30.8 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΓαλλία-Μπαρντελά: “Η Ρωσία είναι απειλή αλλά δε θα στείλουμε στρατιώτες και πυραύλους...

Γαλλία-Μπαρντελά: “Η Ρωσία είναι απειλή αλλά δε θα στείλουμε στρατιώτες και πυραύλους στην Ουκρανία”

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ο δρόμος προς την παγκόσμια κυβέρνηση! Πρόταση «βόμβα» την ώρα που όλοι περιμένουν πόλεμο

Οι λεγόμενοι διεθνιστές, με αφορμή τις αναταράξεις στον πλανήτη με επίκεντρο τις συγκρούσεις στην Ουκρανία και την Μέση Ανατολή, μεταξύ άλλων, φαίνεται ότι θέλουν να ξαναγράψουν τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μία παγκόσμια κυβέρνηση και την οικειοθελή μείωση του ανθρώπινου πληθυσμού! Την 1η Αυγούστου 2024, η Λέσχη της Ρώμης και

Κούρσκ: Ουκρανικό όχημα μάχης πεζικού Marder κάνει «σκόνη» κτίριο με Ρώσους στρατιώτες (βίντεο)

Οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν ένα τεθωρακισμένο όχημα μάχης πεζικού Marder, γερμανικής κατασκευής, εναντίον κτιρίου όπου βρίσκονταν Ρώσοι στρατιώτες στο μέτωπο του Κούρσκ.Το Marder φαίνεται πως χρησιμοποιήθηκε σε ρόλο προπαρασκευής εφόδου για ομάδα πεζικού, προσπαθώντας να προκαλέσει σύγχυση στις ρωσικές θέσεις. German-supplied Ukrainian Marder IFV firing with its 20mm cannon at a building with Russian soldiers

Γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε το κρέας στον φούρνο μικροκυμάτων

Το ωμό κατεψυγμένο κρέας είναι ευαίσθητο υλικό και απαιτεί ειδική διαχείριση για να κρατήσει την ποιότητα και τη γεύση του Ξεχάσατε πάλι να βγάλετε το κρέας από την κατάψυξη από βραδύς και καταλήξατε στην λύση της απόψυξης στον φούρνο μικροκυμάτων; Κακώς, λένε οι ειδικοί! Ο επιστήμονας τροφίμων Κώστας Σταθόπουλος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Abertay στο Dundee

Κακοκαιρία: Νύχτα αγωνίας με «κυτταρικές καταιγίδες» – Σαρώνει το χαλάζι, 60.000 κεραυνοί – αστραπές

Για ραγδαιότητα των καιρικών φαινομένων έκανε λόγο ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, ενώ αποκάλυψε πως μέσα σε ένα 48ωρο είχαμε 60.000 κεραυνούς και αστραπές. Ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος έπεσε στη θάλασσα, όπως επισήμανε στον Alpha. Για τις επόμενες ώρες έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, από τη Ζάκυνθο και βορειότερα, στην Ήπειρο αναμένονται έντονα φαινόμενα, προσοχή συνέστησε

Φωτιά στην Αττική: «Ακαθάριστα» τα 8 στα 10 οικόπεδα των σπιτιών που υπέστησαν ζημιές

Όπως αναφέρεται, συνολικά έγιναν 83.243 δηλώσεις καθαρισμού οικοπέδων και εκεί που καθαρίστηκαν, η φωτιά σταμάτησε στα όρια των οικοπέδων. Αντιθέτως, εκεί που δεν έγιναν καθαρισμοί, η φωτιά προκάλεσε ζημιές. Συνολικά 8 στις 10 κατοικίες που κρίθηκαν ακατάλληλες προς χρήση δεν είχαν δηλωθεί καθαρισμένες. Δείτε στην gallery που ακολουθεί την παρουσίαση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με
spot_imgspot_img

κατά τη διάρκεια παρουσίασης του προγράμματός του για τις βουλευτικές εκλογές στο Παρίσι.

