16 C
Athens
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςΚαιρός: Τι είναι το πολικό Jet Stream που θα «χτυπήσει» την Ελλάδα...

Καιρός: Τι είναι το πολικό Jet Stream που θα «χτυπήσει» την Ελλάδα τις επόμενες ώρες

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία σε κατάστημα ψιλικών – Απείλησαν με όπλο τον υπάλληλο

Ένοπλη ληστεία σε κατάστημα ψιλικών στην περιοχή της Ηλιούπολη, στη Θεσσαλονίκη, σημειώθηκε περίπου στις 12 τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με το thestival, δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους εισέβαλαν στο ψιλικατζίδικο, απείλησαν με όπλο τον υπάλληλο του καταστήματος και άρπαξαν άγνωστο μέχρι στιγμής ποσό. Οι δύο δράστες αναζητούνται.

Φρέσκα κρεμμυδάκια μολυσμένα με σαλμονέλα – Ανάκληση μεγάλων ποσοτήτων του λαχανικού σε ΗΠΑ και Καναδά

Τα συμπτώματα της λοίμωξης από σαλμονέλα μπορεί να περιλαμβάνουν διάρροια, κοιλιακές κράμπες και πυρετό εντός 12 έως 72 ωρών μετά την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων Η εταιρεία Church Brothers LLC ανακαλεί τα πράσινα κρεμμύδια στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά μετά από εργαστηριακές δοκιμές που έδειξαν μόλυνση με σαλμονέλα. Η διανομή των μολυσμένων κρεμμυδιών έγινε σε

Καιρός: Πλησιάζει το σπάνιο πολικό φαινόμενο «Jet Stream» – Ανατροπές φέρνει ο αντικυκλώνας

Όπως αναφέρει η τελευταία πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, σχεδόν αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και την Κρήτη και πρόσκαιρα στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο

Τροχαίο στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Αλίμου – Μηχανή συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Μοτοσυκλέτα συγκρούστηκε με αυτοκίνητο το πρωί της Δευτέρας (21/10) στη Λεωφόρο Ποσειδώνος , στο ύψος του Αλίμου. Στο ύψος της Καλαμακίου, στο ρεύμα προς Γλυφάδα, έχει σχηματιστεί ουρά χιλιομέτρων από τα οχήματα. Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, ενώ, ο οδηγός του ΙΧ είναι καλά στην υγεία του, όπως μετέδωσε

Ο Γκουτέρες ζητά «μεγάλες επενδύσεις» για την προστασία της φύσης

κάλεσε τα κράτη-μέλη της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την Βιοποικιλότητα να προχωρήσουν σε «μεγάλες επενδύσεις» στο διεθνές ταμείο για την προστασία της φύσης χθες Κυριακή, με βίντεο που προβλήθηκε κατά την τυπική τελετή έναρξης της COP16 στην Κάλι της Κολομβίας. «Πρέπει να φύγουμε από την Κάλι με μεγάλες επενδύσεις στο ταμείο του παγκόσμιου σχεδίου-πλαισίου
spot_imgspot_img

Δεν προβλέπεται να δούμε… βροχές τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο και διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, και αιτία θα είναι το πολικό Jet Stream.

Με νέα του ανάρτηση, ο κύριος Κολυδάς εξηγεί τι είναι το σπάνιο φαινόμενο, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά ένα μεγάλο ποτάμι αέρα με υψηλές ταχύτητες που κατευθύνει την κίνηση των αέριων μαζών.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Πρόγνωση για τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου

Στην ανατολική ηπειρωτική χώρα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Στα δυτικά αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στο Ιόνιο. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικόί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πρόγνωση για την Τρίτη 22 Οκτωβρίου

Στην ανατολική ηπειρωτική χώρα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Στα δυτικά αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Πρόγνωση για Τετάρτη 23 Οκτωβρίου

Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με αραιές νεφώσεις κατά τόπους και μόνο στις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img