22.2 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΜολυσμένο νερό στο δίκτυο πολλών περιοχών της Αγγλίας – Μαγγάνιο και κρυπτοσπορίδιο...

Μολυσμένο νερό στο δίκτυο πολλών περιοχών της Αγγλίας – Μαγγάνιο και κρυπτοσπορίδιο ανησυχούν τους καταναλωτές

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Κως: Συνελήφθη ένας αλλοδαπός για διακίνηση παράνομων μεταναστών – Στους 4 οι νεκροί από το ναυάγιο

Στη σύλληψη του βασικού ως υπόπτου για τη μεταφορά 30 παράτυπων μεταναστών προς την Κω προχώρησε σήμερα (16/10) το Λιμεναρχείο του νησιού. Υπενθυμίζουμε πως χθες τα ξημερώματα η βάρκα που μετέφερε αυτά τα άτομα βούλιαξε στην περιοχή Ψαλίδι, με αποτέλεσμα να πεθάνουν 4 άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά ηλικίας τριών και πέντε ετών.

Μετά το «σχέδιο νίκης» ο Β.Ζελένσκι δήλωσε ότι βρίσκεται σε πόλεμο με Ιράν και Β.Κορέα – Αποστάσεις ΗΠΑ από το «σχέδιο»

«Η υπάρχουσα κατάσταση δεν επιτρέπει για πρόσκληση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ» ανέφερε ο Αμερικανός πρέσβης στην Συμμαχία βάζοντας έτσι τέλος στις βλέψεις του Β.Ζελένσκι με το «Σχέδιο Νίκης» για ολική εμπλοκή των  συμμαχικών χωρών με την Ρωσία, αλλά ο Ουκρανός πρόεδρος φαίνεται διατεθειμένος να τραβήξει την κατάσταση στα άκρα δηλώνοντας ότι βρίσκεται σε πόλεμο και

meteo.gr: Σημαντική ενίσχυση των βοριάδων την Πέμπτη 17/10 με ριπές που θα ξεπερνούν τα 90km/h

Σημαντική ενίσχυση των βοριάδων την Πέμπτη 17/10 με ριπές που θα ξεπερνούν τα 90 km / h Σύνταξη ανακοίνωσης: Στρ. Βουγιούκας, Κ. Λαγουβάρδος ΕΑΑ - Πεντέλη,  Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024, 16:30 Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr /  Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σημαντική ενίσχυση αναμένεται να παρουσιάσουν οι άνεμοι βορείων διευθύνσεων που πνέουν στο Αιγαίο

Πολεμική Αεροπορία: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η άσκηση «Ramstein Flag – 2024» – ΦΩΤΟ

Η άσκηση είχε ξεκινήσει τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 και η κύρια μονάδα φιλοξενίας ήταν η αεροπορική βάση Ανδραβίδας, από όπου επιχειρούσαν σχεδόν το σύνολο των μαχητικών αεροσκαφών των κενών αποστολών. Τα μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας επιχειρούσαν με κύρια βάση το αεροδρόμιο του Αράξου. Δείτε τις σχετικές ΦΩΤΟ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ “RAMSTEIN FLAG 2024”

Ισραήλ: Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ θα έχει σημαντικό ρόλο μετά τον πόλεμο εναντίον της οργάνωσης Χεζμπολάχ 

θα παίξει σημαντικό ρόλο την «επόμενη μέρα»μετά τον πόλεμο εναντίον της Χεζμπολάχ, δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατς. «Το Κράτος του Ισραήλ αποδίδει μεγάλη σημασία στις δραστηριότητες της UNIFIL και δεν έχει πρόθεση να βλάψει τον οργανισμό ή το προσωπικό του», ανέφερε σε μια δήλωση ο Κατς. «Επιπλέον, το Ισραήλ θεωρεί πως η
spot_imgspot_img

Οι βρύσες τρέχουν δηλητήριο

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Berkshire, στη νότια Αγγλία αναμένεται να δώσει λύση μεταξύ του Δήμου και της Εταιρεία ύδρευσης Housatonic για το αν θα πρέπει η δεύτερη να παρέχει σε όλους τους πελάτες της καθημερινά, εμφιαλωμένο νερό με γαλόνια — ή εάν ο Δήμος έχει καταχραστεί την εξουσία κι έχει εκδόσει αυτήν την εντολή, που αφορά 750 νοικοκυριά.

