29.2 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠυρηνικάΖελένσκι: Πρέπει να προετοιμαστούμε για ενδεχόμενη ρωσική πυρηνική επίθεση | Star.gr

Ζελένσκι: Πρέπει να προετοιμαστούμε για ενδεχόμενη ρωσική πυρηνική επίθεση | Star.gr

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

ΗΠΑ: Ανησυχητικά επίπεδα χημικών PFAS στα Ψάρια

Τι έδειξε η νέα μελέτη.     Αυξημένη παρουσία τοξικών χημικών ουσιών PFAS στους ιστούς των ψαριών που προέρχονται από διάφορες υδάτινες περιοχές του Illinois, αποκάλυψε μια πρόσφατη μελέτη με επικεφαλής τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Illinois, Urbana-Champaign που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science of the Total Environment. Για τη μελέτη τους, οι ερευνητές εστίασαν στα

Καιρός: Φινάλε για την πολλή ζέστη, όλα «τούμπα» από Δευτέρα

Ζέστη προσωρινά, αλλαγή καιρικών συνθηκών από την επόμενη εβδομάδα είναι τα δείγματα από τα μετεωρολογικά μοντέλα. Μπορεί το Σαββατοκύριακο να επιστρέψει η ζέστη, αλλά από Δευτέρα ο καιρός αλλάζει ριζικά. Για σήμερα Σάββατο η ΕΜΥ προβλέπει: Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.Οι άνεμοι θα πνέουν

Καιρός: Έως 38 βαθμούς η θερμοκρασία – Ενισχυμένα τα μελτέμια στο Αιγαίο

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα Σάββατο η ΕΜΥ με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε

Κουρσκ: Ακόμα ένα άρμα μάχης εκατομμυρίων δολαρίων έγινε στάχτη, vid

🇷🇺🇺🇦Another tank of the Ukrainian Armed Forces in the border area of ​​the Kursk region was destroyed by Russian Lancet. – ISZ reports pic.twitter.com/GQUrCpAfKY — Zlatti71 (@Zlatti_71) August 23, 2024 freepik photo

Ομάδες Ειδικής Δράσης: Ανάγκη για επαναδιαβούλευση

Από τους αναγνώστες του παρόντος ιστότοπου δεν θα έχει διαφύγει της προσοχής τους η έμφαση που δίνουμε σε θέματα δημοσίας τάξης και ασφάλειας. Και αυτό διότι πέραν του καθημερινού αγώνα που δίνουν τα Σώματα Ασφαλείας όσον αφορά την προστασία του πολίτη από το έγκλημα, υπάρχουν και άλλοι παράμετροι της λειτουργείας τους, εξίσου σημαντικοί, αν και
spot_imgspot_img
Video του AP για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία   

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε το βράδυ του Σαββάτου τον κόσμο «να προετοιμασθεί» για ενδεχόμενη χρήση πυρηνικών όπλων από την Ρωσία, κατά την διάρκεια συνέντευξής του σε ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

«Δε θα πρέπει να περιμένουν την στιγμή που η Ρωσία θα αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά της όπλα. Πρέπει να προετοιμασθούμε γι΄αυτό», είπε στην συνέντευξη που μεταδόθηκε από έξι ουκρανικές ενημερωτικές ιστοσελίδες και από την ουκρανική προεδρία στο Telegram.

Χρειάζονται «φάρμακα (για τη ραδιενέργεια), αντιαεροπορικά καταφύγια», είπε. «Πρέπει να τους μιλήσετε, να υπογραφούν συνθήκες, να υπάρξουν σκληρά οικονομικά μέτρα. Οι Ρώσοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε όπλο, είμαι πεπεισμένος».

Χθες, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε δηλώσει ότι «ολόκληρος ο κόσμος» θα πρέπει «να ανησυχεί» για τον κίνδυνο ο Βλαντίμιρ Πούτιν, υπό το κράτος των στρατιωτικών αποτυχιών του στην Ουκρανία, να προσφύγει σε ένα τακτικό πυρηνικό όπλο.

«Οχι μόνο εγώ, πιστεύω ότι ολόκληρος ο κόσμος, όλες οι χώρες πρέπει να ανησυχούν», δήλωσε χθες στο αμερικανικό δίκτυο CNN, μία ημέρα αφού ο επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Ουίλιαμ Μπερνς δήλωσε ότι μία τέτοια απειλή δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με ελαφρότητα.

«Δεν έχουμε εντοπίσει συγκεκριμένα στοιχεία, όπως ανάπτυξη ή στρατιωτικά μέτρα που μπορεί να ενισχύσουν τις ανησυχίες μας, πρόσθεσε ωστόσο ο αρχηγός της CIA.

Μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει ότι έθεσε σε συναγερμό τις πυρηνικές του δυνάμεις.

Η Μόσχα δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικό όπλο στην Ουκρανία, παρά σε περίπτωση «υπαρξιακής απειλής» κατά της Ρωσίας, είχε στην συνέχεια δηλώσει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στο CNN.

Σύμφωνα με την έγκυρη επιθεώρηση Bulletin of the Atomic Scientists, η Ρωσία είναι εξοπλισμένη με «1588 ανεπτυγμένες πυρηνικές κεφαλές», εκ των οποίων 812 σε χερσαίους πυραύλους, 576 σε υποβρύχια και 200 σε βομβαρδιστικά αεροσκάφη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img