28.9 C
Athens
Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΙσπανία: Θα στείλει στην Ουκρανία τον Ιούνιο αντιεροπορικά συστήματα Patriot, Leopard και...

Ισπανία: Θα στείλει στην Ουκρανία τον Ιούνιο αντιεροπορικά συστήματα Patriot, Leopard και πυραύλους

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Βρετανός πρώην στρατιωτικός σκοτώθηκε σε επίθεση στο Ντονμπάς

Ο σύμβουλος ασφαλείας του Reuters, Ράιαν Έβανς, φέρεται να σκοτώθηκε σε επίθεση με ρουκέτα σε ξενοδοχείο στην ελεγχόμενη από την Ουκρανία πόλη Kramatorsk στην Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ της Ρωσίας! Ο Έβανς, πρώην Βρετανός στρατιωτικός, εργαζόταν για το Reuters από το 2022 , συμβουλεύοντας δημοσιογράφους για θέματα ασφάλειας σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας!

Χάος στο Πακιστάν: Περισσότεροι από 60 νεκροί σε επιθέσεις ένοπλων αυτονομιστών στο Μπαλουτσιστάν

Ένοπλοι αυτονομιστές επιτέθηκαν σε αστυνομικά τμήματα, σιδηροδρομικές γραμμές και αυτοκινητοδρόμους και οι δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν επιχειρήσεις αντιποίνων, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Οι επιθέσεις αυτές ήταν οι πιο εκτεταμένες που έχουν σημειωθεί εδώ και χρόνια από τους αυτονομιστές οι οποίοι επιδιώκουν την απόσχιση της επαρχίας. Στο Μπαλουτσιστάν είναι σε εξέλιξη η υλοποίηση μεγάλων έργων από την

7 ψέματα για το αλκοόλ που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

Το μεθύσι και οι αλήθειες του Στον κόσμο του ποτού, υπάρχουν πολλοί μύθοι και ακόμα περισσότερη παραπληροφόρηση… Από την πρόληψη του hangover μέχρι τους τρόπους να συνέλθεις από το μεθύσι, έχουν εφευρεθεί πολλοί μύθοι κάποιους από τους οποίους – από τα πολλά – έχουμε πιστέψει… Καιρός να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους:  Μύθος 1:

Μετά τις πυρκαγιές έρχονται οι… πλημμύρες – Αγώνας δρόμου με τα κορμοδέματα στην καμένη Πεντέλη

Αγώνας δρόμου στις καμένες πλευρές της Πεντέλης προκειμένου να προχωρήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα στις καμένες εκτάσεις και να αποτραπούν -όσα αυτό είναι δυνατόν- πλημμυρικά φαινόμενα. Στις πλαγιές του βουνού βρίσκονται περισσότεροι από 60 υλοτόμοι οι οποίοι εργάζονται πυρετωδώς τοποθετώντας κορμοδέματα. Τα κορμοδέματα τοποθετούνται με συγκεκριμένο τρόπο ώστε να συγκρατήσουν τον υδάτινο όγκο μιας επικείμενης βροχόπτωσης

Γάζα: «Οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο με στόχο την εκεχειρία θα συνεχιστούν» λέει ο Λευκός Οίκος 

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες σε επίπεδο ομάδων εργασίας, καθώς οι πλευρές προσπαθούν να διευθετήσουν ορισμένα ζητήματα. Όπως υπογράμμισε, ένα από τα ζητήματα που θα
spot_imgspot_img

 Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία εντός Ιουνίου νέα παρτίδα γερμανικής κατασκευής αρμάτων μάχης Leopard 2A4, καθώς και πυραύλους για τα αμερικανικής κατασκευής συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot.

Η υπουργός Άμυνας Μαργαρίτα Ρόμπλες επιβεβαίωσε την επικείμενη παράδοση κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με τον αμερικανό ομόλογό της Λόιντ Όστιν, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου των υπηρεσιών της.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ έστειλε 10 τέτοια άρματα στον ουκρανικό πέρυσι και τον Μάρτιο ανήγγειλε πως θα διαθέσει επιπλέον 19 φέτος, τα πρώτα 10 ως τα τέλη του Ιουνίου και τα υπόλοιπα εννέα εντός Σεπτεμβρίου.

Τα αποθέματα του ισπανικού στρατού περιλαμβάνουν περίπου εκατό Leopard 2A4. Το τεθωρακισμένο κύριας μάχης των ισπανικών ενόπλων δυνάμεων είναι το αρκετά πιο σύγχρονο Leopard 2A6· διαθέτει περίπου 200 άρματα.

Η κυρία Ρόμπλες τόνισε χθες ότι η Μαδρίτη συνεχίζει να κάνει «μεγάλες προσπάθειες» για να υποστηρίξει τον στρατό της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία, αναφερόμενη ιδίως στην εκπαίδευση ουκρανών στρατιωτικών και υποσχόμενη πως η βοήθεια της Ισπανίας θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ / EPA-EFE)

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img