18.6 C
Athens
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρός28η Οκτωβρίου: Μαζική έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο - Μεγάλες καθυστερήσεις...

28η Οκτωβρίου: Μαζική έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο – Μεγάλες καθυστερήσεις στην Αττική Οδό

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Λάρισα: Συμμορία ανηλίκων επιτέθηκε σε 14χρονο – «Αν δεν μας δώσεις τα λεφτά θα σε σκοτώσουμε» 

Εφιαλτικές στιγμές βίωσε ένας 14χρονος στα χέρια συμμορίας ανηλίκων, προκειμένου να του αποσπούν χρήματα. Το παιδί ζούσε έναν εφιάλτη για τουλάχιστον 4 μήνες, καθώς οι νταήδες τον απειλούσαν πως αν τους αποκαλύψει, «καμιά αστυνομία δεν θα τον σώσει». «Με παίρνει τηλέφωνο κατά τις 10 η ώρα ‘μπαμπά με απειλούν, αν μέχρι την Παρασκευή δεν τους

Κουρσκ: Τανκ των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων εξερράγη μετά από χτύπημα από ρωσικό drone FPV 

Τανκ των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων εξερράγη δύο φορές μετά από χτύπημα από ρωσικό drone FPV στη περιοχή Κουρσκ.  Δείτε το βίντεο: 🇺🇦🇷🇺 Turret blown off: Ukrainian Armed Forces tank exploded twice after being hit by an FPV drone in the Kursk border area. pic.twitter.com/srfU2tVNg8 — King Chelsea Ug 🇺🇬🇷🇺 (@ug_chelsea) October 25, 2024 Το FPV

15χρονος παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στη Λάρισα: Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο (φωτο)

Ένας 15χρονος παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στη Λάρισα, το απόγευμα της Παρασκευής. Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, το συμβάν καταγράφηκε στη διασταύρωση των οδών Σαρίεμβη και Εχεκρατίδα περί τις 6:45 μ.μ., όταν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, παρέσυρε -υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες- έναν 15χρονο. Μάλιστα, όπως αποτυπώνεται και στις ακόλουθες φωτογραφίες, ο άτυχος νεαρός φέρεται να χτύπησε στο

Πως θα κονσερβοποιήσετε σωστά τις ντομάτες στο σπίτι

Οι ντομάτες είναι ένα από τα πιο συχνά κονσερβοποιημένα λαχανικά. Αν ο κήπος σας παράγει περισσότερες ντομάτες από όσες μπορείτε να φάτε, ή αν βρήκατε σε καλή τιμή ντομάτες τοπικής καλλιέργειας, η κονσερβοποίηση των δικών σας ντοματών είναι ο τέλειος τρόπος για να αιχμαλωτίσετε τη γεύση του καλοκαιριού. Οι μάγειρες και οι διατροφολόγοι θεωρούν τις

Σεισμική δόνηση αναστάτωσε την Αττική

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 20:14 το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε ένταση 2,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος του σεισμού εκτιμάται στα 15χλμ ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται 1χλμ ανατολικά βορειοανατολικά της Μεταμόρφωσης. Η ένταση της σεισμικής δόνησης μπορεί να ήταν μικρή, ωστόσο εξαιτίας του
spot_imgspot_img

Κατά κύματα αποχωρούν οι Αθηναίοι από την πρωτεύουσα για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα από το πρωί της Παρασκευής οι κεντρικοί δρόμοι που οδηγούν εκτός Αττικής να είναι απροσπέλαστοι.

Συγκεκριμένα, αντιμέτωποι με καθυστερήσεις άνω των 30 λεπτών βρίσκονται όσοι κινούνται επί της Αττικής Οδού ενώ στο «κόκκινο» είναι και ο Κηφισός.

Η Αττική Οδός προειδοποιέι μέσω Χ για καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Ελευσίνα άνω των 30’ από κόμβο Κάντζας έως κόμβο Μεταμόρφωσης. Καθυστερήσεις παρατηρούνται και στην Περιφέρεια Υμηττού 25′-30′ από κόμβο Αγίας Παρασκευής έως κόμβο Μεταμόρφωσης.

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας

Τη λήψη αυξημένων μέτρων οδικής ασφάλειας έχει προγραμματίσει η Ελληνική Αστυνομία ενόψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, κατά το διάστημα από σήμερα Παρασκευή 25 έως τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε με μέριμνα της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και περιλαμβάνει τις βασικές κατευθύνσεις για την ανάπτυξη των μέτρων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, καθώς και τις επιμέρους παρεμβάσεις, με βάση τα τοπικά προβλήματα και τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν, ανά ευρύτερη περιοχή ή περιφέρεια.

Ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

  • Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής
  • Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
  • Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
  • Έγκαιρη εξασφάλιση συνεργασίας και συντονισμού με όλους τους συναρμόδιους Φορείς – Υπηρεσίες, όπου αυτό απαιτείται,
  • Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ.), καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
  • Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)
  • Κατά τόπο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις οποίες θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
  • Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
  • Ενημέρωση των πολιτών μέσω των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.
  • Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί παρακαλούνται:

  • Να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου,
  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση,
  • Να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
  • Να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους,
  • Σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Από την ΕΛΑΣ υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

Επιπρόσθετα εκτός των παραπάνω μέτρων και για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Συγκεκριμένα για το ρεύμα εξόδου η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών θα ισχύει την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024, από ώρα 16:00 έως 22:00 και το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024, από ώρα 08:00 έως 13:00.

Για το ρεύμα εισόδου η απαγόρευση θα ισχύει την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024, από ώρα 16:00 έως 23:00.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img