19.5 C
Athens
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΗ Τεχεράνη απειλεί να πλήξει το Ισραήλ με “οδυνηρό τρόπο”, αν επιτεθεί...

Η Τεχεράνη απειλεί να πλήξει το Ισραήλ με “οδυνηρό τρόπο”, αν επιτεθεί σε ιρανικούς στόχους

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Αθήνα: Ποιο είναι το άτομο που πιθανολογείται πως έστειλε τα απειλητικά μέιλ για βόμβες σε κεντρικά σημεία

Το πρόσωπο που πιθανολογείται πως βρίσκεται πίσω από τα απειλητικά μηνύματα που προειδοποιούσαν για βόμβες σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και τελικώς αποδείχθηκαν ότι ήταν φάρσα, είναι ένας 42χρονος Ρώσος που φαίνεται να έχει επαναλάβει και στο παρελθόν παρόμοια ενέργεια, σύμφωνα με πληροφορίες του «Mega». Να σημειωθεί πως είχε σταλεί απειλητικό mail το οποίο ανέφερε

meteo.gr: Ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι την Πέμπτη 17/10 – Ξεπέρασαν τα 100 km/h οι ριπές στην Τήνο

Ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι την Πέμπτη 17/10 - Ξεπέρασαν τα 100 km/h οι ριπές στην Τήνο Σύνταξη άρθρου: Στρ. Βουγιούκας, Κ. Λαγουβάρδος ΕΑΑ - Πεντέλη, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024, 15:45 Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ενισχυμένοι άνεμοι βοείων διευθύνσεων επικράτησαν σε περιοχές της ανατολικής χώρας, στο Αιγαίο και

Κύπρος: Ελλιπή γνώση των επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων διαπιστώνει η ΕΕ

Ποιες ενέργειες προτείνει η Κομισιόν για τη βελτίωση της ασφάλειας τροφίμων στη Κύπρο. Σε έλεγχο της Κομισιόν που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο από τις 9 έως τις 19 Απριλίου 2024 και αποτελούσε μέρος του προγραμματισμένου προγράμματος εργασίας της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΓΔ Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων), αξιολογήθηκε το σύστημα επίσημων

Συνελήφθη 45χρονος Σύρος για βιασμό ενός ανήλικου κοριτσιού στην Αθήνα

κατηγορούμενος για βιασμό και γενετήσιες πράξεις με ανήλικη που δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη. Ο 45χρονος κατηγορείται ότι διέπραξε τις παραπάνω αξιόποινες πράξεις, σε βάρος ανήλικης εντός διαμερίσματος στην Αθήνα. Ειδικότερα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 45χρονος, που διαμένει στην ίδια πολυκατοικία με το εξάχρονο κορίτσι, που έχει καταγωγή από το Μαρόκο, το πλησίασε

Χειροπέδες σε 45χρονο αλλοδαπό – Κατηγορείται πως βίασε 6χρονο κοριτσάκι

Συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής ένας 45χρονος Σύρoς, κατηγορούμενος για βιασμό και γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη. Ο 45χρονος Σύρος κατηγορείται ότι προσέγγισε το 6χρονο κοριτσάκι από το Μαρόκο με την οικογένεια του οποίου ήταν γείτονες, το οδήγησε
spot_imgspot_img

“Αν κάνετε το λάθος να επιτεθείτε σε στόχους μας, είτε στην περιοχή είτε στο Ιράν, θα σας χτυπήσουμε και πάλι με τρόπο που θα πονέσει”, προειδοποίησε ο στρατηγός Σαλαμί, επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Το Ιράν εξαπέλυσε την 1η Οκτωβρίου περίπου 200 πυραύλους προς το Ισραήλ μεταξύ των οποίων, για πρώτη φορά, υπερηχητικούς πυραύλους.

Τα πλήγματα αυτά παρουσιάστηκαν από την Τεχεράνη ως αντίποινα για τη δολοφονία τον Ιούλιο στην ιρανική πρωτεύουσα του πρώην επικεφαλής του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, η οποία αποδόθηκε στο Ισραήλ.

Το Ιράν είχε πει επίσης ότι ενήργησε ως αντίποινα για τη δολοφονία ενός Ιρανού στρατηγού σε πλήγμα στον Λίβανο στα τέλη Σεπτεμβρίου, που είχε κοστίσει τη ζωή επίσης στον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα. Ο τελευταίος διηύθυνε για τριάντα και πλέον χρόνια το λιβανέζικο ισλαμιστικό κίνημα, που υποστηρίζεται οικονομικά και στρατιωτικά από το Ιράν.

Το Ισραήλ έχει ορκιστεί να κάνει το Ιράν να πληρώσει το τίμημα για την επίθεσή του.

Ο Σαλαμί έκανε τη δήλωση αυτή στο Ισφαχάν (κεντρικό Ιράν) στην κηδεία του στρατηγού Αμπάς Νιλφορουσάν, ενός από τους κύριους διοικητές μιας επίλεκτης μονάδας των Φρουρών, που σκοτώθηκε από ισραηλινή πλήγμα στα τέλη Σεπτεμβρίου στον Λίβανο.

Κατά την ομιλία του επέκρινε την πρόσφατη παράδοση από τις Ηνωμένες Πολιτείες του αντιπυραυλικού συστήματος μεγάλου ύψους THAAD στο Ισραήλ, λέγοντας πως δεν συνιστά “αξιόπιστη” ασπίδα απέναντι σε μια ιρανική επίθεση.

“Προσοχή, ξέρουμε τις αδυναμίες σας, το ξέρετε. Ξέρετε σε ποιο βαθμό είστε ευάλωτοι”, πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν την ώρα που ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Αμπάς Αραγτσί πολλαπλασιάζει τις τελευταίες ημέρες τις διπλωματικές διαβουλεύσεις στην προσπάθεια να κατευνάσει τις περιφερειακές εντάσεις.

Επισκέφθηκε διαδοχικά τον Λίβανο, τη Συρία, τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Ιράκ και το Ομάν, χώρες που ενεργούν γενικά ως ενδιάμεσοι για τις έμμεσες συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Χθες, Τετάρτη, ο Αραγτσί μετέβη στην Ιορδανία και χθες το βράδυ έφθασε στην Αίγυπτο, στην πρώτη επίσκεψη από το 2013 Ιρανού υπουργού Εξωτερικών στη χώρα αυτή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-IRANIAN ARMY OFFICE

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img