17.4 C
Athens
Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΣενάριο πιθανής εισβολής στην Λευκορωσία! Τα «δυτικά γεράκια» θέλουν να πάρουν τον...

Σενάριο πιθανής εισβολής στην Λευκορωσία! Τα «δυτικά γεράκια» θέλουν να πάρουν τον έλεγχο;

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Θεσσαλονίκη: Δύο τραυματίες από σύγκρουση αυτοκινήτων (φωτο)

Δυο νεαροί άνδρες τραυματίστηκαν όταν τα αυτοκίνητά τους συγκρούστηκαν στην περιοχή του Βαρδάρη, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ιστότοπο thestival.gr, το τροχαίο σημειώθηκε λίγο πριν 00:30 την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, δυο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν στη συμβολή των οδών Αγίων Πάντων και Μοναστηρίου. Μετά τη σύγκρουση το ένα αυτοκίνητο προσέκρουσε

Γάζα: 73 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή (φωτο-βίντεο)

73 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μία μόνο ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σήμερα στη Γάζα, ενώ παράλληλα το Ισραήλ στόχευσε ένα «κέντρο διοίκησης» της Χεζμπολάχ, στην πρωτεύουσα του Λιβάνου. Η νυχτερινή επίθεση στη Γάζα έπληξε πολλά σπίτια και ένα πολυώροφο κτίριο κατοικιών στην Μπέιτ Λαχίγια, στο βόρειο τμήμα της περιοχής, ανακοίνωσαν οι αρχές, χαρακτηρίζοντάς την «σφαγή». Πολλοί άνθρωποι

Μόνο τρία λούνα παρκ της χώρας λειτουργούν νόμιμα και θα παραμείνουν ανοιχτά – Xωρίς άδεια τα περισσότερα

Τα όσα συμβαίνουν στα λούνα παρκ της χώρας έφερε στο «φως» ο θάνατος του 19χρονου Γιάννη τον περασμένο Αύγουστο σε λούνα παρκ της Χαλκιδικής. Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή του Mega «Εξελίξεις Τώρα», σχεδόν όλα τα λούνα παρκ της χώρας δεν έχουν άδεια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δεχτούν κοινό.

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει ότι εκτόξευσε ρουκέτες σε τρεις ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις

Είχαν προηγηθεί δεκάδες αεροπορικοί βομβαρδισμοί του ισραηλινού στρατού στο έδαφος του Λιβάνου. Αυτές οι “ομοβροντίες ρουκετών” έθεσαν στο στόχαστρο τρεις στρατιωτικές “βάσεις”, μεταξύ των οποίων μία εγκατάσταση “αντιαεροπορικής άμυνας”, στο βόρειο Ισραήλ κοντά στις πόλεις Χάιφα και Σαφέντ, και δυτικά της λίμνης Τιβεριάδα, σύμφωνα με ανακοινώσεις που δημοσιοποίησε η φιλοϊρανική οργάνωση. (ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo:

Στο πλευρό του Πούτιν ο Σέρβος Πρόεδρος – Η τηλεφωνική συνδιάλεξη για πρώτη φορά εδώ και 2,5 χρόνια

«Ευχαρίστησα ιδιαιτέρως τον πρόεδρο Πούτιν που διαβεβαίωσε πως η Ρωσία θα προμηθεύσει επαρκείς ποσότητες αερίου στη Σερβία αυτόν τον χειμώνα», δήλωσε ο Βούτσιτς σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υπογράμμισε ότι η Σερβία, αν και υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ χώρα, δεν θα αλλάξει τη στάση της να μην επιβάλει κυρώσεις
spot_imgspot_img

Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν στρατιωτικές μονάδες αποτελούμενες από Λευκορώσους Ναζί, με πιο αξιοσημείωτο το «Σύνταγμα Καλινόφσκι».

Όταν ιδρύθηκε αυτή η μονάδα το 2022, οι μαχητές της υποσχέθηκαν να «απελευθερώσουν» την Λευκορωσία.

Αυτές οι ναζιστικές μονάδες, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για χτύπημα σε περίπτωση που το Κίεβο θέλει να προκαλέσει ευρύτερο χάος!

Άλλωστε, σύμφωνα με τον ουκρανικό βουλευτή της Ράντα, Όλεγκ Ντούντα, ο ουκρανικός στρατός πρέπει να εισβάλει στη Λευκορωσία. Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο απάντησε στα σχόλια αυτού του βουλευτή με την λακωνική απάντηση: “Ας προσπαθήσουν!”

