28.7 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠυρκαγιέςΦωτιές: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα ενεργά μέτωπα σε Αργολίδα και...

Φωτιές: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στα ενεργά μέτωπα σε Αργολίδα και Βάρης – Κορωπίου

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Γάζα: Δύο νεκροί σε ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 παιδιά τραυματίστηκαν, σε νέο ισραηλινό βομβαρδισμό εναντίον σχολείου, όπου είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στη Γάζα.  Ο ισραηλινός Στρατός κατηγορεί τη Χαμάς ότι έκρυβε στο σημείο βάση. «Δύο σοροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια και 15 τραυματίες, εκ των οποίων 10 παιδιά, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο

Τι σταμάτησαν οι Ρώσοι τελευταία στιγμή στο Μπριάνσκ της Ρωσίας! Θα γινόταν καταστροφή

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν σχεδιάσει «μια τεχνολογική καταστροφή» στην περιοχή Bryansk της Ρωσίας, αναφέρει το κανάλι Telegram Mash . Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα drones είχαν σχεδιάσει να ανατινάξουν την μεγαλύτερη χωματερή της περιοχής και να την πυρπολήσουν το βράδυ της 21ης ​​Αυγούστου.  Το Mash αναφέρει περαιτέρω ότι η επιχείρηση του ουκρανικού στρατού θα μπορούσε να καλύψει

Ρωσία και Μογγολία διεξάγουν κοινές ασκήσεις «Selenga 2024»! Για πρώτη φορά με drones, vid

Ρώσοι και Μογγόλοι στρατιωτικοί πραγματοποίησαν την πρώτη κοινή εκπαιδευτική άσκηση στο πλαίσιο της Selenga-2024 στο εκπαιδευτικό πεδίο Choibalsan. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της κοινής ομάδας εργασίας, φέτος σηματοδοτεί την πρώτη φορά που τα drones FPV συμπεριλήφθηκαν στην μογγολική άσκηση. photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

Ακουστικό Νευρίνωμα: Τι είναι, πώς αντιμετωπίζεται – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Βιώσατε ξαφνική απώλεια ακοής  από το ένα σας αυτί; Θα πρέπει να υποβληθείτε αμέσως σε σειρά ωτολογικών και γενικών εξετάσεων, συμπεριλαμβανομένης Μαγνητικής Τομογραφίας Εγκεφάλου, γιατί είναι γνωστό ότι λίγο περισσότερο του 10% των ασθενών με ξαφνική, από το ένα αυτί απώλεια ακοής, διαγιγνώσκονται με Ακουστικό Νευρίνωμα. «Πρόκειται για ένα καλοήθη όγκο του εγκεφάλου, ο οποίος

Karakurt-E: μετατρέποντας ένα ΤΠΚ σε εξελιγμένο σκάφος Α/Υ αγώνα

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε μια πλήρη αντιπαράθεση δια αντιπροσώπων ανάμεσα σε Δύση και Ρωσία, έχει οδηγήσει στην επανατροποποίηση των σχεδιαστικών και εξοπλιστικών προτεραιοτήτων. Μια από τις καίριες προτεραιότητες του Ρωσικού ναυτικού ήταν εξ’ από ανέκαθεν η ασφαλή συνοδεία των πυρηνοκίνητων υποβρυχίων του που έφεραν βαλλιστικά βλήματα με πυρηνική γόμωση έως
spot_imgspot_img

Σε ύφεση και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση επί της λεωφόρου Βάρης Κορωπίου, πλησίον της Σχολής Ευελπίδων. Ισχυρές παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να ελέγξουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 155 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 45 οχήματα και από αέρος επιχείρησαν 6 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα. Στη διάθεση των ανακριτικών αρχών της πυροσβεστικής και της αστυνομίας βρίσκεται οπτικό υλικό που δείχνει εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα στη Βάρης – Κορωπίου, ενώ λίγο πιο κάτω εντοπίστηκε και μπιτόνι με πετρέλαιο και στουπιά, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησε νωρίτερα. Ειδικότερα, κάμερα καταστήματος στη Βάρης-Κορωπίου κατέγραψε τον φερόμενο ως εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα και έπειτα να τρέχει. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και φωτογραφίες από σημείο λίγο πιο κάτω από εκεί που κατέγραψε το βίντεο, προς την περιοχή Κίτσι, που απεικονίζουν μπιτόνι και στουπιά.

Κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) αλλά και η ΕΛΑΣ, συλλέγουν τεκμήρια καθώς και βιντεοσκοπικό υλικό, προκειμένου να αναλύσουν τα στοιχεία που θα συγκεντρώσουν.

Αναφορικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στο Ηλιόκαστρο, στην Ερμιονίδα Αργολίδας οι πυροσβεστικές δυνάμεις, όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες στην Αργολίδα. Στο σημείο επιχειρούν 85 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα ενώ από αέρος συνέδραμαν 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Διαάσπαρτες εστίες και στην περιοχή Δάρδιζα

Διάσπαρτες εστίες φωτιάς αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή Δάρδιζα της Αργολίδας, οι οποίες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Μάλιστα, οι δυνάμεις πυρόσβεσης αναμένεται να δώσουν ολονύχτια μάχη, προκειμένου να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Γιάννης Μαντζούνης, «υπάρχουν ακόμα μικρές εστίες και δυστυχώς ο αέρας συνεχίζεται, για αυτόν ακριβώς το λόγο Περιφέρεια και Δήμος Ερμιονίδας είμαστε σε επιφυλακή και συνδράμουμε το έργο της Πυροσβεστικής».

Επίσης, όπως πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης, «μέχρι τώρα γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μεγάλες ζημιές σε δύο σπίτια στην περιοχή της Δάρδιζας, ζημιές σε αυλές σπιτιών, αλλά και σε αποθήκες».

Παράλληλα, τόνισε ότι και «η αυριανή ημέρα προβλέπεται δύσκολη, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων».

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img