34.3 C
Athens
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΑυγά σε εστιατόρια: Πώς να αποφύγετε την τροφική δηλητηρίαση

Αυγά σε εστιατόρια: Πώς να αποφύγετε την τροφική δηλητηρίαση

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Σαν κοινοί εγκληματίες, Ουκρανονατοϊκοί απαγάγουν Ρώσους πολίτες!! Τρομερό ΒΙΝΤΕΟ από το Κουρσκ

Αρκετοί Ουκρανοί μαχητές που συμμετείχαν στη διασυνοριακή επίθεση του Κιέβου στο Κουρσκ παραδέχθηκαν ότι «βοήθησαν στη μεταφορά» (δηλαδή στην απαγωγή) Ρώσων αμάχων σε άγνωστη τοποθεσία. Οι αποκαλύψεις ήρθαν όταν οι Ρώσοι βρήκαν και παρουσίασαν βίντεο από τα κράνη Ουκρανονατοϊκών που είτε πιάστηκαν αιχμάλωτοι είτε σκοτώθηκαν στη μάχη. Το παρακάτω βίντεο δείχνει ένοπλους Ουκρανούς μαχητές να

Ακόμα μία γέφυρα με δυτικά όπλα κατέστρεψαν οι Ουκρανοί στο Κουρσκ, vid

Οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν άλλη μία γέφυρα στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, για να δημιουργήσουν προβλήματα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Μόσχας στην περιοχή, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία. «Άλλη μια γέφυρα λιγότερη. Η Πολεμική Αεροπορία εξακολουθεί να πλήττει τις δυνατότητες επιμελητείας του εχθρού με αεροπορικά πλήγματα ακριβείας», δήλωσε

Μίλησε η «φωνή των ΗΠΑ» στην ΕΕ για το σαμποτάζ των Nord Stream: «Να καθίσετε ήσυχα και να μην ασχολείστε» δήλωσε ο Ν.Τούσκ

Οι τελευταίες αποκαλύψεις σχετικά με την καταστροφή των αγωγών Nord Stream φέρνουν στο προσκήνιο τον Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος πραγματοποίησε οργισμένες δηλώσεις προς όσους ανέφεραν πιθανή ανάμειξη της Πολωνίας . Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, κάλεσε όσους υποστήριξαν την εμπλοκή της Πολωνίας, να « ζητήσουν συγγνώμη και να σιωπήσουν ». Tusk appeals to Nord Stream supporters:

Η κοπριά μπορεί να μειώσει τα παθογόνα βακτήρια στις καλλιέργειες

Έρευνα δείχνει ότι, η ενίσχυση της υγείας του εδάφους με κομπόστ και επεξεργασμένη κοπριά μπορεί να μειώσει την ποσότητα των παθογόνων και ανθεκτικών στα αντιβιοτικά βακτηρίων. Τα αστικά εδάφη περιέχουν συχνά χημικές προσμίξεις, όπως βαρέα μέταλλα ή ίχνη αντιβιοτικών, μαζί με υψηλότερα επίπεδα ανθεκτικών στα αντιβιοτικά βακτηρίων. Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ δείχνει

Καιρός: Νέα ανατροπή μετά τις βροχές – Η πρόγνωση Κολυδά για όλη την εβδομάδα

Την εξέλιξη του καιρού για όλη την ερχόμενη εβδομάδα παρουσίασε ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς. Μάλιστα σύμφωνα με όσα αναφέρει μετά τις επερχόμενες βροχές και την πτώση της θερμοκρασίας, αναμένεται νέα ανατροπή του σκηνικού με επιστροφή στα μελτέμια και στις υψηλές θερμοκρασίες. Αναλυτικά αναφέρει: Τη Δευτέρα θα έχουμε βροχές και καταιγίδες κυρίως μετά το
spot_imgspot_img

spot_img

blank

Η αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων για τους πελάτες μπορεί να επιτευχθεί με τον σωστό χειρισμό από τους εργαζόμενους στην κουζίνα κάθε εστιατορίου.