Σύμφωνα με την εντολή που εκδόθηκε στις 22 Αυγούστου και στη συνέχεια τροποποιήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου, η εταιρεία πρέπει να τροφοδοτεί με 1,5 γαλόνι ημερησίως κάθε άτομο σε κάθε νοικοκυριό διαφορετικά απειλείται με ημερήσιο πρόστιμο 1.000 λιρών.

Το πρόβλημα με το σκούρο νερό με μαγγάνιο

Όλα ξεκίνησαν πριν από λίγους μήνες όταν τα συγκεκριμένα νοικοκυριά διαπίστωσαν ότι από τις βρύσες τους δεν έτρεχε το καθαρό νερό που είχαν συνηθίσει άλλα ένα άλλο σκουρότερο. Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι αυτό οφείλεται στο μαγγάνιο που απαντάται στη φύση στο ίζημα της πηγής Long Pond. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες προκαλούν την απελευθέρωσή του στο νερό και το παλιό σύστημα φιλτραρίσματος της εταιρείας δεν μπορεί να διαχειριστεί τις υψηλότερες συγκεντρώσεις. Η εταιρεία αυτή τη στιγμή εργάζεται για την εγκατάσταση ενός νέου συστήματος.

Το μαγγάνιο μπορεί να είναι τοξικό αν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες ενώ μελέτες το έχουν συνδέσει και με την πρόκληση καρκίνου. Ωστόσο, οι ρυθμιστικές αρχές συνεχίζουν να παρακολουθούν τα αποτελέσματα των δοκιμών και λένε ότι το νερό είναι ασφαλές για κατανάλωση.

Νερό με κρυπτοσπορίδιο

Στο Ντέβον, μια κομητεία του νοτιοδυτικού τμήματος της Αγγλίας, μια μητέρα που αρρώστησε από το παράσιτο του κρυπτοσποριδίου, δήλωσε ότι δεν εμπιστεύεται την παροχή νερού από μια άλλη εταιρεία ύδρευσης, την South West Water. «Εξακολουθούμε να έχουμε μηδενική εμπιστοσύνη στο νερό εδώ, εξακολουθώ να αγοράζω εμφιαλωμένο νερό», δήλωσε χαρακτηριστικά. Η κ. Matthews δήλωσε ότι πολλοί άλλοι στο Brixham εξακολουθούν επίσης να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό λόγω της «παραμέλησης του δικτύου εδώ». «Πληρώνουμε το South West Water, αλλά πρέπει να πληρώνουμε και για εμφιαλωμένο νερό».

Το Cryptosporidium, μερικές φορές αποκαλούμενο crypto, είναι ένα γένος apicomplexan κυψελιδικών που είναι παράσιτα που μπορούν να προκαλέσουν αναπνευστική και γαστρεντερική ασθένεια (κρυπτοσποριδίωση) η οποία περιλαμβάνει κυρίως υδαρή διάρροια (εντερική κρυπτοσποριδίωση), ή μερικές φορές με επίμονη κρυπτοσποριδίωση.

Περισσότερα από 100 κρούσματα κρυπτοσποριδίου επιβεβαιώθηκαν από τον Οργανισμό Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) μετά το ξέσπασμα της επιδημίας στην περιοχή του Brixham τον Μάιο.
Η μητρική εταιρεία της South West Water, Pennon Group, δήλωσε ότι η Ofwat επιβεβαίωσε ότι η αξιολόγηση του ομίλου βελτιώνεται σε όλες τις επιχειρήσεις της, συμπεριλαμβανομένης της SWW.

Ωστόσο, η South West Water ενημερώθηκε ότι πρέπει να επιστρέψει 17,4 εκατ. λίρες στους πελάτες της το επόμενο έτος, αφού έχασε βασικούς στόχους όσον αφορά τη ρύπανση και τις διαρροές.

Περίπου 16.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην περιοχή ενημερώθηκαν από την SWW να βράσουν το νερό τους και στους κατοίκους μοιράστηκε εμφιαλωμένο νερό.
Η πηγή της μόλυνσης εντοπίστηκε σε διάφορες δεξαμενές που τροφοδοτούν την περιοχή.
Οι εταιρείες ύδρευσης στην Αγγλία και την Ουαλία έχουν κληθεί να επιστρέψουν 158 εκατ. λίρες Αγγλίας από τον εποπτικό οργανισμό ύδρευσης Ofwat, ο οποίος αξιολογεί τις επιδόσεις των εταιρειών ύδρευσης σε σχέση με βασικούς στόχους, για θέματα όπως οι πλημμύρες στους υπονόμους, οι διακοπές παροχής και οι διαρροές νερού.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img