19.6 C
Athens
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΣε τι χρησιμεύει η “αγκαθωτή” πλευρά του τρίφτη;

Σε τι χρησιμεύει η “αγκαθωτή” πλευρά του τρίφτη;

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Α.Μπλίνκεν: «Μετά τις στρατιωτικές επιτυχίες του Ισραήλ έφτασε η ώρα της εκεχειρίας και των ομήρων»

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν έκανε σήμερα έκκληση στο Ισραήλ να επωφεληθεί από εξόντωση του ηγέτη της οργάνωσης Γιαχία Σινουάρ και να καταλήξει σε μια μακροπρόθεση διευθέτηση στη σύγκρουση. «Τώρα ήρθε η ώρα να μετατραπούν οι επιτυχίες αυτές σε μια στρατηγικής σημασίας επιτυχία με διάρκεια. Και στην πραγματικότητα δύο πράγματα έχουν απομείνει για να γίνουν:

Τρόμος για ζευγάρι στον Άγιο Παντελεήμονα: Τρεις κουκουλοφόροι εισέβαλαν σπίτι τους – Χτύπησαν τον άνδρα με λαβή όπλου

Τον απόλυτο τρόμο βίωσε το βράδυ της Δευτέρας ένα ζευγάρι στον Άγιο Παντελεήμονα, όταν εισέβαλαν στο σπίτι του τρεις κουκουλοφόροι με όπλο. Μάλιστα, όντας οπλισμένοι, χτύπησαν με την λαβή του όπλου τον άντρα και έκλεψαν από τη γυναίκα το κινητό της και 500 ευρώ. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Τι γίνεται με τα έντομα στα τρόφιμα; Μετά τα ζυμαρικά και τις γκοφρέτες, προνύμφες και σε σούπα μανιταριών

Πώς «τρυπώνουν» τα έντομα στα συσκευασμένα τρόφιμα; Η Puget Consumers Co-Op στο Σιάτλ, Ουάσινγκτον, ανακαλεί την μανιταρόσουπα «Hungarian Mushroom Soup» λόγω πιθανής παρουσίας προνυμφών στο προϊόν. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων το προϊόν πωλείται σε πλαστικό δοχείο λιανικής πώλησης, με καθαρό βάρος 24 ουγγιές (680 γραμμάρια περίπου), με ημερομηνία

Καιρός: «Κλείδωσε» η αλλαγή – Πότε έρχεται τσουχτερό κρύο

Ο καιρός θα μας κάνει το... χατίρι μέχρι και την 28η Οκτωβρίου, όπου η ηλιοφάνεια θα παραμείνει ωστόσο από εκεί και πέρα φαίνεται πως έρχεται τσουχτερό κρύο! Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου ψυχρές αέριες μάζες θα εισέλθουν στη χώρα μας και με αυτό τον τρόπο θα μπει φρένο στην παρατεταμένη ανομβρία Μέχρι όμως να αλλάξει
spot_imgspot_img

Αποδεικνύεται ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη πλευρά του τρίφτη που χρησιμοποιείται λάθος.

Ο τρίφτης είναι κάτι που χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά, αλλά έχετε ποτέ καθίσει να σκεφτείτε τι χρησιμεύουν οι άλλες τρεις πλευρές του όταν τρίβετε με ενθουσιασμό ένα σωρό τυρί πάνω στα ζυμαρικά σας; Πρόφατα μάλιστα μάθαμε πως δεν είναι σωστό να κρατάμε τον τρίφτη σε κάθετη θέση αλλά να πρέπει να τον ξαπλώνουμε σε ένα πιάτο ή μία επιφάνεια κοπής.

Υπάρχει όμως μια πλευρά του τρίφτη που χρησιμοποιείται συχνότερα λάθος από τις υπόλοιπες.

Η «αγκαθωτή» πλευρά, που συχνά αναφέρεται ως «ξύστρα», εξυπηρετεί έναν συγκεκριμένο σκοπό στην κουζίνα. Αυτή η πλευρά διαθέτει μικρές, αιχμηρές, υπερυψωμένες άκρες που έχουν σχεδιαστεί για να τρίβουν λεπτότερα τα σκληρά τρόφιμα.

Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για το ξεφλούδισμα εσπεριδοειδών, όπως λεμόνια, λάιμ και πορτοκάλια, επιτρέποντας στους μάγειρες να αφαιρούν εύκολα τη γευστική εξωτερική φλούδα χωρίς να συμπεριλαμβάνουν τον πικρό λευκό πυρήνα που βρίσκεται από κάτω.

Πέρα από το ξύσιμο εσπεριδοειδών, αυτή η πλευρά του τρίφτη είναι επίσης εξαιρετική για το τρίψιμο σκληρών μπαχαρικών, όπως μοσχοκάρυδο ή ξυλάκια κανέλας. Μπορεί να δημιουργήσει λεπτές ροδέλες από σκληρά τυριά όπως παρμεζάνα ή πεκορίνο ρομάνο, ιδανικές για γαρνιτούρα σε πιάτα. Επιπλέον, η ακανθώδης πλευρά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τρίψετε σκόρδο ή τζίντζερ σε λεπτή πάστα, ενισχύοντας τη γεύση τους σε συνταγές.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img