30.2 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςUkrenergo: Υποχρεωτικά blackout για μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στις πόλεις

Ukrenergo: Υποχρεωτικά blackout για μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στις πόλεις

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ελληνική μελέτη για τον ρόλο της “Διαχείρισης Ολικής Ποιότητας” στη βιομηχανία τροφίμων, συμπληρωμάτων και φαρμάκων

Ο ρόλος της Διαχείρισης Ολικής Ποιότητας, στη δημόσια υγεία, τη βιωσιμότητα και την αποδοχή των καταναλωτών. Η Διαχείριση Ολικής Ποιότητας (TQM) είναι μια ολιστική προσέγγιση που υιοθετείται ευρέως σε όλους τους κλάδους για τη διασφάλιση ποιοτικού ελέγχου και διαχείρισης. Μελέτη από το  Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης

Περιφέρεια Κουρσκ: 400 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, 17 οχήματα μάχης καταστράφηκαν

Μια περίληψη του Υπουργείου Άμυνας σχετικά με την απόκρουση της εισβολής στην περιφέρεια Κουρσκ από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέφερε : «Κατά την διάρκεια της ημέρας, οι απώλειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ανήλθαν σε έως και 400 στρατιώτες και 17 τεθωρακισμένα οχήματα, μεταξύ των οποίων ένα άρμα μάχης, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και 14 τεθωρακισμένα οχήματα

Ρωσία: Ουκρανικές επιθέσεις σε πολλές πόλεις στην συνοριακή περιοχή του Μπέλγκοροντ

Η σημερινή καταχώριση δείχνει ότι ο ουκρανικός στρατός έχει επιτεθεί σε 37 τοποθεσίες σε οκτώ κομητείες τις τελευταίες 24 ώρες. Η Gladkow αναφέρει ότι δύο άμαχοι τραυματίστηκαν σε επιθέσεις σε πολλές πόλεις. Κατά την διάρκεια των επιθέσεων, οι ουκρανικές μονάδες εκτόξευσαν τουλάχιστον 109 βλήματα και χρησιμοποίησαν 35 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, εννέα από τα οποία

Λευκός Οίκος: Η επίσκεψη του Μόντι στην Ουκρανία μπορεί να αποδειχθεί “χρήσιμη”

“Εάν η επίσκεψη του πρωθυπουργού μπορεί να συμβάλει “ στον τερματισμό του πολέμου σύμφωνα με το όραμα του (Βολοντίμιρ) Ζελένσκι για μια δίκαιη ειρήνη, τότε θεωρούμε ότι αυτή θα μπορούσε να αποδειχθεί χρήσιμη”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι. (με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)

Ουκρανία: Ο Ινδός πρωθυπουργός Μόντι καλεί τον Ζελένσκι να παρακαθήσει σε συνομιλίες με τη Ρωσία

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι κάλεσε σήμερα τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να παρακαθήσει σε συνομιλίες με τη Ρωσία προκειμένου να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και προσφέρθηκε να ενεργήσει ως φίλος για να βοηθήσει ώστε να επέλθει η ειρήνη, καθώς οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στο Κίεβο εν καιρώ πολέμου. “Ο δρόμος προς τη
spot_imgspot_img

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Ντένις Σμίχαλ, στις 7 Ιουνίου ζήτησε από τις κρατικές και τοπικές αρχές να μειώσουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, ενόψει των συνεχών ρωσικών πληγμάτων στις ενεργειακές υποδομές της χώρας.

Οι πρόσφατες ρωσικές επιθέσεις έχουν επιβαρύνει σημαντικά το ηλεκτρικό δίκτυο της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα την καταστροφή ή την αχρήστευση πολλών ηλεκτροπαραγωγών σταθμών.

Οι επιθέσεις αυτές έχουν προκαλέσει μεγάλες ελλείψεις σε ηλεκτρική ενέργεια, αναγκάζοντας την Ουκρανία να εφαρμόσει κυλιόμενες διακοπές ρεύματος από τις 15 Μαΐου, που διαρκούν από τέσσερις έως οκτώ ώρες κατά μέσο όρο, και μπορεί να επαναλαμβάνονται έως και τρεις φορές την ημέρα.

Ο Σμίχαλ δήλωσε μέσω Telegram ότι εκτός από την αποκατάσταση των υποδομών, είναι αναγκαία και μια δεύτερη προσέγγιση. Συγκεκριμένα, ζήτησε από όλες τις κρατικές αρχές να μειώσουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ξεκινήσουν οι ίδιοι την εξοικονόμηση.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώθηκε σχετική κυβερνητική εντολή, σύμφωνα με την οποία οι «υπουργεία, οι κεντρικές εκτελεστικές αρχές και οι περιφερειακές διοικήσεις» δεν πρέπει να χρησιμοποιούν κλιματιστικά ή εξωτερικό φωτισμό στα κτίριά τους.

Επίσης, ζητήθηκε από τις τοπικές αρχές να περιορίσουν το δημόσιο φωτισμό και από τις επιχειρήσεις να περιορίσουν τη χρήση ενεργοβόρων εξοπλισμών που δεν είναι κρίσιμοι για την παραγωγή.

Ο Βολοντίμιρ Κουντρίνσκι, επικεφαλής του κρατικού διαχειριστή δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας, Ukrenergo, δήλωσε ότι η κατάσταση του ενεργειακού συστήματος της Ουκρανίας «θα βελτιωθεί προσωρινά» μετά την ενεργοποίηση μίας επιπλέον μονάδας πυρηνικού σταθμού, που αναμένεται να ξεκινήσει λειτουργία στις 8 Ιουνίου.

Ωστόσο, αυτή η βελτίωση θα είναι προσωρινή, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες του Ιουλίου θα επηρεάσουν το φορτίο του ενεργειακού συστήματος της Ουκρανίας.

Οι ρωσικές επιθέσεις στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας έχουν προκαλέσει ζημιές ύψους άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας, Χέρμαν Χαλουσένκο.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img