28.4 C
Athens
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΝέα ΤάξηΗΠΑ: Οι ψεκασμοί γεωμηχανικής θα μπορούσαν να προκαλέσουν ΚΑΥΣΩΝΕΣ στην Ευρώπη!

ΗΠΑ: Οι ψεκασμοί γεωμηχανικής θα μπορούσαν να προκαλέσουν ΚΑΥΣΩΝΕΣ στην Ευρώπη!

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ανίχνευση νοθευμένου μελιού χωρίς να ανοίξετε το βάζο

Έλεγχος της ταυτότητας του μελιού γρήγορα και με ακρίβεια. Επειδή τα χαρακτηριστικά του μελιού ποικίλλουν λόγω των πηγών νέκταρ, της εποχής συγκομιδής και της γεωγραφίας, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο και πολύπλοκο να εντοπιστούν νοθευμένα προϊόντα. Οι μέθοδοι ελέγχου ταυτότητας είναι δαπανηρές και χρονοβόρες, ενώ υπάρχει αυξανόμενη ανάγκη για αξιόπιστες δοκιμές και υιοθέτηση νέων κανόνων για

Φωτιά στους Φούρνους: Δύσκολη νύχτα στο νησί – Ανεξέλεγκτο το μέτωπο της πυρκαγιάς

Δύσκολη είναι η νύχτα νησί των Φούρνων καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου (17/8) στην περιοχή Σκάφη στο Καμάρι, έχει επεκταθεί. Σύμφωνα με το ikariaki.gr, κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα εναέρια μέσα βοήθησαν, με στοχευμένες ρίψεις, αλλά δεν ήταν αρκετά καθώς οι άνεμοι στο νησί πνέουν πολύ ισχυροί. Οι

«Γαμ@@@»: Ουκρανοί στο Κουρσκ σπάνε και αφαιρούν ρωσικά σύμβολα, vid

🇷🇺🇺🇦 Ukrainians screw around with a border post. pic.twitter.com/hoayIdJuqi — Lord Bebo (@MyLordBebo) August 16, 2024 freepik photo

Πως ένα πιάτο μακαρόνια προκάλεσε μία οικογενειακή τραγωδία – Ο θάνατος 7χρονης αποδεικνύει ότι η συντήρηση τροφίμων είναι δύσκολο στοίχημα

Αναλύουμε τις συνθήκες που οδήγησαν στην τραγωδία και καταλαβαίνουμε πως μπορεί να συμβούν στον καθένα μας! Του Νίκου Γδοντέλη* Πέντε παιδιά μιας οικογένειας στο Βέλγιο αρρώστησαν σοβαρά αφού έφαγαν σαλάτα ζυμαρικών 3 ημερών. Αυτόν τον Αύγουστο κλείνουμε 21 χρόνια από το θλιβερό περιστατικό, μια και το μικρότερο κορίτσι της οικογένειας έχασε την ζωή του. Θα

Καιρός: Και όμως ο Σεπτέμβριος θα είναι… κόλαση – Τι «είδαν» Αμερικανοί σε 350 διαφορετικά σενάρια

Θερμότερος του κανονικού αναμένεται να είναι ο ερχόμενος Σεπτέμβριος στη νοτιοανατολική Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας) σύμφωνα με τις μακροπρόθεσμες προγνώσεις, που εκδόθηκαν μέσα στον Αύγουστο. Σύμφωνα με το 89% των διαθέσιμων σεναρίων (πάνω από 310 σενάρια) η μέση θερμοκρασία Σεπτεμβρίου θα είναι υψηλότερη από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα (περίοδος αναφοράς: 1993-2016). Πιο συγκεκριμένα
spot_imgspot_img

