16.7 C
Athens
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΑνάκληση εκατοντάδων κατεψυγμένων βαφλών λόγω μόλυνσης με Listeria

Ανάκληση εκατοντάδων κατεψυγμένων βαφλών λόγω μόλυνσης με Listeria

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Απειλούμενο είδος ο αστακός;

Πόσο έχουν μειωθεί οι πληθυσμοί των αμερικάνικων αστακών και για ποιο λόγο. Οι αμερικανικοί αστακοί κατά μήκος των ακτών του Μέιν έχουν μετεγκατασταθεί σε νέα ενδιαιτήματα, ενώ ταυτόχρονα ο πληθυσμός συρρικνώθηκε σε αφθονία και μεγάλωσε σε ηλικία, σύμφωνα με μια νέα μελέτη ερευνητών του Πανεπιστημίου του Μέιν. Για δεκαετίες, η συντριπτική πλειονότητα των ενήλικων αστακών

Καιρός: Τι είναι το πολικό Jet Stream που θα «χτυπήσει» την Ελλάδα τις επόμενες ώρες

Δεν προβλέπεται να δούμε... βροχές τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο και διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, και αιτία θα είναι το πολικό Jet Stream. Με νέα του ανάρτηση, ο κύριος Κολυδάς εξηγεί τι είναι το σπάνιο φαινόμενο, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά ένα μεγάλο ποτάμι αέρα με υψηλές ταχύτητες που κατευθύνει την κίνηση των

Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά – Μια σύλληψη για εμπρησμό

Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε δασική έκταση στη Σάμο τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε χθες λίγο μετά τις 18:00 σε δύσβατο και δυσπρόσιτο σημείο, γεγονός που δυσχέραινε το έργο των δυνάμεων. Ειδικότερα για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 49 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων

Εξαφανίστηκε 39χρονη από την περιοχή του Νέου Ηρακλείου

Οι αρχές ερευνούν την εξαφάνιση 39χρονης από την περιοχή του Νέου Ηρακλείου. Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού» Στις 18/10/2024, πρωινές ώρες, εξαφανίστηκε από την περιοχή του Νέου Ηρακλείου Αττικής, η Σακελλαριάδη-Τζέιμς Έιμυ-Κυριακή, 39 ετών. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της στις 20/10/2024 , και προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της Σακελλαριάδη-Τζέιμς

Θεραπεία Αρθριτικού Γόνατος με PRP – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Στις περιπτώσεις αρχόμενης και μέτριας οστεοαρθρίτιδας γόνατος και σύμφωνα με τις νέες διεθνείς οδηγίες που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Αθλητικών Κακώσεων, Χειρουργικής Γόνατος και Αρθροσκόπησης (ESSKA), η θεραπεία PRP αποτελεί μία πολλά υποσχόμενη θεραπευτική επιλογή που στοχεύει στη μείωση του πόνου και στη βελτίωση της λειτουργίας του. Επιπλέον, θεωρείται πιο αποτελεσματική θεραπεία σε σχέση με
spot_imgspot_img

Δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφορές ασθενειών μέχρι σήμερα.

Η TreeHouse Foods Inc. ανακαλεί εκατοντάδες γεύσεις κατεψυγμένων βαφλών επειδή οι δοκιμές έδειξαν μόλυνση με Listeria monocytogenes.

Τα ανακληθέντα προϊόντα διανεμήθηκαν σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά και συσκευάστηκαν σε διάφορες μορφές υπό τις διάφορες εμπορικές ονομασίες. Οι καταναλωτές και οι έμποροι λιανικής πώλησης μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον κατάλογο των κωδικών προϊόντων που δημοσιεύτηκε για να αναγνωρίσουν τις ανακληθείσες βάφλες.

Ο FDA ενημερώνει πως μέχρι σήμερα δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφορές ασθενειών που να σχετίζονται με τα ανακληθέντα προϊόντα και καλεί όποιον ανησυχεί για ασθένεια να επικοινωνήσει με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης. Το ζήτημα αυτό ανακαλύφθηκε μέσω δοκιμών ρουτίνας στις εγκαταστάσεις παραγωγής.

