19.3 C
Athens
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςΕπιμένει ο «Ωμέγα εμποδιστής» - Πόσο θα επηρεάσει ο αντικυκλώνας τον καιρό...

Επιμένει ο «Ωμέγα εμποδιστής» – Πόσο θα επηρεάσει ο αντικυκλώνας τον καιρό της 28ης Οκτωβρίου

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ειδοποίηση RASFF για σέλινο γεμάτο επικίνδυνα φυτοφάρμακα

Τι είναι η τεμπουκοναζόλη που ανιχνεύτηκε στο λαχανικό Η RASFF ενημερώνει για την ανάκληση σέλινου από το Βέλγιο λόγω της πολύ υψηλής περιεκτικότητας σε φυτοπροστατευτικό προϊόν με τη χημική ουσία τεβουκοναζόλη. Η αρχή έγινε από την εταιρεία Delhaize, η οποία σε συνεννόηση με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Ασφάλεια της Τροφικής Αλυσίδας (FASFC), ανακάλεσε από την

Μανώλης Παπακαλιάτης: Στην εντατική ο γνωστός επιχειρηματίας μετά από τροχαίο

Σε σοβαρή κατάσταση στην εντατική του Βενιζελείου νοσοκομείου νοσηλεύεται από χθες ο γνωστός επιχειρηματίας και αθλητικός παράγοντας Μανώλης Παπακαλιάτης μετά από τροχαίο ατύχημα. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του cretapost, ο Μανώλης Παπακαλιάτης υπεβλήθη σε πολύωρο χειρουργείο καθώς τραυματίστηκε βαρύτατα έπειτα από παράσυρσή του από μηχανάκι. Οι γιατροί βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό του ενώ χαρακτηρίζουν την

Επιχειρηματίες προσφέρουν αμοιβή στους κατοίκους της Γάζας για να απελευθερώσουν τους ομήρους

Ισραηλινοί επιχειρηματίες προσφέρουν αμοιβή προκειμένου να πείσουν τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας να απελευθερώσουν τους δεκάδες ανθρώπους που κρατούνται στον παλαιστινιακό θύλακα εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο. Ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SodaStream Ντάνιελ Μπίρνμπαουμ δήλωσε χθες, Δευτέρα, στο AFP ότι έχει δεχθεί εκατοντάδες τηλεφωνικές κλήσεις, αφού ανακοίνωσε στο Χ ότι

Εργοστάσια στη Ρωσία στοχοθέτησαν ουκρανικά drones

ενώ προκάλεσαν επίσης ζημιές σε άλλες δύο επιχειρήσεις παραγωγής οινοπνεύματος στη Ρωσία, έκαναν σήμερα γνωστό ρώσοι αξιωματούχοι. Έκρηξη σημειώθηκε στο βιοχημικό εργοστάσιο Biokhim στην περιφέρεια Ταμπόφ της Ρωσίας με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά που κατασβέσθηκε γρήγορα, ανέφερε μέσω του Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μαξίμ Γεγκόροφ. «Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, δεν υπάρχουν θύματα», δήλωσε ο

Έγκλημα στα Τέμπη: Δεν «ξύπνησε» από το κώμα ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι – Επιστρέφει στην Ελλάδα ο Γεράσιμος

Στην Ελλάδα θα επιστρέψει τις επόμενες εβδομάδες ο 22χρονος Γεράσιμος – Ιάσονας, που είναι ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού του εγκλήματος των Τεμπών, καθώς δεν «ξύπνησε» από το κώμα. Σύμφωνα με το TheNewspaper.gr, ο 22χρονος ολοκλήρωσε τον κύκλο της αποκατάστασης στο εξειδικευμένο κέντρο αποθεραπείας της Βοστώνης, όπου είχε διακομιστεί με ειδική πτήση τον Νοέμβριο
spot_imgspot_img

Όπως αναφέρει η τελευταία πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, στην Εύβοια και την Κρήτη, προβλέπονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα νότια 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 21 με 23, στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 25 και τοπικά στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο αντικυκλώνας εμποδιστής θα κρατήσει για ακόμη μερικές ημέρες σύμφωνα με τη νέα πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, ο ωμέγα εμποδιστής επιμένει. Πρόκειται για τον αντικυκλώνα που έχει σχηματιστεί στη χώρα και παρεμποδίσει τις κακοκαιρίες από την Ευρώπη να φτάσουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχου Μαρουσάκη, το κύριο χαρακτηριστικό τις επόμενες ημέρες αλλά και την 28η Οκτωβρίου είναι οι βοριάδες στο Αιγαίο, λίγες βροχές, κρύο τη νύχτα και νωρίς το πρωί ενώ ο υδράργυρος θα ανεβαίνει το μεσημέρι.

Τα φέρνει όλα «τούμπα» ο Νοέμβριος

Μπορεί ο καιρός να είναι ήπιος με κρύο το πρωί και το βράδυ, ωστόσο μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και με τον ερχομό του Νοέμβρη, το σκηνικό αλλάζει.

Σύμφωνα με την μετεωρολόγο του MEGA, Χριστίνα Ρήγου, ο καιρός θα παρουσιάσει ραγδαία αλλαγή από τις πρώτες ημέρες του Νοέμβρη, με κύριο χαρακτηριστικό τις χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και τις βροχές.

Την ευθύνη για την αλλαγή του καιρού θα έχουν οι ψυχρές αέριες μάζες που θα εμφανιστούν στην περιοχή μας, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως μέχρι τότε δεν θα υπάρξει ούτε… στάλα βροχής!

Tο ραντάρ με τον καιρό ΤΩΡΑ, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για την Τρίτη 22 Οκτωβρίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην Εύβοια.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 και στα νότια έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος. Στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις στα Δωδεκάνησα 4 με 5 και στα νησιά το Ανατολικού Αιγαίου τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στις Σποράδες βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23-10-2024

Γενικά αίθριος καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα και μόνο στην Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια 3 με 5 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Θα φτάσει στα βόρεια τους 21 με 23 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24-10-2024

Γενικά αίθριος καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα και μόνο στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Από το απόγευμα αραιή συννεφιά στα δυτικά και τα βόρεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-10-2024

Σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές κυρίως στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στις Σποράδες και την Εύβοια.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26-10-2024

Γενικά αίθριος καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα και μόνο στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στη βόρεια Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img