34.3 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΗ τεχνολογία βιοαισθητήρων που θα φέρει επανάσταση στη γεωργία: Σε μια ώρα...

Η τεχνολογία βιοαισθητήρων που θα φέρει επανάσταση στη γεωργία: Σε μια ώρα θα εντοπίζονται κίνδυνοι μόλυνσης στα νωπά προϊόντα

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Η Μόσχα δημιουργεί τρεις στρατιωτικές ομάδες για να υπερασπισθεί τα σύνορά της! Πώς θα ονομάζονται

Η Ρωσία συγκρότησε τρεις νέες στρατιωτικές ομάδες για να επιληφθούν της ασφάλειας στις περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Αντρέι Μπελαούσοφ. Οι ομάδες έχουν πάρει τα ονόματά τους από τις περιοχές Κουρσκ, Μπέλγκοροντ και Μπριάνσκ. Οι ρωσικές δυνάμεις πολεμούν τα ουκρανικά στρατεύματα στην περιοχή Κουρσκ από τις 6 Αυγούστου, όταν

Ουκρανοί αχμάλωτοι πολέμου στο Κουρσκ: «Μας έστειλαν εδώ για να πεθάνουμε», vid

🇷🇺🇺🇦 More Ukrainian POWs in Kursk. The front stabilized, nothing big is happening in terms of big movements. Ukranian units attack, get beaten back and captured, like these guys. pic.twitter.com/wp4KgTYCPU — Lord Bebo (@MyLordBebo) August 20, 2024 ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo

Είναι η… «ζάχαρη» η νέα υποσχόμενη θεραπεία για την τριχόπτωση; – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Νέα έρευνα αναδεικνύει ένα φυσικό σάκχαρο ως πιθανή αποτελεσματική θεραπεία για την ανδρογενετική αλωπεκία, την πιο συχνή μορφή αλωπεκίας σε άντρες και μία από τις συχνότερες στις γυναίκες. Θα μπορούσε ένα απλό, φυσικό σάκχαρο να είναι στο μέλλον μία αποτελεσματική -και χωρίς παρενέργειες- θεραπείες για τη φαλάκρα; Και μάλιστα, η διαφορά να είναι ορατή μετά

ΟΧΥΡΟ «ΚΥΠΡΟΣ»! Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΟΖ

Η χρήση πυραυλικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς εναντίον αεροσκαφών, πλοίων και επίγειων στόχων ως μέσο αμφισβήτησης της τουρκικής αεροναυτικής υπεροχής στην περιοχή της Κύπρου. Οι παλιότερες αλλά και νεώτερες τουρκικές προκλήσεις εντός της Κυπριακής ΑΟΖ επανάφεραν στο προσκήνιο για πρώτη φορά μετά από χρόνια την ναυτική διάσταση της κυπριακής αποτροπής. Η προκλητική στάση της Άγκυρας, έναντι

Πως προέκυψε ο “κανόνας των 5 δευτερολέπτων”;

‘Ενας από εκείνους τους «κανόνες» που έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου. Σύμφωνα με τον λεγόμενο κανόνα των πέντε δευτερολέπτων, η κατανάλωση φαγητού αφού πέσει στο πάτωμα είναι ασφαλής, αρκεί να το κάνετε εντός του προβλεπόμενου χρονικού διαστήματος. Είναι ένας από εκείνους τους «κανόνες» που έχουν αντέξει στο χρόνο, όπως αποδεικνύεται από την αταλάντευτη παρουσία
spot_imgspot_img

Τεχνολογία που θα εντοπίζει τους κινδύνους μόλυνσης σε νωπά προϊόντα σε μια ώρα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Purdue παρουσίασαν μια καινοτόμο τεχνολογία βιοαισθητήρων που αποσκοπεί στη μετατροπή των γεωργικών πρακτικών με τον ταχύ εντοπισμό των κινδύνων μόλυνσης στα νωπά προϊόντα.

Το νέο σύστημα, εμπνευσμένο από τις μεθόδους δοκιμής COVID-19, επέδειξε ακρίβεια 100% εντός μιας ώρας από τη συλλογή δειγμάτων στο πεδίο, όταν δοκιμάστηκε σε εμπορική φάρμα νωπών προϊόντων.

«Η προσέγγιση που ακολουθήσαμε χρησιμοποιεί έναν δείκτη κοπράνων που ονομάζεται Bacteroidales ως δείκτη κινδύνου», δήλωσε ο Mohit Verma, αναπληρωτής καθηγητής γεωργικής και βιολογικής μηχανικής του Purdue. Το έργο, που τεκμηριώνεται στο περιοδικό Biosensors and Bioelectronics, έχει αδειοδοτηθεί μέσω της Krishi, μιας νεοσύστατης επιχείρησης στην οποία ο Verma υπηρετεί ως επικεφαλής της τεχνολογίας.

Παραδοσιακά, η εκτίμηση κινδύνου στα νωπά προϊόντα περιλαμβάνει τη μέτρηση παθογόνων μικροοργανισμών, οι οποίοι, εάν ανιχνευθούν, οδηγούν σε απόρριψη της καλλιέργειας. Ωστόσο, η ανίχνευση παθογόνων μικροοργανισμών σε χαμηλά επίπεδα, όπως απαιτείται από τα ρυθμιστικά πρότυπα για προϊόντα με σύντομη διάρκεια ζωής, παρουσιάζει σημαντικές προκλήσεις.

