20.9 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςΚαιρός: Πότε έρχονται βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας - Τι λένε Τσατραφύλιας...

Καιρός: Πότε έρχονται βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας – Τι λένε Τσατραφύλιας και Αρνιακός

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Πυροσβεστική: 26 φωτιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Στις 26 οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα Σε  26 ανήλθαν οι  αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 23 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τρεις. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία

Σειρήνες ήχησαν στο νότιο Ισραήλ – Αναχαιτίστηκαν δύο ρουκέτες

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε δύο ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, λίγη ώρα αφού ανέφερε ότι ήχησαν οι σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού στο Νιρ Αμ και τη Σντερότ, στο νότιο Ισραήλ. Οι Ταξιαρχίες Αλ Κοντς, η ένοπλη πτέρυγα του παλαιστινιακού κινήματος Ισλαμικός Τζιχάντ, ανέφερε ότι εκτόξευσε ρουκέτες προς την κατεύθυνση της

Δυνάμεις ΟΗΕ: Νέο περιστατικό επίθεσης του Ισραήλ κατά θέσης της UNIFIL! Τανκ φέρεται να άνοιξε πυρ

στο νότιο Λίβανο, αναφέρει η Jerusalem Post και ρωσικά ΜΜΕ! “Σήμερα το πρωί, οι ειρηνευτικές δυνάμεις σε μια θέση κοντά στο Kafer Kela παρατήρησαν ένα τανκ Merkava του Ισραήλ να πυροβολεί κατά του παρατηρητηρίου τους. Δύο κάμερες καταστράφηκαν και ο πύργος υπέστη ζημιά. Και πάλι βλέπουμε άμεσα και προφανώς εσκεμμένα πυρά σε μια θέση UNIFIL.

Βίντεο: Ρωσικές ειδικές επιχειρήσεις πίσω από τις ουκρανικές γραμμές

Οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις ή πιο γνωστοί ως spetsnaz αποτελούν την αιχμή του δόρατος στις επιθετικές ενέργειες των ρωσικών δυνάμεων. Κάθε είδους δύσκολη αποστολή είναι στα καθήκοντά τους αλλά μία από τις κύριες αποστολές τους πλέον είναι να δρουν πίσω από τις ουκρανικές γραμμές αποσταθεροποιώντας την επιμελητεία και χτυπώντας ευαίσθητους και δύσκολους στόχους. Το βίντεο

Ηράκλειο: Πατέρας βίαζε την κόρη του και την εξέδιδε έναντι αμοιβής

Φρίκη προκαλούν όσα έζησε κοπέλα στο Ηράκλειο Κρήτης, καθώς, όπως κατήγγειλε, ο πατέρας της τη βίαζε από όταν ήταν 15 χρονών και την εξέδιδε έναντι αμοιβής.Σύμφωνα με το cretalive, η 22χρονη σήμερα γυναίκα έχει δώσει στην Αστυνομία, παρουσία ψυχολόγου, αναλυτικά στοιχεία για την υπόθεση, με τον πατέρα της να οδηγείται ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου
spot_imgspot_img

Αλλαγή του σκηνικού του καιρού τις επόμενες μέρες, καθώς η θερμοκρασία αναμένεται να υποχωρήσει και να συμβαδίσει με την εποχή, ωστόσο οι βροχές του φθινοπώρου αναμένεται να καθυστερήσουν.

Οι ισχυροί άνεμοι θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού αύριο Πέμπτη (17.10.2024). Οι ριπές θα ξεπεράσουν τα 90 χιλιόμετρα την ώρα.

Σύμφωνα με το meteo σημαντική ενίσχυση αναμένεται να παρουσιάσουν οι βόρειοι άνεμοι που θα πνέουν στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της Πέμπτης με τον καιρό να αλλάζει.

Οι ισχυρότεροι άνεμοι θα πνέουν στις Βόρειες Κυκλάδες, σε νησιωτικά τμήμα του Ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Σάμος και Ικαρία), στη Θάλασσα των Κυθήρων και στα νότια τμήματα της Κρήτης.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η πρόγνωση για τις ριπές του ανέμου μετά το μεσημέρι της Πέμπτης (17.10.2024).

kairos.jpg

Ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, Τάσος Αρνιακός, ξεκαθάρισε πως «οι φθινοπωρινές βροχές αναβάλλονται για το τέλος Οκτωβρίου και αν».

Επίσης, τόνισε ότι «η κυριαρχία και η ενίσχυση των βοριάδων στο Αιγαίο θα υποχρεώσει τον υδράργυρο σε νέα υποχώρηση συμβατή με το ημερολόγιο».

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας σχολιάζοντας την πτώση του υδραργύρου, δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πίνακα με τη θερμοκρασία που αναμένεται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και στη λεζάντα έγραψε:

«Ρίξτε μια ματιά στην πορεία της θερμοκρασίας. Για να έχετε περίπου μια εικόνα της θερμοκρασίας τη νύχτα και νωρίς το πρωί αφαιρέστε τις παρακάτω τιμές με το 9».

Ο καιρός των επόμενων ημερών

Ακολουθεί η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό των επόμενων ημερών:

Παρασκευή 18-10-2024

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στη δυτική Μακεδονία και τη βόρεια Θεσσαλία. Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στα θαλάσσια τμήματα του νότιου Ιονίου. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7, πρόσκαιρα στα νότια μέχρι το μεσημέρι έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου τους 18 με 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 23 με 25 και τοπικά στα νότια τους 26 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 19-10-2024

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) αυξημένες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7, πρόσκαιρα στα νότια τοπικά έως 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

Κυριακή 20-10-2024

Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι με τοπικές βροχές στη νότια Πελοπόννησο, τη βόρεια Εύβοια, τις Σποράδες, τη δυτική Κρήτη καθώς και τα θαλάσσια τμήματα του νότιου Ιονίου όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία και από τα βόρεια σχεδόν αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6, στο νότιο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα 21-10-2024

Στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι στην Εύβοια, τις Σποράδες και τη νοτιοδυτική Κρήτη και βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο 6, τοπικά 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Σχετικές ειδήσεις

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img