18.9 C
Athens
Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΠράσινο τσάι – Ποιότητα: Επιστημονική ανασκόπηση μελετών

Πράσινο τσάι – Ποιότητα: Επιστημονική ανασκόπηση μελετών

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Δικηγόρος έπεσε θύμα διάρρηξης στη Νέα Ερυθραία: Του διέρρηξαν το αυτοκίνητο και του άρπαξαν την τσάντα (φώτο)

Γνωστός δικηγόρος το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, έπεσε θύμα σπείρας κλεφτών που δραστηριοποιείται στα βόρεια προάστια της Αττικής, όταν είχε σταθμεύσει το όχημά του για λίγα λεπτά στη λεωφόρο Κηφισίας, και συγκεκριμένα στο ύψος της Νέας Ερυθραίας. Οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και αφαίρεσαν την επαγγελματική του τσάντα από το αυτοκίνητο. Στην τσάντα περιέχονταν σημαντικά

Συμπλοκή έξω από το 1ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας: Εξωσχολικοί γρονθοκόπησαν 17χρονο μαθητή και τον έστειλαν στο νοσοκομείο

Το μεσημέρι της Τετάρτης (13/11) σημειώθηκε συμπλοκή έξω από το 1ο ΕΠΑΛ της Αμαλιάδας, όταν εξωσχολικοί επιτέθηκαν με μπουνιές και κλωτσιές κυρίως στο πρόσωπο σε 17χρονο μαθητή και τον έστειλαν στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», όλα ξεκίνησαν όταν έξω από το σχολείο έφθασαν δύο άτομα από την Πηνεία αναζητώντας έναν συγκεκριμένο νεαρό

Έλον Μασκ: Θα έχετε το προσωπικό σας ρομπότ, όπως σήμερα έχετε τα κινητά σας, video

Στην προ μερικών ημερών συνέντευξη στον διάσημο podcaster, Τζο Ρόγκαν, ο Έλον Μασκ μίλησε για μία πλούσια γκάμα θεμάτων. Από το «κάδρο» δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά οτιδήποτε έχει σχέση με την τεχνητή νοημοσύνη και τα ρομπότ. Ο Ρόγκαν ρώτησε τον δισεκατομμυριούχο τι έχει να πει για τον κίνδυνο «οι άνθρωποι να χάσουν τις

Το ρωσικό Sukhoi που άφησε τους Κινέζους με ανοικτό το στόμα, vid

🇷🇺👀‼️NI: NATO shocked by the capabilities of the Russian SU-57 – It literally breaks the laws of physics‼️ NATO's intelligence services were faced with a major challenge when news of new deliveries of Russian Su-57 and Su-35 fighters to the Russian Space Forces (VKS) arrived.👇 pic.twitter.com/6H1x2z2sLX — Djole 🇷🇸 (@onlydjole) November 13, 2024 ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo

Χεζμπολάχ: Εκτόξευσε “βαλλιστικούς πυραύλους” εναντίον του αρχηγείου του IDF στο Τελ Αβίβ vid

Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα ότι εκτόξευσε “βαλλιστικούς πυραύλους” εναντίον του αρχηγείου του ισραηλινού στρατού στο Τελ Αβίβ, στη δεύτερη επίθεση μέσα στη μέρα κατά των εγκαταστάσεων αυτών όπου στεγάζεται το υπουργείο Άμυνας, στο κεντρικό Ισραήλ. Σε ανακοίνωση, το φιλοϊρανικό κίνημα δήλωσε ότι στοχοθέτησε “τη βάση της Χακίρια (το κτίριο του υπουργείου Άμυνας και
spot_imgspot_img

Επισκόπηση των αναλυτικών μεθόδων και των αισθητηριακών αναλύσεων που χρησιμοποιήθηκαν στις πιο πρόσφατες μελέτες.

Το πράσινο τσάι καταναλώνεται ευρέως και αντιπροσωπεύει περίπου το 30% της παγκόσμιας κατανάλωσης τσαγιού. Το πράσινο τσάι θεωρείται παγκοσμίως υπερτροφή. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, τις πολυφαινόλες, που συμβάλλουν στην καταπολέμηση των βλαβερών για τον οργανισμό ελευθέρων ριζών οξυγόνου, οι οποίες προκαλούν ασθένειες, όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η επιγαλλοκατεχίνη, μία ένωση που βρίσκεται στο πράσινο τσάι, σκότωσε καρκινικά κύτταρα χωρίς να βλάψει τα φυσιολογικά κύτταρα.

