35 C
Athens
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΤρέχουν και δεν φτάνουν στη Γερμανία: «Να είστε ετοιμοπόλεμοι! Και γυναίκες στις...

Τρέχουν και δεν φτάνουν στη Γερμανία: «Να είστε ετοιμοπόλεμοι! Και γυναίκες στις Ε.Δ.»

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Νέο τυφέκιο μάχης για τον Ιρανικό Στρατό

Στην ανάπτυξη ενός νέου τυφεκίου μάχης προχώρησε η δραστήρια ιρανική αμυντική βιομηχανία. Πιο συγκεκριμένα, το τυφέκιο μάχης MASAF-2 επιλέγη για την αντικατάσταση του γνωστού και από την υπηρεσία του στον Ε.Σ και γενικότερα στις Ε.Ε.Δ, τυφεκίου μάχης G-3. Το νέο τυφέκιο μοιράζεται με το τυφέκιο που πρόκειται να αντικαταστήσει το ίδιο διαμέτρημα, αυτό του 7,62Χ51

Δύο προσαγωγές για τη φωτιά στο Λιτόχωρο – Υπό μερικό έλεγχο το μέτωπο

Εκκενώθηκε η περιοχή - Μία κατοικία παραδόθηκε στις φλόγες Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε δασική έκταση στην Πλάκα Λιτοχώρου, του δήμου Δίου Ολύμπου στην Πιερία, ενώ δυο άτομα προσήχθησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ντελάλη», δυο άτομα προσήχθησαν ως ύποπτοι για την φωτιά. Τα δυο άτομα εντοπίστηκαν

Βίντεο: Ρωσικό Lancet κατέστρεψε ουκρανικό Τ64 άρμα μάχης στην Κιανίτσια

Ρωσικό Lancet κατέστρεψε ουκρανικό Τ64 άρμα μάχης στην Κιανίτσια. Το Lancet αναπτύχθηκε από τον όμιλο ZALA Aero, θυγατρική του ρωσικού αμυντικού γίγαντα Kalashnikov Concern. #UkraineRussiaWar 🌐 Place: #Kyianytsia 🕰 Date: ~17.08.2024📌 Coordinates: 51.070168, 34.912544👩‍🚀 Squad: #GroupNorth 📝 Description: The Russian Lancet destroyed the T64 Tank of the Armed Forces of Ukraine in Kyianytsia.🖥 id: 18082024.0751✉️source:

Μελέτη: Τα ζευγάρια που πίνουν αλκοόλ μαζί έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής

Παρόμοιες συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ μπορεί επίσης να σημαίνουν έναν πιο ευτυχισμένο γάμο, αρκεί κανείς να μην το παρακάνει. Το να πίνετε μαζί με τον σύντροφό σας μπορεί να είναι το κλειδί για μια μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και έναν πιο ευτυχισμένο γάμο, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό The Gerontologist

72 ώρες «συναγερμός»: Ανατροπή στο σκηνικό του καιρού – Έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Δευτέρα (19/8) με καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια ανοίγεται μπροστά μας ένα «δροσερό τριήμερο», ωστόσο χρειαζεται μεγάλη προσοχή με τις καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και την βόρεια Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 30 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ
spot_imgspot_img

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο στράτευσης των γυναικών εμφανίστηκε ο Γενικός Επιθεωρητής των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων Κάρστεν Μπάουερ, στην περίπτωση που η θητεία καταστεί υποχρεωτική.

Προειδοποιεί επίσης ότι η στράτευση σε εθελοντική βάση δεν αρκεί προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις προσωπικού.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε μια στρατιωτική θητεία σε αναστολή, η οποία, σύμφωνα με το Σύνταγμα, απευθύνεται αποκλειστικά στον ανδρικό πληθυσμό. Θα πρέπει να εφαρμοστεί όμως και εδώ η ισότητα», δήλωσε ο κ. Μπάουερ στο Δίκτυο RND και ζήτησε για αυτό μια «κατάλληλη πολιτική και κοινωνική συζήτηση».

Ο επικεφαλής της Bundeswehr τόνισε ακόμη ότι η Γερμανία πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμη, καθώς αποτελεί τον κεντρικό κόμβο του ΝΑΤΟ.

«Συνολικά, χρειαζόμαστε πάνω από 400.000 έκτακτους και επαγγελματίες στρατιώτες, αλλά και εφέδρους», εξήγησε και, παρότι τάχθηκε υπέρ του σχεδίου που παρουσίασε πριν από λίγες εβδομάδες ο υπουργός ‘Αμυνας Μπόρις Πιστόριους, σημείωσε ότι «χωρίς υποχρεωτική θητεία, δεν γίνεται τίποτα.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός ‘Αμυνας, όλοι οι άνδρες και οι γυναίκες με γερμανικό διαβατήριο θα λαμβάνουν στα 18α γενέθλιά τους επίσημη επιστολή με την οποία θα τους προτείνεται να σκεφτούν την βασική στρατιωτική θητεία έξι μηνών και μία πιθανή παράτασή της το πολύ κατά 17 μήνες.

Οι νέοι θα καλούνται να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο για την οικογενειακή τους κατάσταση, τα ενδιαφέροντά τους, την στάση τους σε σχέση με την χρήση όπλου, τις ακαδημαϊκές γνώσεις τους και την κατάσταση της υγείας τους.

Για τις γυναίκες η συμπλήρωση είναι προαιρετική, αλλά είναι υποχρεωτική για τους άνδρες. Σύμφωνα με το γερμανικό Σύνταγμα, εφόσον το απαιτούν οι συνθήκες, η κυβέρνηση μπορεί να ζητήσει και από τις γυναίκες να υπηρετήσουν, όχι όμως και να πάρουν όπλο.

Με βάση τις πληροφορίες από το ερωτηματολόγιο, το υπουργείο ‘Αμυνας υπολογίζει ότι θα εντοπίζει κάθε χρόνο περίπου 40.000 άτομα κατάλληλα για στρατιωτική θητεία, από τα οποία θα υπηρετούν τελικά περίπου 10.000.

Η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία ανεστάλη στην Γερμανία το 2011, έπειτα από 55 χρόνια.

Απεμπε – ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img