26.9 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΑμυντική βιομηχανίαΈρευνες για διαφθορά στον γαλλικό όμιλο του εξοπλιστικού τομέα Thales – Πανευρωπαϊκοί...

Έρευνες για διαφθορά στον γαλλικό όμιλο του εξοπλιστικού τομέα Thales – Πανευρωπαϊκοί έφοδοι

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Επιστήμη: Πως γίνεται το “γάλα” από κουρκουμά – Δείτε βίντεο

Ερευνητές αναπτύσσουν μια στιγμιαία εκδοχή του μοντέρνου, “χρυσού γάλακτος” κουρκουμά. Αν έχετε επισκεφτεί ένα μοντέρνο καφέ τα τελευταία χρόνια, μπορεί να έχετε παρατηρήσει το «χρυσό» γάλα κουρκουμά στο μενού. Αν και πρόσφατα διαφημίστηκε ως εναλλακτική λύση υγιεινού καφέ χωρίς καφεΐνη, το ρόφημα είναι μια φανταχτερή εκδοχή του haldi doodh – ένα παραδοσιακό ινδικό ρόφημα που

Ευρώπη: Οι «κλιματικοί ακτιβιστές» εκτός από ΙΧ εμποδίζουν τώρα και πλοία!

παρεμποδίζοντας ένα κρουαζιερόπλοιο να φτάσει στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας, μέχρι που απομακρύνθηκαν με την παρέμβαση της αστυνομίας, ανέφερε μία εκπρόσωπος του λιμανιού του Άμστερνταμ. Το “Serenade of the Seas”, ένα γιγαντιαίο κρουαζιερόπλοιο με 1.000 καμπίνες, «μπορεί να συνεχίσει την πορεία του προς το Άμστερνταμ» αφού το μπλόκαραν επί πολλές ώρες οι ακτιβιστές, είπε η Κάρλιν

Καιρός: «Κόκκινη» προειδοποίηση από τον Τάσο Αρνιακό -Αλλάζει το σκηνικό από την Πέμπτη

Αλλάζει από αύριο (Δευτέρα 19/8) το σκηνικό του καιρού, με βροχές και καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Σύμφωνα με την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού, αναμένεται να επεκταθεί η καιρική αστάθεια σε περισσότερες περιοχές της χώρας, το πρωί στα βορειοδυτικά και σταδιακά στις κεντρικές, δυτικές και βόρειες περιοχές, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο

Καλοκαίρι τέλος αυτή την εβδομάδα: Έρχονται καταιγίδες και μπουρίνια σε όλη τη χώρα

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα (19/8) με καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας. Τάσος Αρνιακός: Ισχυρές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας Σύμφωνα με την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού, αναμένεται να επεκταθεί η καιρική αστάθεια σε περισσότερες περιοχές της χώρας, το πρωί στα βορειοδυτικά και σταδιακά στις κεντρικές, δυτικές και βόρειες περιοχές, όπου θα εκδηλωθούν

Ύψιστη επιφυλακή στον Υμηττό μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές

Από τους πλέον πολύτιμους και τελευταίους πνεύμονες πρασίνου που έχουν απομείνει στην Αττική, μετά και τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών, είναι ο Υμηττός . Οι περιπολίες που αποτελούν και το τείχος προστασίας για την αποτροπή μιας πυρκαγιάς, συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς . Άνθρωποι της Πυροπροστασίας του Δήμου Ελληνικού και εθελοντές μίλησαν στην κάμερα του
spot_imgspot_img

Την πραγματοποίηση εφόδων σε εγκαταστάσεις του σε ευρωπαϊκές χώρες επιβεβαίωσε την Κυριακή (30/6) ο γαλλικός όμιλος του τομέα της άμυνας Thales, από τους μεγαλύτερους στον κόσμο. 

Ο όμιλος ήδη αντιμετώπιζε αμφισβητήσεις εξαιτίας κατηγοριών για διαφθορά, εν μέσω δυο ερευνών σχετικά με πωλήσεις στρατιωτικού υλικού στο εξωτερικό.

Οι έρευνες διεξήχθησαν την Τετάρτη (26/6) και προχθές Παρασκευή (28/6) στις έδρες διαφόρων εταιρειών του ομίλου, στη Γαλλία, στην Ολλανδία και στην Ισπανία, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή του στο δικαστικό σύστημα, επιβεβαιώνοντας πληροφορία που μεταδόθηκε από το BFMTV.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, οι επιχειρήσεις «έγιναν στο πλαίσιο δυο προκαταρκτικών ερευνών» για διαφθορά και αθέμιτη άσκηση επιρροής ξένου αξιωματούχου.

Έρευνες για διαφθορά στον γαλλικό όμιλο του εξοπλιστικού τομέα Thales – Πανευρωπαϊκοί έφοδοι

«Η πρώτη άρχισε να διενεργείται στα τέλη του 2016» και αφορά κατηγορίες για διαφθορά «ξένου αξιωματούχου», «ιδιωτική διαφθορά», «σύσταση και συμμορία» και «ξέπλυμα» χρήματος, αδικήματα που συνδέονται με «την πώληση υποβρυχίων και την κατασκευή ναυτικής βάσης στη Βραζιλία», διευκρίνισε η δικαστική πηγή.

Κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του τότε προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί στο Ρίο ντε Ζανέιρο το 2008, η Γαλλία και η Βραζιλία υπέγραψαν σύμβαση για την πώληση τεσσάρων υποβρυχίων με συμβατική πρόωση, τύπου Scorpène, έναντι ποσού που έφθανε τότε τα 5,2 δισ. ευρώ.

Τα υποβρύχια αυτά έφεραν εξοπλισμό της Thales, ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους της άμυνας σε παγκόσμια κλίμακα, που διαθέτει μεταξύ άλλων είδη και υπηρεσίες σε τομείς όπως ο αεροδιαστημικός, αυτοί της ασφάλειας, της άμυνας, των χερσαίων μεταφορών κ.ο.κ. Τα τρία υποβρύχια έχουν ήδη παραδοθεί.

Η δεύτερη πτυχή της υπόθεσης αφορά την κατασκευή δεύτερης ναυτικής βάσης και ναυπηγείου υποβρυχίων στην Ιταγκουαΐ, που εγκαινιάστηκε το 2018.

Σύμφωνα με τη δικαστική πηγή, η δεύτερη έρευνα, που δεν είχε αποκαλυφθεί ως τώρα, άρχισε να διενεργείται τον Ιούνιο του 2023.

Αφορά ιδίως υποψίες για διαφθορά και αθέμιτη άσκηση επιρροής έναντι ανταλλάγματος, διαφθορά ξένου αξιωματούχου, ιδιωτική διαφθορά, σύσταση και συμμορία, ξέπλυμα χρήματος και κλεπταποδοχή, στο πλαίσιο διαφόρων διαδικασιών με σκοπό την «πώληση στρατιωτικού και πολιτικού υλικού στο εξωτερικό».

Αναδημοσίευση από CNN.gr

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img