22.6 C
Athens
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΣτρατός Ισραήλ: Έδειξε έξι δημοσιογράφους του al Jazeera ως μέλη της Χαμάς...

Στρατός Ισραήλ: Έδειξε έξι δημοσιογράφους του al Jazeera ως μέλη της Χαμάς ή του Ισλαμικού Τζιχάντ

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Θεσσαλονίκη: Το ακαταλόγιστο κρίθηκε ότι είχε ο 28χρονος φοιτητής που εισέβαλε στη Ροτόντα και προκάλεσε φθορές

Το Δικαστήριο Θεσσαλονίκης έκρινε σήμερα Πέμπτη πώς ο 28χρονος φοιτητής της σχολής Καλών Τεχνών που τον Μάρτιο του 2022 όρμησε μέσα στον χώρο του Αρχαιολογικού Μνημείου της Ροτόντας και προκάλεσε φθορές στην Αγία Τράπεζα είχε το ακαταλόγιστο. Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα στο Ε’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης με το δικαστήριο να κρίνει ότι ο άντρας, κατά

Νέο περιστατικό ανάκλησης καρκινογόνων μαγειρικών εργαλείων από την Κίνα

Τα κακής ποιότητας Κινέζικα μαγειρικά σκεύη έχουν κατακλύσει την αγορά της Ευρώπης Ένα νέο περιστατικό μετανάστευσης πρωτoγενών αρωματικών αμινών από σκεύη προέλευσης Κίνας στα τρόφιμα, ανακάλυψε η Κρατική Υγειονομική Επιθεώρηση της Πολωνίας. Πρόκεται για ένα σετ με 7 μαγειρικές κουτάλες της μάρκας Ofenbach, με κωδικό προϊόντος: NB100901 καιBarcode: 5903148928302. Το ανακληθέν προϊόν Ήδη η Πολωνία έχει αποσύρει τα εν

meteo.gr: Οι ελάχιστες θερμοκρασίες το πρωί της Πέμπτης 24/10

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες το πρωί της Πέμπτης 24/10 Σύνταξη άρθρου: Γ. Παπαβασιλείου, Κ. Λαγουβάρδος ΕΑΑ – Πεντέλη, Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024, 09:00 Τοπικά αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν το πρωί της Πέμπτης 24/10 κυρίως σε τμήματα της Βόρειας Ελλάδας. Η χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στο μετεωρολογικό σταθμό στο Οχυρό Νευροκοπίου και ήταν ίση με -4.4 ˚C. Στον παρακάτω

Συρία: Πολυκατοικία ο στόχος του βομβαρδισμού του Ισραήλ στη Δαμασκό

Η ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για «ανθρώπινες απώλειες». «Ισραηλινή επίθεση στοχοποίησε πολυκατοικία στην Καφρ Σούσα», ανέφερε το SANA, χωρίς να κάνει λόγο για θύματα σε αυτό το στάδιο. Ωστόσο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία και στηρίζεται σε ευρύ δίκτυο πηγών στη χώρα, έκανε λόγο για «ανθρώπινες απώλειες»

Οι ΗΠΑ εγκρίνουν σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των F-16 της Πολωνίας

για τον εκσυγχρονισμό του στόλου των μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων F-16 της Πολωνίας, κράτους μέλους του NATO, γείτονα της Ουκρανίας, όπου συνεχίζεται ο πόλεμος με τη Ρωσία. Η πιθανή σύμβαση, που εγκρίθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και μένει να λάβει πράσινο φως από το Κογκρέσο, θα επιτρέψει να «ενισχυθεί η ασφάλεια συμμάχου στο NATO», με
spot_imgspot_img

Το τηλεοπτικό δίκτυο απέρριψε τον ισχυρισμό ως απόπειρα να φιμωθούν οι δημοσιογράφοι.

«Το al Jazeera καταδικάζει τις κατηγορίες του Ισραήλ εις βάρος των δημοσιογράφων του στη Γάζα και προειδοποιεί να μην γίνουν αυτές δικαιολογία για να στοχοθετηθούν», τόνισε το τηλεοπτικό δίκτυο σε ανακοίνωσή του.

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφα τα οποία, όπως ανέφερε, εντόπισε στη Γάζα και τα οποία αποδεικνύουν ότι οι άνδρες αυτοί συνδέονται με παλαιστινιακές οργανώσεις ανταρτών.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα των εγγράφων.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, μεταξύ των εγγράφων ήταν κατάλογοι της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ στους οποίους περιλαμβάνονταν λεπτομέρειες για τα μέλη του, μισθοί και προγράμματα εκπαίδευσης ανταρτών, τηλεφωνικοί αριθμοί και αναφορές για τραυματισμούς.

«Τα έγγραφα αυτά αποτελούν απόδειξη της διείσδυσης τρομοκρατών της Χαμάς στο τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ al Jazeera», εκτίμησε ο ισραηλινός στρατός.

Το al Jazeera απάντησε ότι «θεωρεί αυτές τις κατασκευασμένες κατηγορίες κατάφωρη απόπειρα να φιμωθούν οι λίγοι εναπομείναντες δημοσιογράφοι στην περιοχή και κατά συνέπεια να συγκαλυφθεί η σκληρή πραγματικότητα του πολέμου από το κοινό παγκοσμίως».

Από την πλευρά του το πρόγραμμα για τη Μέση Ανατολή της Επιτροπής Προστασίας Δημοσιογράφων (CPJ) εκτίμησε στο Χ ότι οι κατηγορίες αυτές του Ισραήλ ισοδυναμούν με δυσφήμηση των Παλαιστίνιων δημοσιογράφων «με τον ανυπόστατο χαρακτηρισμό ‘τρομοκράτες’».

Το Ισραήλ κατηγορεί εδώ και καιρό το al Jazeera ότι είναι φερέφωνο της Χαμάς. Νωρίτερα φέτος οι ισραηλινές αρχές απαγόρευσαν στο τηλεοπτικό δίκτυο να δραστηριοποιείται στο Ισραήλ, έχουν πραγματοποιήσει επιδρομές στα γραφεία του και έχουν κατάσχει εξοπλισμό του.

Το al Jazeera απαντά ότι οι ισραηλινές ενέργειες εις βάρος του είναι εγκληματικές, δρακόντειες και ανεύθυνες και εκτίμησε ότι οι πιο πρόσφατες κατηγορίες εις βάρος δημοσιογράφων του εντάσσονται «σε ένα ευρύτερο πλαίσιο εχθρότητας» απέναντί του.

Το τηλεοπτικό δίκτυο τονίζει ότι δεν συνδέεται με ένοπλες ομάδες και έχει κατηγορήσει τις ισραηλινές δυνάμεις ότι έχουν σκοτώσει σκοπίμως δημοσιογράφους του στη διάρκεια του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, ανάμεσά τους ο Σάμερ Αμπού Ντάκα και ο Χάμζα αλ Νταχντούχ.

Το Ισραήλ αρνείται ότι στοχοθετεί δημοσιογράφους.

(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: freepik)

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img