22.2 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΙσραήλ: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή ανάκρισης μέλους της Χεζμπολάχ από την...

Ισραήλ: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή ανάκρισης μέλους της Χεζμπολάχ από την ειδική μονάδα πληροφοριών 504

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Κως: Συνελήφθη ένας αλλοδαπός για διακίνηση παράνομων μεταναστών – Στους 4 οι νεκροί από το ναυάγιο

Στη σύλληψη του βασικού ως υπόπτου για τη μεταφορά 30 παράτυπων μεταναστών προς την Κω προχώρησε σήμερα (16/10) το Λιμεναρχείο του νησιού. Υπενθυμίζουμε πως χθες τα ξημερώματα η βάρκα που μετέφερε αυτά τα άτομα βούλιαξε στην περιοχή Ψαλίδι, με αποτέλεσμα να πεθάνουν 4 άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά ηλικίας τριών και πέντε ετών.

Μετά το «σχέδιο νίκης» ο Β.Ζελένσκι δήλωσε ότι βρίσκεται σε πόλεμο με Ιράν και Β.Κορέα – Αποστάσεις ΗΠΑ από το «σχέδιο»

«Η υπάρχουσα κατάσταση δεν επιτρέπει για πρόσκληση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ» ανέφερε ο Αμερικανός πρέσβης στην Συμμαχία βάζοντας έτσι τέλος στις βλέψεις του Β.Ζελένσκι με το «Σχέδιο Νίκης» για ολική εμπλοκή των  συμμαχικών χωρών με την Ρωσία, αλλά ο Ουκρανός πρόεδρος φαίνεται διατεθειμένος να τραβήξει την κατάσταση στα άκρα δηλώνοντας ότι βρίσκεται σε πόλεμο και

meteo.gr: Σημαντική ενίσχυση των βοριάδων την Πέμπτη 17/10 με ριπές που θα ξεπερνούν τα 90km/h

Σημαντική ενίσχυση των βοριάδων την Πέμπτη 17/10 με ριπές που θα ξεπερνούν τα 90 km / h Σύνταξη ανακοίνωσης: Στρ. Βουγιούκας, Κ. Λαγουβάρδος ΕΑΑ - Πεντέλη,  Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024, 16:30 Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr /  Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σημαντική ενίσχυση αναμένεται να παρουσιάσουν οι άνεμοι βορείων διευθύνσεων που πνέουν στο Αιγαίο

Πολεμική Αεροπορία: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η άσκηση «Ramstein Flag – 2024» – ΦΩΤΟ

Η άσκηση είχε ξεκινήσει τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 και η κύρια μονάδα φιλοξενίας ήταν η αεροπορική βάση Ανδραβίδας, από όπου επιχειρούσαν σχεδόν το σύνολο των μαχητικών αεροσκαφών των κενών αποστολών. Τα μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας επιχειρούσαν με κύρια βάση το αεροδρόμιο του Αράξου. Δείτε τις σχετικές ΦΩΤΟ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ “RAMSTEIN FLAG 2024”

Ισραήλ: Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ θα έχει σημαντικό ρόλο μετά τον πόλεμο εναντίον της οργάνωσης Χεζμπολάχ 

θα παίξει σημαντικό ρόλο την «επόμενη μέρα»μετά τον πόλεμο εναντίον της Χεζμπολάχ, δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατς. «Το Κράτος του Ισραήλ αποδίδει μεγάλη σημασία στις δραστηριότητες της UNIFIL και δεν έχει πρόθεση να βλάψει τον οργανισμό ή το προσωπικό του», ανέφερε σε μια δήλωση ο Κατς. «Επιπλέον, το Ισραήλ θεωρεί πως η
spot_imgspot_img

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF), δημοσίευσαν ένα βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή ανάκρισης μέλους της Χεζμπολάχ από την ειδική μονάδα πληροφοριών 504, γνωστή ως «Μοσάντ του IDF».

Ο Wadah Kamel Younis συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα από τον ισραηλινό Στρατό σε μία υπόγεια σήραγγα, στον νότιο Λίβανο, μαζί με άλλα δύο μέλη της Χεζμπολάχ και μεταφέρθηκε στο Ισραήλ, προκειμένου να ανακριθεί.

Στα πλάνα φαίνεται ο ίδιος να λέει πως μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, όλοι τράπηκαν σε φυγή και ο ίδιος δεν τους ξαναείδε.

Η Μονάδα 504 είναι γνωστή ως «η Μοσάντ των IDF» και οι δραστηριότητές της είναι γενικά άκρως απόρρητες, με το όνομα ακόμη και του ανώτατου διοικητή της να μην αποκαλύπτεται.

Συνελήφθησαν τρία μέλη της Χεζμπολάχ και ανακρίνονται

Σημειώνεται πως νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι αιχμαλώτισε τρία μέλη της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, κάτι που συμβαίνει για δεύτερη φορά μετά την κλιμάκωση των συγκρούσεων με τη σιιτική οργάνωση, στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον στρατό, εντοπίστηκε μία υπόγεια σήραγγα σε ένα κτήριο που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ. Οι δυνάμεις του περικύκλωσαν το κτήριο, όπου «κρύβονταν τρεις τρομοκράτες της Δύναμης Ραντουάν», των ειδικών δυνάμεων της Χεζμπολάχ, έχοντας μαζί τους πολλά όπλα.

Οι τρεις κρατούμενοι μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ για ανάκριση.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img