28.1 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΑτζέντα 2030Σταϊκούρας: Στο επίκεντρο μας η ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων λόγω της...

Σταϊκούρας: Στο επίκεντρο μας η ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων λόγω της κλιματικής κρίσης

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Τι θα πάθουμε αν φάμε τυρί cottage που έχει λήξει

Πως θα προστατεύσετε την υγεία σας εντοπίζοντας το ληγμένο τυρί cottage. Κάποιες φορές χρειάζεται ένα σνακ μέχρι αργά το βράδυ, οπότε ψάχνετε στο πίσω μέρος του ψυγείου σας για να βρείτε το τυρί cottage που αγοράσατε πριν από λίγο καιρό. Μόνο όταν έχετε φάει αρκετές κουταλιές, συνειδητοποιείτε ότι το τυρί cottage έχει λήξει. Αν και

Σαρώνει την Κεντρική Ελλάδα η κακοκαιρία: Προβλήματα σε Λάρισα, Τρίκαλα, Βόλο – Αύριο στην Αττική

Την Κεντρική Ελλάδα μαστίζει τις τελευταίες ώρες η κακοκαιρία, ενώ συνεχίζει προς Χαλκιδική κι αύριο στην Αττική με βροχές, καταιγίδες και κεραυνούς. Για ραγδαιότητα των καιρικών φαινομένων έκανε λόγο ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, ενώ αποκάλυψε πως μέσα σε ένα 48ωρο είχαμε 60.000 κεραυνούς και αστραπές. Ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος έπεσε στη θάλασσα, όπως επισήμανε στον

Φωτιά σε δασική έκταση στο Ζεμενό Κορινθίας – Σηκώθηκαν και εναέρια

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (20/8) σε δασική έκταση στο Ζεμενό Κορινθίας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου της 9ης ΕΜΟΔΕ. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς σηκώθηκαν 1 αεροπλάνο και 1 ελικόπτερο που συνδράμουν την επιχείρηση με ρίψεις νερού από αέρος.

Kίνηση υψηλού συμβολισμού από τον Πούτιν – Επισκέπτεται την Τσετσενία για πρώτη φορά από το 2011 vid

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του Πούτιν στην Τσετσενία από το 2011 Την άφιξη του Ρώσου προέδρου ανακοίνωσε ο Καντίροφ με ανάρτησή του στο Telegram. «Προβλέπεται ένα πλούσιο πρόγραμμα στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης» , ανέφερε. Η δημόσια ρωσική τηλεόραση έδειξε πλάνα από την άφιξη του Πούτιν με ελικόπτερο. Στο αεροδρόμιο τον υποδέχτηκαν ο Καντίροφ

Χαμάς: Ο Μπάιντεν με τις δηλώσεις του, δίνει «πράσινο φως» για τη συνέχιση του πολέμου

Την ίδια ώρα η Χαμάς χαρακτήριζε «πράσινο φως» για τη συνέχιση του πολέμου δηλώσεις του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με τις οποίες το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα «κάνει πίσω» στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία. Αυτοί «οι απατηλοί ισχυρισμοί (…) δεν αντανακλούν την αληθινή θέση του κινήματος, το οποίο επιθυμεί να επιτευχθεί μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός»
spot_imgspot_img

βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής στόχευσης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με δεδομένη την επιτεινόμενη κλιματική κρίση και τις επιπτώσεις της.

Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιείται πλήθος έργων, μεγάλων και μικρών, σε όλη την Επικράτεια που συμβάλλουν ουσιαστικά:

• Στη βελτίωση της αποδοτικότητας του πρωτογενούς τομέα και την εξασφάλιση επαρκούς και υψηλής ποιότητας νερού ύδρευσης.

• Στη θωράκιση ολόκληρων περιοχών από τον κίνδυνο πλημμυρών.

Την προηγούμενη Πέμπτη ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας παρουσίασε στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής τρία έργα, συνολικού προϋπολογισμού 319 εκατ. ευρώ, τα οποία αναμένεται να συμβασιοποιηθούν, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Αυτά αφορούν:

• Την υλοποίηση έργων ύδρευσης στις περιφερειακές ενότητες Πρέβεζας – Άρτας – Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας, προϋπολογισμού περίπου 141 εκατ. ευρώ.

