17.6 C
Athens
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςΝέα 48ωρη απεργία της ΠΝΟ - Χωρίς πλoία στις 24 και 25...

Νέα 48ωρη απεργία της ΠΝΟ – Χωρίς πλoία στις 24 και 25 Οκρωβρίου η χώρα

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Σάμος: Ελεύθερος ο Καμερουνέζος που είχε συλληφθεί για τις φωτιές στο ακρωτήριο Πράσο

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε σήμερα (23/10) ένας Καμερουνέζος ο οποίος φέρεται να έβαλε φωτιές στο ακρωτήριο Πράσο της Σάμου πριν από τρεις μέρες. Σύμφωνα με τοπικές πληροφορίες, ο άνδρας αυτός δήλωσε στην αστυνομία πως είναι ανήλικος, ενώ προηγουμένως σε διάλογό του με πυροσβέστες είχε υποστηρίξει πως είναι 25 ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον

Στιγμές τρόμου στη Βραζιλία: Μεγάλης έκτασης επεισόδια πριν το Μποταφόγκο-Πενιαρόλ

Ο πρώτος ημιτελικός του Copa Libertadores βρίσκει αντιμέτωπες την Μποταφόγκο και την Πενιαρόλ. Ο αγώνας στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, δυστυχώς σημαδεύτηκε από μεγάλης έκτασης επεισόδια, με την αστυνομία να δυσκολεύεται να ελέγξει την κατάσταση. Βραζιλιάνοι οπαδοί, υποστηρικτές τόσο της Μποταφόγκο όσο και άλλων ομάδων της πόλης (όπως Φλουμινένσε και Φλαμένγκο) επιτέθηκαν σε φιλάθλους της Πενιαρόλ.

Το Ισραήλ βομβάρδισε ραδιοτηλεοπτικό φορέα στη Βηρυτό (βίντεο)

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν το βράδυ της Τετάρτης (23/10) το κτήριο όπου στεγάζεται ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Al-Mayadeen στην πρωτεύουσα του Λιβάνου. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters το οποίο επικαλείται πηγή από την Βηρυτό, ο συγκεκριμένος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ήταν φιλικά προσκείμενος προς το Ιράν, ενώ διατηρεί στενές σχέσεις και με τη Χεζμπολάχ. Αξίζει να σημειωθεί

Ντροπή: Και άρπαξαν τα λεφτά τα Ελλήνων στο σκάνδαλο της Siemens και τους επιστράφηκαν τα κλεμμένα!

Τελικά τα «μαύρα ταμεία» της Siemens για τις δικαστικές αρχές δεν υπάρχουν καθώς το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, διέταξε την άρση της δέσμευσης ή δήμευσης τραπεζικών λογαριασμών, χρηματοπιστωτικών προϊόντων, καθώς και ακινήτων των κατηγορουμένων – εμπλεκομένων. Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται σε συνέχεια της αθώωσης των 20 εκ των 22 κατηγορουμένων, από το Εφετείο και τελικά οι

Χειριστής ενός UAV τοποθέτησε τη ρωσική σημαία στην Χερσώνα (βίντεο)

Με μια αστραπιαία κίνηση, ένας Ρώσος στρατιώτης και χειριστής UAV κατάφερε να τοποθετήσει επιτυχώς τη σημαία της Ρωσίας πάνω σε μια οικοδομή στη Χερσώνα. Δείτε το βίντεο με την επιδέξια ενέργειά του: Με μια άλλη επιδέξια ενέργεια, ένας χειριστής του UAV τοποθέτησε τη ρωσική σημαία στην Χερσώνα ρίχνοντάς την πάνω σε ένα γερανό οικοδομής.#UkraineRussiaWar️️ Telegram:https://t.co/GbXSsXERcz
spot_imgspot_img

Κλιαμκώνονται σταδιακά οι κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδία (ΠΝΟ), καθώς τα μέλη της προκήρυξαν νέα 48ωρη απεργία για τις 24 και 25 Οκτωβρίου 2024.

Τα πλοία θα παραμείνουν ξανά δεμένα στα λιμάνια και το ερχόμενο διήμερο (24-25 Οκτωβρίου), μετά και την διήμερη απεργία που διήρκησε από τις 22 έως και τις 23 του μήνα.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γγ της ΠΝΟ Μανώλης Τσικαλάκης, πέραν του θέματος που αφορά την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, υπάρχουν επιπλέον ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες ναυτικούς, όπως οι μειωμένες συνθέσεις στα πλοία κατά τη χειμερινή περίοδο, από το Νοέμβριο έως τον Μάρτιο, ενώ πρόσθεσε ότι θα πρέπει να καταργηθεί ο νόμος Ν. 4150 που διέπει την τετράμηνη δρομολόγηση των Ε/Γ-Ο/Γ Ταχυπλόων Σκαφών.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των ναυτικών εργάζεται 6-7 μήνες τον χρόνο, αλλά το εισόδημα διαιρείται δια 12 μήνες. Ταυτόχρονα, βάσει των απαγορευτικών προϋποθέσεων που ισχύουν, είναι ελάχιστοι αυτοί που δικαιούνται το επίδομα ανεργίας από το ΓΕΝΕ, το οποίο κυμαίνεται στα 350 ευρώ» είχε επισημάνει σε πρόσφατη ανακοίνωσή του το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών.

Ο γγ της ΠΝΟ δήλωσε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, παρά το γεγονός ότι τα ναυτεργατικά σωματεία προχώρησαν σε ελέγχους που αφορούν παραβάσεις του μέγιστου ορίου απασχόλησης των πληρωμάτων, με προεξάρχουσα τις ειδικότητες των θαλαμηπόλων, των μαγείρων και των οικονομικών αξιωματικών, υπάρχουν αυτή τη στιγμή εταιρείες που οφείλουν χρήματα από υπερωριακή απασχόληση.

Δήλωσε επίσης, ότι «το υπουργείο Ναυτιλίας, ως προς τα θέματα αυτά τηρεί προς το παρόν σιγή ιχθύος» και ότι έχει ζητηθεί ήδη συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας Χρήστο Στυλιανίδη.

Σημειώνεται ότι η ΠΝΟ ζητά την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας για το 2025, με αυξήσεις 12%, ενώ οι ακτοπλόοι αντιπρότειναν 3%.

Σχετικές ειδήσεις

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img