Οι μέθοδοι γεωμηχανικής που προορίζονται για την μείωση των θερμοκρασιών στην Καλιφόρνια θα μπορούσαν να προκαλέσουν κύμα καύσωνα στην Ευρώπη, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον τον περασμένο μήνα ψέκασαν αντανακλαστικά αερολύματα (chemtrails) σε σύννεφα πάνω από τον ωκεανό κοντά στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο για να δροσίσουν την κάτω επιφάνεια, κάτι που ονομάζεται Marine cloud brightening (MCB – σ.σ. Για να πετύχουν, όπως λένε, την παρεμπόδιση του ηλιακού φωτός χρησιμοποιούν τα σύννεφα ως γιγάντιους ανακλαστήρες στο πλαίσιο της καταπολέμησης της λεγόμενης υπερθέρμανσης)

Ωστόσο, μια  μελέτη  που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό  Nature Climate Change διαπίστωσε ότι ενώ το πειραματικό τέχνασμα γεωμηχανικής μπορεί να μειώσει σημαντικά την έκθεση στην θερμότητα στην περιοχή, «οι ίδιες παρεμβάσεις υπό την υπερθέρμανση στα μέσα του αιώνα μειώνουν ελάχιστα ή ακόμα και αυξάνουν τo ‘θερμικό στρες’ στις Δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες και στον υπόλοιπο κόσμο.”

«Δείχνει ότι το MCB μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικό για την Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, αν γίνει τώρα, αλλά μπορεί να είναι αναποτελεσματικό στο μέλλον ενώ θα μπορούσε να προκαλέσει καύσωνα στην Ευρώπη», είπε  στον Guardian η επικεφαλής της ομάδας και ωκεανογράφος του UC San Diego, Jessica Wan .

Το πείραμα  σταμάτησε αργότερα από αξιωματούχους της πόλης, επικαλούμενοι ανησυχίες για την υγεία.

Οι ερευνητές πίσω από τη μελέτη προειδοποίησαν ότι η έλλειψη ελέγχων θα μπορούσε να επιδεινώσει τις επιπτώσεις των πειραματικών έργων γεωμηχανικής που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλο τον κόσμο.

Όπως αναφέρει ο Guardian:

Οι συγγραφείς της μελέτης είπαν ότι τα ευρήματα ήταν «τρομακτικά» επειδή ο κόσμος έχει λίγους ή καθόλου κανονισμούς για την αποτροπή περιφερειακών εφαρμογών της τεχνικής, MCB, που περιλαμβάνει τον ψεκασμό αντανακλαστικών αερολυμάτων (συνήθως με την μορφή θαλασσινού αλατιού ή θαλάσσιου ψεκασμού ) σε σύννεφα στρατοσωρεύσεως πάνω από τον ωκεανό για να αντανακλούν περισσότερη ηλιακή ακτινοβολία πίσω στο διάστημα.

(…)

Η πρόσφατη απότομη άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας ώθησε ορισμένα ερευνητικά ιδρύματα και ιδιωτικούς οργανισμούς να συμμετάσχουν σε έρευνα γεωμηχανικής που παλαιότερα ήταν σχεδόν ταμπού.

Στην Αυστραλία, οι επιστήμονες δοκιμάζουν στρατηγικές MCB για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια για να προσπαθήσουν να ψύξουν τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο και να επιβραδύνουν τηn λεύκανση του.

Νωρίτερα φέτος, επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον ψέκασαν σωματίδια θαλασσινού αλατιού σε όλο το θάλαμο πτήσης ενός παροπλισμένου αεροπλανοφόρου , του USS Hornet, που ελλιμενίστηκε στην Alameda στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο. Αυτό το πείραμα σταμάτησε από την τοπική κυβέρνηση για να της επιτρέψει να αξιολογήσει εάν το σπρέι περιέχει χημικές ουσίες που ενδέχεται να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων ή των ζώων στην περιοχή του κόλπου.

Τα παραπάνω σχολιάζονται ως εξής από ΜΜΕ των ΗΠΑ:

Οι πρωτοβουλίες για την χειραγώγηση του καιρού στο όνομα της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής (υπερθέρμανση του πλανήτη) στην πραγματικότητα οδηγούν στο ίδιο το φαινόμενο που προσπαθούν να καταπολεμήσουν.

photo freepik

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img