16.2 C
Athens
Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΨωμί και ζυμαρικά εμπλουτισμένα με καφέ, γίνεται;

Ψωμί και ζυμαρικά εμπλουτισμένα με καφέ, γίνεται;

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Δικηγόρος έπεσε θύμα διάρρηξης στη Νέα Ερυθραία: Του διέρρηξαν το αυτοκίνητο και του άρπαξαν την τσάντα (φώτο)

Γνωστός δικηγόρος το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, έπεσε θύμα σπείρας κλεφτών που δραστηριοποιείται στα βόρεια προάστια της Αττικής, όταν είχε σταθμεύσει το όχημά του για λίγα λεπτά στη λεωφόρο Κηφισίας, και συγκεκριμένα στο ύψος της Νέας Ερυθραίας. Οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και αφαίρεσαν την επαγγελματική του τσάντα από το αυτοκίνητο. Στην τσάντα περιέχονταν σημαντικά

Συμπλοκή έξω από το 1ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας: Εξωσχολικοί γρονθοκόπησαν 17χρονο μαθητή και τον έστειλαν στο νοσοκομείο

Το μεσημέρι της Τετάρτης (13/11) σημειώθηκε συμπλοκή έξω από το 1ο ΕΠΑΛ της Αμαλιάδας, όταν εξωσχολικοί επιτέθηκαν με μπουνιές και κλωτσιές κυρίως στο πρόσωπο σε 17χρονο μαθητή και τον έστειλαν στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», όλα ξεκίνησαν όταν έξω από το σχολείο έφθασαν δύο άτομα από την Πηνεία αναζητώντας έναν συγκεκριμένο νεαρό

Έλον Μασκ: Θα έχετε το προσωπικό σας ρομπότ, όπως σήμερα έχετε τα κινητά σας, video

Στην προ μερικών ημερών συνέντευξη στον διάσημο podcaster, Τζο Ρόγκαν, ο Έλον Μασκ μίλησε για μία πλούσια γκάμα θεμάτων. Από το «κάδρο» δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά οτιδήποτε έχει σχέση με την τεχνητή νοημοσύνη και τα ρομπότ. Ο Ρόγκαν ρώτησε τον δισεκατομμυριούχο τι έχει να πει για τον κίνδυνο «οι άνθρωποι να χάσουν τις

Το ρωσικό Sukhoi που άφησε τους Κινέζους με ανοικτό το στόμα, vid

🇷🇺👀‼️NI: NATO shocked by the capabilities of the Russian SU-57 – It literally breaks the laws of physics‼️ NATO's intelligence services were faced with a major challenge when news of new deliveries of Russian Su-57 and Su-35 fighters to the Russian Space Forces (VKS) arrived.👇 pic.twitter.com/6H1x2z2sLX — Djole 🇷🇸 (@onlydjole) November 13, 2024 ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo

Χεζμπολάχ: Εκτόξευσε “βαλλιστικούς πυραύλους” εναντίον του αρχηγείου του IDF στο Τελ Αβίβ vid

Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα ότι εκτόξευσε “βαλλιστικούς πυραύλους” εναντίον του αρχηγείου του ισραηλινού στρατού στο Τελ Αβίβ, στη δεύτερη επίθεση μέσα στη μέρα κατά των εγκαταστάσεων αυτών όπου στεγάζεται το υπουργείο Άμυνας, στο κεντρικό Ισραήλ. Σε ανακοίνωση, το φιλοϊρανικό κίνημα δήλωσε ότι στοχοθέτησε “τη βάση της Χακίρια (το κτίριο του υπουργείου Άμυνας και
spot_imgspot_img

Επιστημονική μελέτη διαπιστώνει ότι προσθήκη υπολειμμάτων καφέ σε προϊόντα αρτοποιίας και σε ζυμαρικά οδηγεί στη δημιουργία καινοτόμων, θρεπτικών και οικονομικά βιώσιμων τροφίμων.

Η ενσωμάτωση των αναλωμένων υπολειμμάτων καφέ (κατακάθια καφέ SCGs) σε προϊόντα αρτοποιίας και ζυμαρικά, προσφέρει μια ευκαιρία να ενισχυθούν οι θρεπτικές και αισθητηριακές τους ιδιότητες, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Foods. Οι χημικές αλλαγές που προκαλούνται από την συμπερίληψη των SCG συμβάλλουν στην αυξημένη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, λίπος, φυτικές ίνες, τέφρα και αντιοξειδωτικά, βελτιώνοντας έτσι τη συνολική θρεπτική αξία των αρτοσκευασμάτων. Επιπλέον, τα SCG μπορούν να επηρεάσουν θετικά τις φυσικές ιδιότητες των ειδών αρτοποιίας, αν και αυτές οι επιδράσεις εξαρτώνται από παράγοντες όπως η συγκέντρωση των  υπολειμμάτων καφέ (SCG), η ποικιλία του καφέ και οι μέθοδοι επεξεργασίας.