• Την Κατασκευή Φράγματος στην περιοχή Τσικνιάτης Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, προϋπολογισμού περίπου 113 εκατ. ευρώ.

• Εγγειοβελτιωτικά Έργα στις Παραλίμνιες Περιοχές Αμβρακίας – Αμφιλοχίας και Βάλτου της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, προϋπολογισμού περίπου 65 εκατ. ευρώ.

Το έργο αυτό αποτελεί ένα από τα τέσσερα σημαντικά έργα, μαζί με αυτά που τον προηγούμενο μήνα, εντάχθηκαν για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021 – 2027», στο Ωραιόκαστρο, στο Λουτράκι και στην Ιεράπετρα.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος υπεγράφησαν οι δανειακές συμβάσεις χρηματοδότησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEB) για την κατασκευή του φράγματος στον ποταμό Πλατύ Ρεθύμνου και την επέκταση του Αρδευτικού Δικτύου Μεσσαράς στην Περιφέρεια Κρήτης.

Τα παραπάνω έργα αποτελούν συνέχεια άλλων ανάλογων παρεμβάσεων, μικρότερης εμβέλειας, που έχει δρομολογήσει το Υπουργείο, όπως το σύγχρονο αρδευτικό δίκτυο που παραδόθηκε στην Ηράκλεια Φθιώτιδας, το οποίο καλύπτει την άρδευση 3.510 στρεμμάτων της περιοχής, προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ.

Στην ίδια κατεύθυνση, έχουν υπογραφεί μια σειρά από συμβάσεις έργων για την κατασκευή:

• Αρδευτικού δικτύου στον Γέρμα Καστοριάς, που περιλαμβάνει υπόγειο δίκτυο αγωγών συνολικού μήκους 31,4 χλμ., προϋπολογισμού 3,2 εκατ. ευρώ.

• Ταμιευτήρα στον Αγιόκαμπο του Νομού Λάρισας, προϋπολογισμού 19,1 εκατ. ευρώ.

• Δικτύων άρδευσης στην ΠΕ Τρικάλων, προϋπολογισμού 13,1 εκατ. ευρώ.

• Φράγματος και ταμιευτήρα αγωγού μεταφοράς νερού στη θέση «Πλατάνια» της Δημοτικής κοινότητας Ν. Τρίγλιας Νομού Χαλκιδικής, προϋπολογισμού ύψους 64 εκατομμυρίων ευρώ.

Καθώς και για την:

• Εξοικονόμηση Ενέργειας και Ελέγχου Διαρροών των Δικτύων Άρδευσης ΔΕΥΑ Θέρμης Θεσσαλονίκης, προϋπολογισμού 4,6 εκατ. ευρώ.

• Προμήθεια, εγκατάσταση και θέσης σε λειτουργία συστημάτων αυτοματισμού και τηλεμετρίας για τον έλεγχο διαρροών και την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας αρδευτικού δικτύου ΤΟΕΒ Νιγρίτας, προϋπολογισμού 6,1 εκατ. ευρώ.

Στην ίδια κατεύθυνση καταρτίζονται οι μελέτες:

• των συμπληρωματικών έργων του φράγματος Πηνειού στην Ηλεία,

• των Αρδευτικών Έργων Φράγματος Ασωπού Ν. Κορινθίας, προϋπολογισμού περίπου 5,6 εκατ. ευρώ.

Τέλος, έχουν δημοπρατηθεί έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και ομβρίων στην περιοχή της Νέας ΜάκρηςΑττικής, προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ, ενώ υπεγράφη και η σύμβαση του έργου για τη διευθέτηση ρεμάτων στην περιοχή του Ωραιόκαστρου Θεσσαλονίκης και την κατασκευή των απαραίτητων δικτύων ομβρίων, προϋπολογισμού 11,3 εκατ. ευρώ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: intime)

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img