19.8 C
Athens
Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΤο σχήμα λογότυπου στη συσκευασία που αυξάνει την αντιληπτή φρεσκάδα ενός προϊόντος

Το σχήμα λογότυπου στη συσκευασία που αυξάνει την αντιληπτή φρεσκάδα ενός προϊόντος

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Βόλος: 65χρονος άνδρας βρήκε τραγικό τέλος σφηνωμένος στα κάγκελα σκάλας

Μια είδηση που προκαλεί σοκ, γνωστοποιείται αυτή τη φορά από την περιοχή του Βόλου, καθώς σύμφωνα με τοπικές πληροφορίες ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός σήμερα (20/10), διότι είχε σφηνώσει στα κάγκελα σκαλιών του σπιτιού του. Ο ανιψιός του εκλιπόντα, ανησύχησε για τον θείο του αφού δεν είχε δώσει σημάδια ζωής, ούτε φυσικά απαντούσε στα τηλεφωνήματά του.

Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις: Επιτέθηκαν στο επιτελείο των υπηρεσιών πληροφοριών της Χεζμπολάχ

Σύμφωνα με το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI, επλήγησαν οι συνοικίες Χαρέτ Χρέικ και Χαντάτ Μπεϊρούτ, προπύργια του φιλοϊρανικού ισλαμιστικού λιβανικού κινήματος που βρίσκεται σε ανοιχτό πόλεμο με το Ισράηλ. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι «εξάλειψε» τρεις αξιωματούχους της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο. Το ANI μετέδωσε πως ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιήσε στη διάρκεια της νύχτας

Αγγλόφωνοι μαχητές δέχονται ρωσικά πυρά κάπου στο αχανές ουκρανικό μέτωπο, vid

🇺🇦🇷🇺 English speaking soldiers in Ukraine under Russian artillery fire. Wonder where they’re from? Canada? USA? Australia? UK? pic.twitter.com/Q9HAQFyN4x — Lord Bebo (@MyLordBebo) October 20, 2024 freepik photo

Επίθεση στο σπίτι του Μ.Νετνιάχου: Το νέο «υβριδικό»-drone της Χεζμπολάχ που «τρύπησε» την ισραηλινή αεράμυνα

Με δύο διαφορετικές επιθέσεις ο Λίβανος στέλνει το μήνυμα στο Ισραήλ σε πολλαπλά μάλιστα μέτωπα. Η χθεσινή επίθεση με drones στο σπίτι του πρωθυπουργού της χώρας δεν προκάλεσε χάος και θύματα, ωστόσο μία εβδομάδα νωρίτερα, 4 στρατιώτες του Ισραήλ έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν από επίθεση που μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με τη χθεσινή. «Η χθεσινή επίθεση δεν έχει γίνει με

Πάτρα: Μεθυσμένος οδηγός «καβάλησε» πεζόδρομο γεμάτο κόσμο με το ΙΧ του (φωτο) 

Μεθυσμένος οδηγός «καβάλησε» πεζόδρομο γεμάτο κόσμο με το ΙΧ του στην Πάτρα.  Συγκεκριμένα αυτοκίνητο που οδηγούσε άνδρας, εμφανώς σε κατάσταση μέθης, ανέβηκε πάνω στον πεζόδρομο της Μαιζώνος από το ύψος της Αράτου. Ακολούθως, χτύπησε πάνω σε πινακίδα, την έσπασε και συνέχισε την πορεία του, ενώ στο σημείο βρίσκονταν αρκετά άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας που προσπάθησαν
spot_imgspot_img

Ανάμεσα σε εκατοντάδες ράφια στο σούπερ μάρκετ, ένα άτομο είναι πιο πιθανό να επιλέξει ένα συγκεκριμένο προϊόν λόγω του σχήματος του λογοτύπου.

Οι καταναλωτές που δεν έχουν ακούσει ποτέ για ένα προϊόν παίρνουν την πρώτη εντύπωση μόνο από το λογότυπο, γι’ αυτό και παίζει σημαντικό ρόλο στην επίδραση της αντίληψης της μάρκας και της συμπεριφοράς τους.