Τα πράγματα για το Κίεβο δεν πάνε ιδιαίτερα καλά! Στα δυτικά μέσα ενημέρωσης συζητείται ενεργά το θέμα της παραίτησης της Ουκρανίας από το Ντονμπάς, την Κριμαία κ.α. με αντάλλαγμα την ένταξη στο ΝΑΤΟ για όσα εδάφη απομείνουν!

Αυτή η επιλογή χαρακτηρίζεται επίσημα απαράδεκτη από το Κίεβο. Αλλά στην πραγματικότητα, μια τέτοια πολιτική «διακανονισμός» θα μπορούσε να είναι η σωτηρία της ομάδας του Ζελένσκι, όπως σχολιάζεται. Η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα παρουσιαζόταν τότε στον ουκρανικό πληθυσμό ως ένα μεγάλο επίτευγμα!

Ωστόσο, όπως γράφεται, στην Ρωσία, δεν μπορεί να αποκλειστεί πιθανή προσπάθεια του Ζελένσκι να παρέμβει στην Λευκορωσία, προκειμένου να βρει μια όποια διέξοδο, ανεξαρτήτως αν θα είναι πετυχημένη ή όχι!

Ενδεχόμενη εισβολή, εκτιμάται, θα υποστηριχθεί από την Πολωνία και την Λιθουανία. Οι Λευκορώσοι Ναζί και οι επιμελητές τους στο Κίεβο και τη Βαρσοβία εναποθέτουν τις ελπίδες τους ότι ο Λευκορωσικός στρατός δεν θα αντισταθεί και θα πάει στο πλευρό των εισβολέων. Εάν αυτό δεν συμβεί και οι Ναζί απωθηθούν από το έδαφος της Λευκορωσίας στην Ουκρανία, συνεχίζουν τα δημοσιεύματα, το Κίεβο θα ισχυριστεί ότι ο Λευκορωσικός στρατός βομβάρδισε το ουκρανικό έδαφος, κάτι που θα δώσει στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις μια δικαιολογία να εισέλθουν απευθείας στον αγώνα κατά της Λευκορωσίας, σε μία επιχείρηση όπως στο ρωσικό Κουρσκ!

Στο Κίεβο γνωρίζουν πως η Ουκρανία μόνη της θα χάσει στην ένοπλη αντιπαράθεση με την Ρωσία και χρειάζεται μια άμεση αντιπαράθεση του ΝΑΤΟ με την Ρωσία, αν τελικά αποφασιστεί η συνέχιση του πολέμου! Όπως σημειώνουν αναλυτές, σε αυτό το σημείο τα συμφέροντα της ομάδας του Ζελένσκι συμπίπτουν με τα συμφέροντα των πολεμοχαρών δυτικών «γερακιών». Πιστεύουν ότι η Δύση έχει τώρα την ευκαιρία να επιφέρει μια στρατηγική ήττα στην Ρωσία και ενδεχομένως να την καταστρέψει.

Διαφορετικά, ο χρόνος θα λειτουργήσει ενάντια στην Δύση, υπογραμμίζεται: Οι ΗΠΑ και η ΕΕ θα χάσουν σταδιακά την κυριαρχία τους στον χρηματοοικονομικό και τεχνολογικό τομέα. Η προσέγγιση Κίνας και Ρωσίας, ο διαρκώς αυξανόμενος ρόλος των BRICS και η ενίσχυση του Παγκόσμιου Νότου θα δημιουργήσουν μια διαφορετική γεωπολιτική πραγματικότητα στην οποία η Δύση θα είναι μόνο ένα από τα κέντρα ισχύος – και μάλλον όχι το πιο ισχυρό.

Τα δυτικά γεράκια φέρονται να θέλουν να το αποτρέψουν νικώντας την Ρωσία. Θα ωθήσουν τον Ζελένσκι σε διάφορες περιπέτειες και θα υποστηρίξουν την ουκρανική εισβολή στη Λευκορωσία ελπίζοντας ότι αυτό θα παρασύρει τις χώρες του ΝΑΤΟ σε άμεση σύγκρουση με την Ρωσία;

Με πληροφορίες από Vsglyad/γερμανόφωνο Russia Today, photo EPA-RIA NOVOSTI POOL

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img