34.3 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςAP: Η Ουκρανία πιέζει τις ΗΠΑ για άδεια ώστε να επιτεθεί βαθύτερα...

AP: Η Ουκρανία πιέζει τις ΗΠΑ για άδεια ώστε να επιτεθεί βαθύτερα στην Ρωσία

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Είναι η… «ζάχαρη» η νέα υποσχόμενη θεραπεία για την τριχόπτωση; – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Νέα έρευνα αναδεικνύει ένα φυσικό σάκχαρο ως πιθανή αποτελεσματική θεραπεία για την ανδρογενετική αλωπεκία, την πιο συχνή μορφή αλωπεκίας σε άντρες και μία από τις συχνότερες στις γυναίκες. Θα μπορούσε ένα απλό, φυσικό σάκχαρο να είναι στο μέλλον μία αποτελεσματική -και χωρίς παρενέργειες- θεραπείες για τη φαλάκρα; Και μάλιστα, η διαφορά να είναι ορατή μετά

ΟΧΥΡΟ «ΚΥΠΡΟΣ»! Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΟΖ

Η χρήση πυραυλικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς εναντίον αεροσκαφών, πλοίων και επίγειων στόχων ως μέσο αμφισβήτησης της τουρκικής αεροναυτικής υπεροχής στην περιοχή της Κύπρου. Οι παλιότερες αλλά και νεώτερες τουρκικές προκλήσεις εντός της Κυπριακής ΑΟΖ επανάφεραν στο προσκήνιο για πρώτη φορά μετά από χρόνια την ναυτική διάσταση της κυπριακής αποτροπής. Η προκλητική στάση της Άγκυρας, έναντι

Πως προέκυψε ο “κανόνας των 5 δευτερολέπτων”;

‘Ενας από εκείνους τους «κανόνες» που έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου. Σύμφωνα με τον λεγόμενο κανόνα των πέντε δευτερολέπτων, η κατανάλωση φαγητού αφού πέσει στο πάτωμα είναι ασφαλής, αρκεί να το κάνετε εντός του προβλεπόμενου χρονικού διαστήματος. Είναι ένας από εκείνους τους «κανόνες» που έχουν αντέξει στο χρόνο, όπως αποδεικνύεται από την αταλάντευτη παρουσία

O χάρτης των καταιγίδων σε όλη τη χώρα – Πού θα χτυπήσουν κεραυνοί και χαλάζι σε λίγες ώρες

Διευρύνεται το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα με έντονες βροχοπτώσεις και πολύ μεγάλη κεραυνική δραστηριότητα, ενώ κι αύριο αναμένονται βροχές και καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις πρώτες πρωινές ώρες. Στο μεταξύ το meteo24news παρουσίασε τους πυρήνες των καταιγίδων. Όπως αναφέρεται χρειάζεται προσοχή τις επόμενες

Πυρκαγιά στα Καλύβια – Επιχειρεί και ελικόπτερο

Πυρκαγιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στη θέση Προφάρτα, στα Καλύβια Αττικής. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 1ης ΕΜΟΔΕ,7 οχήματα, 1 ελικόπτερο και εθελοντές.
spot_imgspot_img

Ουκρανοί αξιωματούχοι «προτρέπουν» τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιτρέψουν την χρήση αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACMS για να επιτεθούν στόχους βαθιά μέσα στην Ρωσία, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, μεταξύ εκείνων του Associated Press!

«Ουκρανοί αξιωματούχοι πιέζουν τους συμμάχους των ΗΠΑ να είναι σε θέση να χτυπήσουν συγκεκριμένους στόχους υψηλής σημασίας στην Ρωσία χρησιμοποιώντας το ATACMS, το οποίο μπορεί να φτάσει πάνω από 100 χιλιόμετρα (62 μίλια)», γράφεται χαρακτηριστικά!

Στα τέλη Μαΐου, πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Ουάσιγκτον έδωσε το πράσινο φως για διασυνοριακές ουκρανικές επιθέσεις με αυτά τα όπλα για να αποτρέψει την επίθεση της Μόσχας στην περιοχή του Χάρκοβο. Η αλλαγή πολιτικής επιβεβαιώθηκε αργότερα από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είπε ότι η Ουκρανία θα πρέπει να χρησιμοποιεί αμερικανικά όπλα «μόνο κοντά στα σύνορα [με την Ρωσία] εάν [ρωσικά όπλα] χρησιμοποιούνται στην άλλη πλευρά των συνόρων, προκειμένου να χτυπήσουν συγκεκριμένους στόχους στην Ουκρανία.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε αργότερα ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να απαντήσει σε μια διασυνοριακή επίθεση από την Ρωσία με όπλα που προμήθευσαν οι ΗΠΑ πέρα ​​από την περιοχή του Χάρκοβο, εφόσον δεν χρησιμοποιούσε όπλα μεγάλης εμβέλειας για να διεισδύσει βαθιά στο έδαφος του γείτονά της.

Ωστόσο , τρεις ανώνυμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ που πήραν συνέντευξη από το AP επιβεβαίωσαν ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν εξακολουθεί να μην επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί πυραύλους ATACMS με βεληνεκές έως και 300 χιλιόμετρα για να επιτεθεί σε ρωσικό έδαφος. Οι Ουκρανοί διοικητές παραπονέθηκαν στο πρακτορείο ότι «τα χέρια τους είναι δεμένα» σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες εμπλοκής για τη χρήση του ATACMS.

Εάν οι ΗΠΑ άλλαζαν αυτή την πολιτική, το Κίεβο θα μπορούσε «να στοχεύσει τα σημεία διοίκησης της [ρωσικής] ταξιαρχίας και ολόκληρη την βόρεια ομάδα, καθώς απέχουν 100 με 150 χιλιόμετρα από την πρώτη γραμμή», είπε ένας διοικητής πυροβολικού με το παρατσούκλι «Hefastus».

“Δυστυχώς, για παράδειγμα, δεν μπορούμε ακόμα να φτάσουμε στα αεροδρόμια και τα αεροπλάνα τους. Αυτό είναι το πρόβλημα”, δήλωσε ο Έγκορ Τσέρνιεφ, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την εθνική ασφάλεια. Κάλεσε τους υποστηρικτές του Κιέβου να άρουν τους περιορισμούς στην χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς εναντίον περιορισμένων στρατιωτικών στόχων στην Ρωσία.

Σύμφωνα με το AP , ενώ οι Ουκρανοί αξιωματούχοι ελπίζουν να πείσουν τις ΗΠΑ να συμφωνήσουν σε μια τέτοια αλλαγή πολιτικής, πιστεύουν ότι θα είναι δυνατή μόνο υπό «απελπιστικές συνθήκες πεδίου μάχης».

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SOUTH KOREA’S JCS

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img