«Ο Εθνικός Συναγερμός είναι σήμερα το μόνο κίνημα που μπορεί άμεσα και ρεαλιστικά να υλοποιήσει τις προσδοκίες που έχουν εκφράσει ξεκάθαρα οι Γάλλοι. Με δύο λέξεις ‘Είμαστε έτοιμοι’», είπε ο Μπαρντελά που φιλοδοξεί να γίνει πρωθυπουργός εάν λάβει την απόλυτη πλειοψηφία στις εκλογές στις 30 Ιουνίου και 7 Ιουλίου.

Όπως είπε ο ίδιος, το κόμμα του θα προσπαθήσει σκληρά να εξασφαλίσει μια μείωση της γαλλικής συνεισφοράς στον προϋπολογισμό της ΕΕ σε περίπτωση που κερδίσει στις εκλογές.

Η Γερμανία πρόσφατα εξασφάλισε μια έκπτωση μέσω διαπραγματεύσεων“, είπε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και πρόσθεσε ότι θα ήθελε κάτι ανάλογο και για τη Γαλλία.

Ο Μπαρντελά χαρακτήρισε τη Ρωσία απειλή για την ασφάλεια της Ευρώπης και είπε ότι θα είναι “υπερβολικά επιφυλακτικός” σε σχέση με την ανάμειξη της Μόσχας στις εσωτερικές υποθέσεις της Γαλλίας και ότι, αν εκλεγεί, θα διατηρήσει την υποστήριξη της Γαλλίας στην Ουκρανία, αλλά δεν θα στείλει εκεί ούτε γαλλικά στρατεύματα ούτε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

«Ενώ είμαι υπέρ της συνέχισης της υποστήριξης υλικοτεχνικού και αμυντικού εξοπλισμού για την Ουκρανία, η κόκκινη γραμμή παραμένει όσον αφορά την αποστολή ιδίως πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ή στρατιωτικού εξοπλισμού που θα μπορούσε να έχει τις συνέπειες μιας κλιμάκωσης, δηλαδή εξοπλισμού που θα μπορούσε να πλήξει άμεσα τις ρωσικές πόλεις, γιατί πιστεύω ότι αυτό θα δημιουργούσε πρώτα απ’ όλα τις συνθήκες για εμπλοκή της Γαλλίας στον πόλεμο και τις προϋποθέσεις για μια κλιμάκωση απέναντι σε μια δύναμη που είναι πυρηνική δύναμη», είπε.

Ο Μπαρντελά διαβεβαίωσε επίσης ότι θα βρίσκεται σε «εγρήγορση» απέναντι σε «απόπειρες παρέμβασης της Ρωσίας». «Θεωρώ ότι η Ρωσία είναι μια πολυδιάστατη απειλή τόσο για τη Γαλλία όσο και για την Ευρώπη», είπε.

Εξέφρασε τη λύπη του που «η Ρωσία αμφισβητεί τα γαλλικά συμφέροντα» σε «ζώνες ιστορικής επιρροής στην Αφρική», στη Μαύρη Θάλασσα ή ακόμα και στα Υπερπόντια Εδάφη.

«Θα είμαι εξαιρετικά προσεκτικός απέναντι σε απόπειρες παρέμβασης από τη Ρωσία, αλλά και από όλα τα κράτη και όλες τις δυνάμεις στον κόσμο», υποσχέθηκε.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ο Μπαρντελά τάχθηκε επί του παρόντος κατά της αναγνώρισης ενός παλαιστινιακού κράτους, πιστεύοντας ότι κάτι τέτοιο «θα αναγνώριζε την τρομοκρατία» μετά τις αιματηρές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, οι οποίες προκάλεσαν τη στρατιωτική απάντηση του Ισραήλ.

«Δεν λέω ότι αυτό δεν πρέπει να παραμείνει στον ορίζοντα, αλλά η αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους αυτή τη στιγμή θα σήμαινε αναγνώριση της τρομοκρατίας. Αυτό θα έδινε πολιτική νομιμοποίηση σε μια οργάνωση που προβλέπει στο καταστατικό της την καταστροφή του κράτους του Ισραήλ», πρόσθεσε, αναφερόμενος στη Χαμάς.

Η προεκλογική εκστρατεία στη Γαλλία εισήλθε σήμερα στην τελευταία της εβδομάδα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img