Το πράσινο τσάι χαρακτηρίζεται από την περιεκτικότητά του σε θεοβρωμίνη και καφεΐνη και υφίσταται λιγότερα στάδια επεξεργασίας σε σύγκριση με άλλα είδη τσαγιού, τα οποία μπορούν να διατηρήσουν ως επί το πλείστον τις αρχικές ενώσεις των φρέσκων φύλλων τσαγιού. Διαφορετικές μέθοδοι επεξεργασίας, ιδιαίτερα το στάδιο στερέωσης, είτε με ψήσιμο, στεγνωμένο στον ήλιο ή στον ατμό, έχουν ως αποτέλεσμα μεγάλες διαφορές στη γεύση του τελικού προϊόντος.

Το πράσινο τσάι στον ατμό έχει μακρά ιστορία και μοναδικό άρωμα, αλλά λίγα είναι γνωστά για τα βασικά συστατικά του αρώματος. Μία μελέτη η οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων, σε ανασκόπηση μελετών που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Foods αναγνώρισε 173 πτητικά στο μαγειρεμένο στον ατμό πράσινο τσάι. Μια άλλη μελέτη, έδειξε ότι τα φλαβονοειδή, ιδιαίτερα οι κατεχίνες και οι γλυκοσίδες φλαβονόλης, μειώθηκαν σημαντικά καθώς αυξάνονταν οι θερμοκρασίες ψησίματος. Αυτό οδηγεί στην καβουρδισμένη και καμένη μυρωδιά των τσαγιών σύμφωνα με την αξιολόγηση εκπαιδευμένων αισθητηριακών συμμετεχόντων.

Σύμφωνα με την ανασκόπηση, άλλη μελέτη, αξιολόγησε τόσο το κινέζικο μαύρο όσο και το πράσινο τσάι για να προσπαθήσει να εξηγήσει τους κύριους παράγοντες που προκαλούν μια ξινή γεύση. Τα οργανικά οξέα πιστεύεται ότι είναι ο κύριος παράγοντας στην ξινή γεύση. Αν και οι συγκεντρώσεις και οι τιμές γευστικής δραστηριότητας αυτών των οξέων είναι συγκρίσιμες και στα δύο τσάγια, η ξινή γεύση του μαύρου τσαγιού ήταν πιο έντονη και σχεδόν μη ανιχνεύσιμη στα δείγματα του πράσινου τσαγιού. Επομένως, η ξινίλα μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες όπως το pH της έγχυσης και οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ των διαφορετικών αισθητηριακών ιδιοτήτων. Ένα ξεκάθαρο παράδειγμα αυτού είναι η υψηλή ένταση της πικρίας και της στυφότητας στα πράσινα τσάγια, τα οποία μπορεί να καταστείλουν την ξινίλα τους. Αντίθετα, μια μέτρια ένταση πικρίας μπορεί να ενισχύσει την ξινίλα στα μαύρα τσάγια.

Τα προφίλ αρώματος των πράσινων τσαγιών που παράγονται από φύλλα καλοκαιρινού τσαγιού αξιολογήθηκαν σε άλλη μελέτη που διερεύνησε εάν τα φρέσκα φύλλα που μαδήθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ήταν κατάλληλα για την παρασκευή πράσινου τσαγιού. Βρήκαν ότι η L-θεανίνη ήταν ένας σημαντικός πρόδρομος για το σχηματισμό του αρώματος πράσινου τσαγιού. Η σημαντική μείωση της περιεκτικότητας σε L-θεανίνη μετά τη διαδικασία ψησίματος έδειξε ότι μπορεί να υπάρξει μια θερμική αντίδραση από την οποία σχηματίστηκαν ετεροκυκλικές ενώσεις που περιέχουν άζωτο και συνέβαλαν στο άρωμα καβουρδισμένου ή ξηρού καρπού στο πράσινο τσάι. Αυτό επιβεβαιώθηκε, από τους εκπαιδευμένους συμμετέχοντες σε πάνελ που αξιολόγησαν τα αφεψήματα που παρασκευάστηκαν από τη διαδικασία του ψησίματος, ότι είχαν έντονες νότες αρωμάτων και οσμών ξηρών καρπών [ 

Για να διερευνήσει περαιτέρω πώς οι πτητικές ενώσεις και η ποιότητα του πράσινου τσαγιού Meixiang αλλάζουν κατά τη διάρκεια της γήρανσης (αποθηκεύεται για 1-16 χρόνια και 20 χρόνια), οι Liu et al. (2023) μελέτησε αλλαγές στη σύνθεση της μικροβιακής κοινότητας του πράσινου τσαγιού Meixiang κατά την αποθήκευση. Από τα βακτήρια που εντοπίστηκαν, το Acinetobacter βρέθηκε να είναι κυρίαρχο και μπορεί να συνέβαλε στη σημαντική αλλαγή στο χρώμα, τη γεύση και τις πτητικές ενώσεις κατά την αποθήκευση.

Για να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη που έχει επίσης πληροφορίες για όλα τα είδη τσαγιού, πατήστε ΕΔΩ.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img