Η TreeHouse Foods δημοσίευσε ένα έγγραφο 85 σελίδων με φωτογραφίες των ανακληθέντων βάφλων. Οι φωτογραφίες μπορούν να βρεθούν εδώ. Οι ανακληθείσες βάφλες είναι συσκευασμένες με πολλές διαφορετικές εμπορικές ονομασίες, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, των Great Value, Best Choice, Always Save, Food Lion, Giant Eagle, Hannaford και Simple Truth.

Μέχρι την ανάρτηση της ανακοίνωσης ανάκλησης, δεν είχαν αναφερθεί στην εταιρεία επιβεβαιωμένες ασθένειες. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστούν έως και 70 ημέρες μετά την κατανάλωση μολυσμένου τροφίμου για να εμφανιστούν συμπτώματα μόλυνσης από λιστέρια.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να ελέγξουν τους καταψύκτες τους για οποιοδήποτε από τα ανακληθέντα προϊόντα και να τα απορρίψουν ή να επιστρέψουν το ανακληθέν προϊόν στον τόπο αγοράς για πίστωση.

Σχετικά με τις λοιμώξεις από Listeria

Τα τρόφιμα που έχουν μολυνθεί με Listeria monocytogenes μπορεί να μην φαίνονται ή να μη μυρίζουν αλλοιωμένα, αλλά μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές και μερικές φορές απειλητικές για τη ζωή λοιμώξεις. Οποιοσδήποτε έχει φάει ανακληθείσες βάφλες και έχει εμφανίσει συμπτώματα λοίμωξης από λιστέρια θα πρέπει να αναζητήσει ιατρική περίθαλψη και να ενημερώσει τους γιατρούς του για την πιθανή έκθεση στη λιστέρια.

Η μόλυνση στα τρόφιμα μπορεί να εισαχθεί από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των πρώτων υλών, του περιβάλλοντος επεξεργασίας, των εργαζομένων ή/και των σταδίων μεταποίησης. Τα τροφιμογενή παθογόνα, όπως η Salmonella και η Listeria monocytogenes, δεν μπορούν να αναπτυχθούν σε συστατικά τροφίμων με χαμηλή δραστηριότητα (aw) (όπως αλεύρι, σκόνες και μπαχαρικά), αλλά μπορούν να επιβιώσουν για μήνες έως χρόνια σε ξηρά περιβάλλοντα.

Τα παθογόνα που βρίσκονται σε λανθάνουσα κατάσταση σε ξηρά συστατικά όπως το αλεύρι θα μπορούσαν να αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται όταν επανενυδατωθούν για να παρασκευαστεί το κουρκούτι ή η ζύμη και θα μπορούσαν να προκαλέσουν ασθένειες εάν τα κατάλληλα μέτρα προληπτικού ελέγχου δεν είναι αποτελεσματικά. Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας για τη βιομηχανία τροφίμων να επικυρώσει όλους τους εφαρμοσμένους προληπτικούς ελέγχους για να διασφαλίσει την ασφάλεια των τελικών προϊόντων διατροφής.

Επίσης, όποιος έχει φάει κάποιο από τα ανακληθέντα προϊόντα θα πρέπει να παρακολουθεί τον εαυτό του για συμπτώματα κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, επειδή μπορεί να χρειαστούν έως και 70 ημέρες μετά την έκθεση στη λιστέρια για να αναπτυχθούν συμπτώματα λιστερίωσης.

Τα συμπτώματα της λοίμωξης από λιστέρια μπορεί να περιλαμβάνουν εμετό, ναυτία, επίμονο πυρετό, μυϊκούς πόνους, έντονο πονοκέφαλο και δυσκαμψία στον αυχένα. Απαιτούνται ειδικές εργαστηριακές εξετάσεις για τη διάγνωση των λοιμώξεων από λιστέρια, οι οποίες μπορεί να μιμούνται άλλες ασθένειες.

Οι έγκυες γυναίκες, οι ηλικιωμένοι, τα μικρά παιδιά και άτομα όπως οι καρκινοπαθείς που έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο σοβαρών ασθενειών, απειλητικών για τη ζωή λοιμώξεων, άλλων επιπλοκών και θανάτου. Παρόλο που οι μολυσμένες έγκυες γυναίκες μπορεί να παρουσιάσουν μόνο ήπια, γριπώδη συμπτώματα, οι λοιμώξεις τους μπορεί να οδηγήσουν σε πρόωρο τοκετό, μόλυνση του νεογέννητου ή ακόμη και θνησιγένεια.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img