Η λύση της ομάδας του Verma περιλαμβάνει τη χρήση της τεχνολογίας ισοθερμικής ενίσχυσης με τη βοήθεια βρόχου (LAMP), η οποία χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως για τη διάγνωση της αναπνευστικής νόσου των βοοειδών και του COVID-19. Η καινοτομία έγκειται στην εφαρμογή της LAMP σε συσκευές που βασίζονται σε χαρτί, επιτρέποντας γρήγορες, επιτόπιες δοκιμές για γεωργικές εφαρμογές.

Η έρευνα, που διεξήχθη σε μια εμπορική φάρμα μαρουλιού στο Salinas της Καλιφόρνια και κοντά στο Κέντρο Έρευνας και Εκπαίδευσης Ζωικών Επιστημών του Purdue στο West Lafayette, χρησιμοποίησε πλαστικές σημαίες για τη συλλογή δειγμάτων βιοαεροζόλ. «Αυτό σας επιτρέπει να μετρήσετε τα Bacteroidales και επομένως το επίπεδο της κοπρανώδους μόλυνσης», δήλωσε ο Verma. Η ακρίβεια του συστήματος επαληθεύτηκε με τη σύγκριση των αποτελεσμάτων πεδίου και εργαστηρίου, με το νέο κιτ δοκιμών να παρέχει στους παραγωγούς άμεσα, αξιοποιήσιμα δεδομένα.

Οι καλλιεργητές χρησιμοποιούν έναν διανομέα σταγόνων, προφορτωμένο με υγρό, για να κάνουν στυλεό συλλογής σημαιών. Στη συνέχεια, το υγρό διανέμεται σε χάρτινες συσκευές που περιέχουν ενώσεις απαραίτητες για την ανίχνευση του DNA. Μετά την τοποθέτηση της χάρτινης συσκευής σε θερμαντικό απεικονιστή, τα αποτελέσματα, διαθέσιμα σε μία ώρα, αποκαλύπτουν την παρουσία και το επίπεδο των Bacteroidales. Η τεχνολογία προσφέρει ένα ποσοτικό μέτρο, επιβεβαιώνοντας τις υποψίες για μόλυνση στο πεδίο και επιτρέποντας έγκαιρες παρεμβάσεις.

Παρά την πολλά υποσχόμενη ακρίβεια του συστήματος, ο Verma αναγνώρισε την ανάγκη για περαιτέρω δοκιμές σε ένα ευρύτερο φάσμα μόλυνσης. Από τις τρέχουσες δοκιμές πεδίου έλειπαν δείγματα ενδιάμεσης μόλυνσης, τα οποία είναι απαραίτητα για μια ολοκληρωμένη επικύρωση. Παρ’ όλα αυτά, η δοκιμή ανιχνεύει μόλις τρία αντίγραφα DNA Bacteroidales ανά τετραγωνικό εκατοστό, γεγονός που υποδηλώνει υψηλές δυνατότητες για ευρεία γεωργική εφαρμογή.

Η έρευνα αντιμετωπίζει επίσης την πρόκληση της ερμηνείας των επιπέδων μόλυνσης. «Δεν ξέρουμε ακόμη τι σημαίνουν αυτοί οι αριθμοί», δήλωσε ο Verma. Ο καθορισμός ορίων για τα επίπεδα μόλυνσης είναι συνεχής εργασία, ζωτικής σημασίας για την πρακτική εφαρμογή της τεχνολογίας.

Οι επικεφαλής συγγραφείς Jiangshan Wang και Simerdeep Kaur πρωτοστάτησαν στην ανάπτυξη των δοκιμών και των συσκευών που βασίζονται στο χαρτί. Το έργο περιλάμβανε επίσης σημαντικές συνεισφορές από τη Σχολή Βιοϊατρικής Μηχανικής Weldon και τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Elmore Family, ιδίως στην ανάπτυξη της θερμαντικής απεικόνισης.

Το έργο αυτό υπογραμμίζει την ικανότητα της ομάδας Verma να μεταφέρει καινοτομίες από το εργαστήριο σε δοκιμές πεδίου, κάτι που δεν επιτυγχάνεται εύκολα. Ο Verma τόνισε τη συλλογική προσπάθεια, υπογραμμίζοντας τον εκτενή κατάλογο των συντελεστών.

Η χρηματοδότηση για το έργο αυτό προήλθε από το Κέντρο για την Ασφάλεια των Προϊόντων, το Υπουργείο Τροφίμων και Γεωργίας της Καλιφόρνιας και την Υπηρεσία Αγροτικής Εμπορίας του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ. Το Γραφείο Εμπορίας Τεχνολογίας του Purdue Innovates, το οποίο υπέβαλε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για αυτή την τεχνολογία, έχει εκδώσει άδεια χρήσης στην Krishi. Η νεοσύστατη επιχείρηση συγκεντρώνει επί του παρόντος κεφάλαια για να φέρει την τεχνολογία στην αγορά.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img