Χιλιάδες ασθένειες που σχετίζονται με μικρόβια στα αυγά αναφέρονται κάθε χρόνο, με τις περισσότερες από αυτές να συνδέονται με εστιατόρια. Μάλιστα σύμφωνα με έρευνα του CDC (Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ) που διεξήχθη από το Δίκτυο Ειδικών Περιβαλλοντικής Υγείας (EHS-Net), οι πρακτικές παρασκευής αυγών υψηλού κινδύνου είναι κοινές στα εστιατόρια και περιλαμβάνουν την ακατάλληλη αποθήκευση και συντήρηση των αυγών πριν το μαγείρεμα, και τον ακατάλληλο καθαρισμό και την απολύμανση των σκευών.

Τα ωμά αυγά με κέλυφος που συγκεντρώνονται, αποθηκεύονται πάνω από 5ο C ή παρασκευάζονται με ακατάλληλα καθαρισμένα και απολυμασμένα σκεύη, αλλά αν στη συνέχεια μαγειρεύονται σωστά, είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν τροφιμογενείς ασθένειες. Ωστόσο αυτές οι τρεις πρακτικές μπορούν να οδηγήσουν σε κινδύνους μόλυνσης που δεν μπορεί να επιλύσει το σωστό μαγείρεμα. Για παράδειγμα, ένα σύρμα που χρησιμοποιείται σε μια παρτίδα αυγών που έχουν μολυνθεί με μικρόβια και στη συνέχεια δεν έχει καθαριστεί και απολυμανθεί σωστά μπορεί να μεταδώσει τα μικρόβια σε φαγητά που δεν μπορούν να μαγειρευτούν, όπως ντρέσινγκ σαλάτας ή σε άλλες επιφάνειες κουζίνας.

Όταν τα αυγά δεν παστεριώνονται, αυτές οι πρακτικές είναι πιο προβληματικές. Ένα παστεριωμένο προϊόν θα πρέπει να αντικατασταθεί σε μια συνταγή που απαιτεί ωμά ή καλά μαγειρεμένα αυγά.

Σύμφωνα με την έρευνα:

  • Το 26% των εστιατορίων δεν αποθηκεύουν σωστά άψητα αυγά πάνω από 5ο C
  • Το 9% των άψητων αυγών στα εστιατόρια διατηρούνταν ακατάλληλα πάνω από 5ο C
  • Ενώ το 42% που δήλωσε ότι καθαρίζει και απολυμαίνει σωστά τα σκεύη που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή αυγών, τα σκεύη καθαρίστηκαν και απολυμάνθηκαν λιγότερο από μία φορά σε διάστημα 4 ωρών.
  • Το 80% των εστιατορίων χρησιμοποιούσαν μη παστεριωμένα αυγά
  • Οι αλυσίδες εστιατορίων και οι franchises χρησιμοποιούσαν παστεριωμένα αυγά για την προετοιμασία πιάτων με αυγά περισσότερο από ό,τι έκαναν ανεξάρτητα εστιατόρια.

Σύμφωνα με το CDC τα εστιατόρια που σερβίρουν αυγά θα πρέπει να επανεξετάσουν τις πρακτικές προετοιμασίας τους και να εξετάσουν αλλαγές για να μειώσουν τον κίνδυνο εξάπλωσης μικροβίων. Συγκεκριμένα, αυτά τα εστιατόρια θα πρέπει:

  • Να σκεφτούν να χρησιμοποιούν παστεριωμένα αυγά
  • Όχι αυγά “πισίνας” (ωμά μη παστεριωμένα αυγά που έχουν σπάσει και συνδυαστεί μαζί. Ο κώδικας τροφίμων απαιτεί από μια μονάδα εξυπηρέτησης φαγητού να σπάει μόνο αρκετά αυγά για άμεση εξυπηρέτηση ενός καταναλωτή).
  • Να διατηρούν τα άψητα αυγά στη σωστή θερμοκρασία
  • Να καθαρίζουν και να απολυμαίνουν σωστά τα σκεύη και τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούνται με τα αυγά.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Cibum

blank Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

spot_img

spot_img

spot_img

spot_img

spot_img

spot_img

spot_img

spot_img

Must read

spot_img

spot_img

spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img

spot_img

spot_img

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img