Είναι σημαντικό ότι οι μελέτες έχουν δείξει ότι η ενσωμάτωση SCG στα προϊόντα αρτοποιίας δεν θέτει σε κίνδυνο τη μικροβιακή τους ασφάλεια, διασφαλίζοντας την ποιότητα και την ασφάλεια αυτών των προϊόντων για ανθρώπινη κατανάλωση. Για να βελτιστοποιηθούν οι αισθητηριακές ιδιότητες των αρτοσκευασμάτων, πρέπει να ληφθούν προσεκτικά υπόψη παράγοντες όπως η συγκέντρωση των SCG και ο τύπος του ψημένου προϊόντος. Οι αισθητηριακές ιδιότητες περιλαμβάνουν τον τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτό το φαγητό από τις αισθήσεις της γεύσης, του αρώματος, της εμφάνισης και της αίσθησης στο στόμα, που είναι ζωτικής σημασίας για την αποδοχή των καταναλωτών. Η βελτιστοποίηση αυτών των ιδιοτήτων απαιτεί την εύρεση της σωστής ισορροπίας των SCG στη συνταγή.

Πάρα πολλά SCG μπορούν να υπερνικήσουν τη γεύση, ενώ πολύ λίγα μπορεί να μην ενισχύσουν επαρκώς τη γεύση ή το άρωμα. Διαφορετικοί τύποι αρτοσκευασμάτων ανταποκρίνονται στα SCG μοναδικά λόγω των ξεχωριστών δομών και υφών τους. Για παράδειγμα, τα μπισκότα, τα οποία έχουν χαμηλότερη υγρασία και μεγαλύτερη πυκνότητα από το ψωμί ή τα κέικ, μπορεί να ωφεληθούν περισσότερο από την προσθήκη SCG όσον αφορά τη βελτίωση της γεύσης και του αρώματος. Επιπλέον, οι συνθήκες αποθήκευσης, όπως η θερμοκρασία και η υγρασία, είναι κρίσιμες για τη διατήρηση της αισθητικής ποιότητας με την πάροδο του χρόνου.

Επιπλέον τα SCG μπορούν να επηρεάσουν τη διάρκεια ζωής, τη διατήρηση της γεύσης και τη φρεσκάδα των αρτοσκευασμάτων, κάτι που είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση της συνεχούς απόλαυσης των καταναλωτών ακόμη και μετά από παρατεταμένη αποθήκευση. Από οικονομική άποψη, η ανακύκλωση SCG υποστηρίζει ένα μοντέλο κυκλικής οικονομίας εκτρέποντας τα απορρίμματα καφέ από τους χώρους υγειονομικής ταφής, συμβάλλοντας έτσι στη σημαντική μείωση των απορριμμάτων και ελαχιστοποιώντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της βιομηχανίας τροφίμων.

Σε σύγκριση με άλλες εφαρμογές της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων, όπως οι ζωοτροφές, η παραγωγή βιοκαυσίμων και η κομποστοποίηση, η χρήση SCGs σε προϊόντα αρτοποιίας προσθέτει αξία μέσω της ανθρώπινης διατροφής, ενώ εξακολουθεί να συμβάλλει στους στόχους βιωσιμότητας. Αυτό τονίζει την ευελιξία των SCG ως λειτουργικού συστατικού, προσφέροντας οφέλη πέρα ​​από άλλες κοινές εφαρμογές.

Συμπερασματικά, η χρήση SCGs σε προϊόντα αρτοποιίας υπόσχεται ουσιαστικά τη δημιουργία καινοτόμων, θρεπτικών, οικονομικά βιώσιμων και βιώσιμων τροφίμων. Ωστόσο απαιτείται περαιτέρω έρευνα για τη βελτίωση των βέλτιστων σκευασμάτων και τεχνικών επεξεργασίας για την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων ενσωμάτωσης SCGs σε εφαρμογές αρτοποιίας, διασφαλίζοντας τα μέγιστα οφέλη όσον αφορά τη διατροφή, την αισθητηριακή ποιότητα και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img