29.2 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠυρηνικάPreppers: Οι Έλληνες που προετοιμάζονται για το τέλος του κόσμου | Star.gr

Preppers: Οι Έλληνες που προετοιμάζονται για το τέλος του κόσμου | Star.gr

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

ΗΠΑ: Ανησυχητικά επίπεδα χημικών PFAS στα Ψάρια

Τι έδειξε η νέα μελέτη.     Αυξημένη παρουσία τοξικών χημικών ουσιών PFAS στους ιστούς των ψαριών που προέρχονται από διάφορες υδάτινες περιοχές του Illinois, αποκάλυψε μια πρόσφατη μελέτη με επικεφαλής τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Illinois, Urbana-Champaign που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science of the Total Environment. Για τη μελέτη τους, οι ερευνητές εστίασαν στα

Καιρός: Φινάλε για την πολλή ζέστη, όλα «τούμπα» από Δευτέρα

Ζέστη προσωρινά, αλλαγή καιρικών συνθηκών από την επόμενη εβδομάδα είναι τα δείγματα από τα μετεωρολογικά μοντέλα. Μπορεί το Σαββατοκύριακο να επιστρέψει η ζέστη, αλλά από Δευτέρα ο καιρός αλλάζει ριζικά. Για σήμερα Σάββατο η ΕΜΥ προβλέπει: Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.Οι άνεμοι θα πνέουν

Καιρός: Έως 38 βαθμούς η θερμοκρασία – Ενισχυμένα τα μελτέμια στο Αιγαίο

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα Σάββατο η ΕΜΥ με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε

Κουρσκ: Ακόμα ένα άρμα μάχης εκατομμυρίων δολαρίων έγινε στάχτη, vid

🇷🇺🇺🇦Another tank of the Ukrainian Armed Forces in the border area of ​​the Kursk region was destroyed by Russian Lancet. – ISZ reports pic.twitter.com/GQUrCpAfKY — Zlatti71 (@Zlatti_71) August 23, 2024 freepik photo

Ομάδες Ειδικής Δράσης: Ανάγκη για επαναδιαβούλευση

Από τους αναγνώστες του παρόντος ιστότοπου δεν θα έχει διαφύγει της προσοχής τους η έμφαση που δίνουμε σε θέματα δημοσίας τάξης και ασφάλειας. Και αυτό διότι πέραν του καθημερινού αγώνα που δίνουν τα Σώματα Ασφαλείας όσον αφορά την προστασία του πολίτη από το έγκλημα, υπάρχουν και άλλοι παράμετροι της λειτουργείας τους, εξίσου σημαντικοί, αν και
spot_imgspot_img

Για κάθε πιθανή καταστροφή ή δύσκολη συνθήκη με τις οποίες μπορεί να έρθει αντιμέτωπη η ανθρωπότητα προετοιμάζεται μια ομάδα Ελλήνων που αυτοαποκαλούνται preppers.

Όπως ανέφεραν στην εκπομπή Αυτοψία, αν και τους αποκαλούν «ψεκασμένους» οι ίδιοι απλά προετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο, αναλογιζόμενοι τους κινδύνους που ελοχεύουν, όπως ακραία καιρικά φαινόμενα, πυρηνική καταστροφή, πόλεμος κ.α.

«Ο prepper είναι οποιοσδήποτε άνθρωπος προετοιμάζεται να ζήσει μια κατάσταση που ξεφεύγει από την κανονική. Prepper είναι ο στρατός, προετοιμάζεται συνέχεια. Prepper είναι ο αθλητής, προετοιμάζεται συνέχεια με την ευρεία έννοια του όρου», ξεκαθάρισε ένας από αυτούς στην εκπομπή.

Αναφερόμενοι στις καταστροφές για τις οποίες ετοιμάζονται υποστηρίζουν το ακραίο σενάριο είναι η «τέλεια καταιγίδα», η πυρηνική καταστροφή ή το Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Έλληνας prepper

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτό το επικίνδυνο κομβικό σημείο που μπορεί να αντιμετωπίσει την τέλεια καταιγίδα, να έχεις ταυτόχρονα πυρκαγιές, σεισμούς, κοινωνικές αναταραχές και εισβολή από το εξωτερικό», εξήγησε ένας από αυτούς. 

«Το πιο ακραίο σενάριο είναι η περίπτωση πολέμου. Το απευκταίο. Τα πράγματα είναι δύσκολα, βρισκόμαστε ήδη στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, λίγοι δεν το γνωρίζουν. Είμαι έτοιμος για μια πυρηνική καταστροφή, έχω ετοιμάσει όλο το σπίτι για αυτή τη δουλειά, ιδίως το υπόγειο», αποκάλυψε ο prepper από την Κρήτη.

Ο prepper που έχει προετοιμαστεί για μια πυρηνική καταστροφή

Έλληνας prepper που διαμένει στην Κρήτη έχει μετατρέψει το υπόγειο του σπιτιού του σε καταφύγιο, μέσα στο οποίο μπορεί να επιβιώσει για δύο χρόνια.

«Είμαι έτοιμος για μια καταστροφή εδώ και αρκετά χρόνια, πάνω από 30 χρόνια. Αυτό το σπίτι είναι 30 χρόνια αυτόνομο ενεργειακά, που είναι βασικός παράγοντας για να αντιμετωπίσεις μια καταστροφή. 

Το πυρηνικό καταφύγιό του που υποστηρίζεται ενεργειακά από φωτοβολταΐκα διαθέτει τρόφιμα, προμήθειες, φάρμακα και το πιο σημαντικό, έναν μετρητή Γκάιγκερ για την ακτινοβολία. Ακόμα, έχει μια δεξαμενή με νερό για δύο χρόνια.

«Έχουμε δοκιμάσει όλες τις σκυλοτροφές», λέει prepper

Ένας prepper πρέπει να είναι προετοιμασμένος για τα πάντα και να μπορεί να προσαρμόζεται σε κάθε συνθήκη.

Ένας από αυτούς που διαμένει στη Φθιώτιδα υποστήριξε ότι έχει δοκιμάσει όλες τις σκυλουτροφές, ώστε να ξέρει ποια είναι η καλύτερη.

«Έχουμε δοκιμάσει όλες τις σκυλοτροφές για να δούμε ποια είναι η καλύτερη», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img