωση Μαρουσάκη: Ο «Ωμέγα» εμποδιστής φέρνει τσουχτερό κρύο, βοριάδες και...

Καιρός – Πρόγνωση Μαρουσάκη: Ο «Ωμέγα» εμποδιστής φέρνει τσουχτερό κρύο, βοριάδες και ανομβρία

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Βοιωτία: 55χρονος ασέλγησε σε ηλικιωμένη με άνοια

Φρίκη και αηδία έχει προκαλέσει στην τοπική κοινότητα του Ορχομενού η είδηση της ασέλγειας μιας 84χρονης από έναν 55χρονο «σάτιρο» ο οποίος ήταν σύζυγος της γυναίκας που φρόντιζε την ηλικιωμένη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εντοπισμός του βιαστή έγινε μέσω καμερών ασφαλείας που εγκατέστησε ο 56χρονος γιος του θύματος. Ο άνδρας, σύζυγος της γυναίκας που

Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα συνεχίσει να “πλήττει ανελέητα τη Χεζμπολάχ”

« Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: θα συνεχίσουμε να πλήττουμε ανελέητα τη Χεζμπολάχ σε όλα τα τμήματα του Λιβάνου, περιλαμβανομένης της Βηρυτού» , είπε ο Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στη στρατιωτική βάση που επλήγη την προηγούμενη ημέρα από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που έριξε η λιβανέζικη ισλαμιστική οργάνωση, με αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων Ισραηλινών

Λίβανος: Οι ΗΠΑ καλούν τους Αμερικανούς πολίτες να φύγουν από τη Βηρυτό “τώρα”

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι πρόσθετες πτήσεις τις οποίες οργανώνει η πρεσβεία για τους Αμερικανούς που θέλουν να φύγουν από τη Βηρυτό δεν θα συνεχιστούν επ’ άπειρον. ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters / photo: pixabay

Βίντεο: Ρωσικό FPV έπληξε ουκρανικό οβιδοβόλο CEASAR κοντά στην Κουρακίβκα

Βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα, έχει καταγράψει τη στιγμή που ρωσικό FPV πλήττει ουκρανικό οβιδοβόλο CEASAR κοντά στην Κουρακίβκα. #UkraineRussiaWar 🌐 Place: #Kurakhivka 🕰 Date: ~14.10.2024 📌 Coordinates: 47.968199,37.252600 👩‍🚀 Squad: #Sudoplatov 📝 Description: Russian FPV drone hits Ukrainian CEASAR howitzer near Kurakhivka. 🖥 id: 14102024.1618 ✉️source: https://t.co/rCEXl9PIgJ Map:… pic.twitter.com/f7uzcA2is2 — Military Summary (@MilitarySummary) October

Σειρήνες ηχούν στο Τελ Αβίβ και σε 180 κοινότητες του κεντρικού Ισραήλ 

Σειρήνες φέρεται πως ήχησαν στο Τελ Αβίβ και σε 180 κοινότητες του κεντρικού Ισραήλ, με τον IDF να κάνει λόγο για μπαράζ ρουκετών από τον Λίβανο. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, τα τελευταία λεπτά σειρήνες ηχούν λόγω ρουκετών, απειλώντας περιοχές του κεντρικού Ισραήλ όπως και το Τελ Αβίβ, γεγονός που έχει οδηγήσει εκατομμύρια Ισραηλινούς σε
spot_imgspot_img

Για πτώση της θερμοκρασίας – κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα – ανομβρία και βοριάδες στο Αιγαίο κάνει λόγο ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης, που αποδίδει τις εξελίξεις αυτές τον «Ωμέγα εμποδιστή».

Ειδικότερα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει πως «Με το ημερολόγιο πλέον να δείχνει “καθαρά” φθινόπωρο και τον καιρό να μη θέλει για ακόμη μία φορά να εναρμονιστεί με τις εποχές του έτους έτσι τουλάχιστον όπως τις μάθαμε στα πολύ πιο πίσω χρόνια, αναμένεται να κυλήσει και η νέα εβδομάδα στη χώρα μας.

Αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη ποιος άλλος, ο ΩΜΕΓΑ εμποδιστής όπου στην ουσία πρόκειται για ένα εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων που εξαπλώνεται πάνω από μεγάλο τμήμα της Γηραιάς Ηπείρου σχηματίζοντας το κεφαλαίο γράμμα ωμέγα της ελληνικής αλφαβήτου (πρώτος χάρτης) και που στην ουσία κλείνει το δρόμο στις κακοκαιρίες αναγκάζοντάς τες να ακολουθήσουν άλλη διαδρομή.

Έτσι λοιπόν θα οδηγηθούμε σε έναν άλλο τύπο καιρού που συνήθως τον συναντάμε προχωρημένο Νοέμβριο και μετά όπου γίνεται συνήθως λόγος και για τα πρώτα αξιόλογα χιόνια στα βουνά μας. Με άλλα λόγια πιο ψυχρός αέρας από τη βορειοανατολική Ευρώπη θα κατηφορίσει προς τα μέρη μας εξαιτίας και της έντονης διαφοράς πίεσης που θα δημιουργηθεί και που στην ουσία θα ενισχύσει τους βοριάδες μέσα στο Αιγαίο ακόμη και κοντά στα επίπεδα θύελλας (δεύτερος χάρτης). Έτσι λοιπόν θα υποχωρήσει και ο υδράργυρος ακόμη και πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα με το κρύο να κάνει αισθητή την παρουσία του τη νύχτα και το πρωί».

Καιρός – Βροχές προς το Σαββατοκύριακο

Στη συνέχεια, ο μετεωρολόγος αναφέρει πως «ένα βαρομετρικό χαμηλό θα προσπαθήσει από την περιοχή της Ιταλίας να αποδιοργανώσει αυτόν τον αντικυκλώνα και αφού δώσει πολλά και επικίνδυνα νερά στην περιοχή της Ιταλίας, θα απασχολήσει με αρκετά καλές πιθανότητες τη δυτική Ελλάδα.

Το σύστημα κακοκαιρίας που περιγράψαμε στην προηγούμενη παράγραφο, χρειάζεται αρκετή παρακολούθηση μιας και αν καταφέρει να “νικήσει” τον αντικυκλώνα που του κλείνει τον δρόμο, θα φτάσει στη χώρα μας με μεγάλη ενέργεια και αρκετά εμπλουτισμένο με υδρατμούς.

Τέτοιες ατμοσφαιρικές κυκλοφορίες κατά περίπτωση, οδηγούν τα βαρομετρικά χαμηλά ακόμη και στο να λάβουν τροπικά χαρακτηριστικά.

Αυτό γιατί, “παλεύουν” για μεγάλο χρονικό διάστημα με τους αντικυκλώνες εμποδιστές αλληλεπιδρώντας για μεγάλο χρονικό διάστημα με πολύ θερμές θάλασσες.

Αυτό δε σημαίνει ότι θα γίνει και σε αυτή την περίπτωση έτσι. Η εξέλιξη σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί από το αν αυτό το χαμηλό καταφέρει να αποδιοργανώσει τον αντικυκλώνα, ή ο αντικυκλώνας το στείλει προς Αφρική μεριά και διαλυθεί εκεί».

Σχετικές ειδήσεις

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img