19.8 C
Athens
Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςΚαιρός: Αίθριος και σήμερα πριν την «μεγάλη ανατροπή» που αναμένεται

Καιρός: Αίθριος και σήμερα πριν την «μεγάλη ανατροπή» που αναμένεται

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Πάτρα: Σταθεροποιήθηκε η κατάσταση της 16χρονης που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ με μηνιγγίτιδα

Η κατάσταση της 16χρονης μαθήτριας που νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στην Πάτρα, φέρεται να έχει σταθεροποιηθεί τις τελευταίες ώρες. Δύο σχολεία έκλεισαν λόγω του σοβαρού κρούσματος μηνιγγίτιδας και συγκεκριμένα, «λουκέτο» έχει βάλει μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 29 Οκτωβρίου τόσο το 2ο ΕΠΑΛ που φοιτούσε η ανήλικη όσο και το 6ο ΕΠΑΛ. Στα

IRIX: “Loitering Munition” made in Greece

Ευχάριστη έκπληξη κατά την διάρκεια διεξαγωγής της έκθεση αμυντικού υλικού DEFEA 2023 αποτέλεσε η παρουσία της ΕΑΒΙ η οποία είναι φανερό πως βρίσκεται σε τροχιά ανόδου. Από ό, τι φαίνεται η τελευταία έχει «πιάσει τον παλμό» σε ό, τι έχει να κάνει το σημερινό και μελλοντικό γίγνεσθαι στον τρόπο πολέμου και με τα περιορισμένα μέσα

Το Ιράν «έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να αμυνθεί» απέναντι στις επιθέσεις ανέφερε το ΥΠΕΞ

Το Ιράν «καταδικάζει» τα ισραηλινά πλήγματα στο έδαφός του και «έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να αμυνθεί». «Το Ιράν θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να αμυνθεί κατά των ξένων επιθετικών ενεργειών, με βάση το εγγενές δικαίωμα της νόμιμης άμυνας όπως ορίζεται από το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», σύμφωνα

Λίβανος: Ο στρατός του Ισραήλ ανατινάσσει σπίτια σε μεθοριακό χωριό

Στο χωριό Ανταϊσέχ «ο στρατός του ισραηλινού εχθρού ανατινάσσει και καταστρέφει από τα ξημερώματα σπίτια σε συνοικίες κοντά στο συρματόπλεγμα» που βρίσκεται στα σύνορα. Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για «μια έκρηξη σημαντικής ποσότητας εκρηκτικών στον Λίβανο», τόσο ισχυρής που ενεργοποιήθηκε το σύστημα προειδοποίησης σεισμών σε μεγάλο μέρος της ισραηλινής επικράτειας.

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανατίναξε σπίτια σε χωριό στο νότιο τμήμα

Ο ισραηλινός στρατός ανατίναξε σπίτια σε χωριό στο νότιο τμήμα του Λιβάνου, κοντά στη μεθόριο με το Ισραήλ, όπως μετέδωσε το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων ANI. Στο χωριό Ανταϊσέχ «ο στρατός του ισραηλινού εχθρού ανατινάσσει και καταστρέφει από τα ξημερώματα σπίτια σε συνοικίες κοντά στο συρματόπλεγμα» που βρίσκεται στα σύνορα. Από την πλευρά του ο ισραηλινός
spot_imgspot_img

Αίθριος καιρός γενικά αναμένεται σήμερα ο καιρός με τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Άνεμοι έως 6-7 μποφόρ.

Επιβεβαιώνονται έτσι οι μετεωρολόγοι που υποστήριζαν ότι το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου θα κυλήσει με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου το σκηνικό του καιρού θα θυμίζει άνοιξη με γενική ηλιοφάνεια και τον υδράργυρο να παραμάνει στα ίδια επίπεδα.

Χθες μάλιστα, ο Γιάννης Καλλιάνος επεσήμανε ότι υπάρχη η τάση για κατάβαση ψυχρών αέριων μαζών από τις χώρες της κεντροβόρειας Ευρώπης, με το κρύο αυτό να κατευθύνεται ανατολικότερα.

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια

Ενώ ο Γιώργος Τσατραφύλιας τόνισε ήδη από την Πέμπτη ότι

«Μπαίνουμε στον τελευταίο μήνα του Φθινοπώρου με σημαντικό έλλειμα βροχοπτώσεων…”Καλησπέρα φίλοι μου!

Σε λίγες ημέρες μπαίνουμε στον τελευταίο μήνα του Φθινοπώρου με σημαντικό έλλειμα βροχοπτώσεων.Για παράδειγμα οι δύο προηγούμενοι μήνες (Σεπ-Οκτ ) κύλησαν με περίπου 40% λιγότερο νερό για την Αττική , 90% για τις Κυκλάδες , 75% για την Κρήτη και 80% για τη Θεσσαλονίκη σε σχέση με κλιματικά δεδομένα.

Επιπλέον η πρόγνωση για αξιόλογες βροχές τις επόμενες ημέρες είναι απογοητευτικές. Ας ελπίσουμε αυτό που αρχίζει να διαφαίνεται για αλλαγή του καιρού και κάποιες βροχές από τις 5/11 και μετά να διατηρηθεί.
??Για τον καιρό του τριημέρου και της παρέλασης ισχύει αυτό που έχουμε πει εδώ και ημέρες.Αρκετή ηλιοφάνεια, βοριαδάκι μέχρι 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο και θερμοκρασιακό ταβάνι τους 24-25 βαθμούς!

Τα Fake news για κακοκαιρίες και αναβολή παρελάσεων για άλλη μια φορά εντοπίστηκαν και απομονώθηκαν.Σε αυτό πρέπει πάντα να συμβάλλουμε όλοι μας!

Αναλυτική πρόγνωση

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024 αναμένεται αίθριος γενικά καιρός με τοπικές νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 2 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 5 έως 25-26 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 25-26 βαθμούς Κελσίου, στα Επτάνησα από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου στη Κρήτη από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος γενικά καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά του νομού έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος γενικά καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6, πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4, στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί, στα παραθαλάσσια έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 22 και τοπικά έως 23 με 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το βράδυ αραιές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Εύβοια τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6, τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 και τοπικά στα νότια τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες. Στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στις Κυκλάδες πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και τις Σποράδες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στις Σποράδες βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img