24 C
Athens
Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςΚαιρός: Βροχές και χιόνια «βλέπει» το ECMWF - Πότε θα μας... επισκεφτούν...

Καιρός: Βροχές και χιόνια «βλέπει» το ECMWF – Πότε θα μας… επισκεφτούν (χάρτες)

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Τροχαίο δυστύχημα στον Ωρωπό Πρέβεζας – Νεκρός 62χρονος

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας (28/10), σημειώθηκε τροχαίο δυστύχημα στον Ωρωπό της Πρέβεζας, με έναν 62χρονο να χάνει τη ζωή του. Σύμφωνα με πληροφορίες του epiruspost.gr, όλα ξεκίνησαν όταν διερχόμενος οδηγός εντόπισε σε δημοτική οδό έναν άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του, εκτός οδοστρώματος. Από την προανάκριση, που διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας, διαπιστώθηκε ότι

Λίβανος: Το Ισραήλ βομβάρδισε την Τύρο- Φιλοξενεί αρχαιολογικούς χώρους που ανήκουν στην παγκόσμια κληρονομιά (βίντεο)

Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε την παραλιακή πόλη του Λιβάνου, την Τύρο, η οποία φιλοξενεί πολλούς αρχαιολογικούς χώρους που ανήκουν στην παγκόσμια κληρονομιά της ανθρωπότητας της Unesco. Η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε σειρά επιδρομών κατά της πόλης της Τύρου, στον νότιο Λίβανο, αφού προηγουμένως είχε ειδοποιήσει τους κατοίκους ορισμένων συνοικιών της πόλης να απομακρυνθούν, μετέδωσε το εθνικό

Απολύσεις εργαζομένων στον Σουηδικό Οργανισμό Ασφάλειας Τροφίμων

Ο Σουηδικός Οργανισμός Τροφίμων μειώνει το προσωπικό λόγω μείωσης της κρατικής επιχορήγησης. Ο Σουηδικός Οργανισμός Τροφίμων αποφάσισε να μειώσει το προσωπικό κατά 73 συνολικά άτομα ως αποτέλεσμα της εξοικονόμησης πόρων σε λειτουργίες και οικονομικά. Μετά τις συνταξιοδοτήσεις και άλλες αποχωρήσεις, ο αριθμός των απολύσεων μειώθηκε σε 20 άτομα. Όταν ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις συνεργασίας τον Ιούνιο

Περιοχή Μπριάνσκ: 15 ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν σε μία ώρα

“Οι δυνάμεις μας αεράμυνας συνεχίζουν να καταστρέφουν εχθρικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την περιοχή Μπριάνσκ. Μέσα σε μια ώρα, οι μονάδες αεράμυνας του ρωσικού υπουργείου Άμυνας εντόπισαν και κατέστρεψαν 15 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα τύπου αεροσκάφους”, τόνισε. Ο κυβερνήτης πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και διάσωσης επιχειρούν επί τόπου. Από την πλευρά του

Βίντεο: Ρωσική FAB-3000 έπληξε ουκρανικές θέσεις στο Χάρκοβο

Βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα, έχει καταγράψει τη στιγμή που ρωσική FAB-3000 πλήττει ουκρανικές θέσεις κοντά στην πόλη Βολτσάνσκ, στο Χάρκοβο. 🇷🇺✈️💥🇺🇦 FAB-3000 on Ukrainian positions in Volchansk, Kharkov region. pic.twitter.com/RG2I3OIae8 — Military Observer (@MilitaryObs2222) October 28, 2024 Οι κατευθυνόμενες, απλές αλλά ακριβείας βόμβες έχουν γίνει το «δεξί χέρι» των μαχητικών κρούσης που πλέον από
spot_imgspot_img

Η παρατεταμένη ανομβρία συνεχίζει να ταλανίζει τη χώρα μας, ωστόσο τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα δείχνουν πως έρχεται αλλαγή στον καιρό και μάλιστα ραγδαία.

Σύμφωνα με την σελίδα Meteo Hellas, το ευρωπαϊκό αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού ECMWF, δείχνει μια ψυχρή κάθοδο αερίων μαζών προς τη χώρα μας οι οποίες με τη σειρά τους θα φέρουν βροχές και χιόνια, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας.

Δείτε τι αναφέρει η ανάρτηση:

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 24 και τοπικά έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 και τοπικά στα νότια τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στην Κρήτη μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στις Κυκλάδες κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 και τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στις Σποράδες βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 29-10-2024

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις.
Η ορατότητα στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα νότια και θα κυμανθεί λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του βορείου Αιγαίου θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου. Οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας στα πεδινά της κεντρικής και της βόρειας ηπειρωτικής χώρας θα κυμανθούν περί τους 4 με 7 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30-10-2024

Στα ανατολικά και τα βόρεια της ηπειρωτικής χώρας καθώς και στην Κρήτη, λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.
Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στο Ιόνιο τοπικά 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 31-10-2024

Στα ανατολικά και τα νότια της ηπειρωτικής χώρας, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01-11-2024

Στα ανατολικά και νότια της χώρας λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικά περιορισμένες ορατότητες τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις προμεσημβρινές ώρες.
Η θερμοκρασία δε θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img