Το λογότυπο μπορεί να έχει καθοριστική σημασία για την επικοινωνία των αξιών και των αποστολών της μάρκας, προσελκύοντας περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένους καταναλωτές με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και καινοτόμα σχέδια.

Χρησιμεύει ως εργαλείο μάρκετινγκ, προωθώντας τις πωλήσεις και ενισχύοντας την αφοσίωση στη μάρκα, προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία προϊόντος ευθυγραμμισμένη με τις αξίες των καταναλωτών.

Στοιχεία όπως οι ζωντανές εικόνες, τα ελκυστικά χρώματα και τα καινοτόμα σχήματα έχουν καθοριστική σημασία για την προσέλκυση της προσοχής και του ενδιαφέροντος των καταναλωτών. Το λογότυπο διακρίνει τις μάρκες από τους ανταγωνιστές και ενισχύει τις αποφάσεις αγοράς, επεκτείνοντας την επιρροή της πέρα από το σημείο πώλησης.

Οι καταναλωτές βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις οπτικές ενδείξεις για να προσδιορίσουν τη φρεσκάδα των τροφίμων, ελέγχοντας, για παράδειγμα, χαρακτηριστικά όπως η στιλπνότητα, η φωτεινότητα ή οι μελανιές . Σήμερα, οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ επεκτείνονται με ταχείς ρυθμούς και αντικαθιστούν σταδιακά τα παραδοσιακά μοντέλα λιανικής πώλησης.

Άλλωστε, σε αυτό το πλαίσιο, οι καταναλωτές εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα οπτικά στοιχεία της συσκευασίας του προϊόντος για να κρίνουν τη φρεσκάδα του τροφίμου. Ως εκ τούτου, η χρήση των οπτικών στοιχείων των συσκευασιών για την επικοινωνία της φρεσκάδας των τροφίμων είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους εμπόρους.

Το σχήμα της συσκευασίας μπορεί επίσης να επηρεάσει τη συμπεριφορά των καταναλωτών. Μελέτες δείχνουν ότι προτιμάται η εργονομική συσκευασία, που διευκολύνει τον εύκολο χειρισμό, το άνοιγμα και την έκχυση. Το σχήμα του λογοτύπου μπορεί επίσης να συμβάλει στην αντίληψη της ποιότητας και της αξίας του προϊόντος.

Μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Food Quality and Preference προτείνει ότι το σχήμα του λογότυπου (κυκλικό έναντι γωνιακού) είναι ζωτικής σημασίας για την αντιλαμβανόμενη από τους καταναλωτές φρεσκάδα των τροφίμων, με τα κυκλικά λογότυπα να οδηγούν τους καταναλωτές να αντιλαμβάνονται μεγαλύτερο δυναμισμό, αυξάνοντας έτσι την αντιλαμβανόμενη φρεσκάδα των τροφίμων.

Η τελευταία έρευνα αναφέρει τα αποτελέσματα τριών μελετών που διερευνούν τον τρόπο με τον οποίο το σχήμα του λογότυπου επηρεάζει την αντιληπτή φρεσκάδα των τροφίμων. Από θεωρητική άποψη, η έρευνα αυτή επιβεβαιώνει και συμπληρώνει το φαινόμενο «το σχήμα της φρεσκάδας» μέσω του προσδιορισμού του διαμεσολαβητή του (αντιλαμβανόμενος δυναμισμός του λογότυπου) και των οριακών συνθηκών που υπαγορεύουν πού ισχύει το φαινόμενο.

Τα ευρήματα της έρευνας θα συμβάλλουν στη βιβλιογραφία σχετικά με το μάρκετινγκ τροφίμων και τον αειφόρο σχεδιασμό και προσφέρουν πρακτικές συμβουλές κατά τον σχεδιασμό λογότυπων για τις μάρκες τροφίμων.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img