33.3 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμος«Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τις πιο σφοδρές μάχες από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο»!

«Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τις πιο σφοδρές μάχες από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο»!

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

ΕΕ: Απαγορεύτηκε ο ισχυρισμός υγείας σε συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν μονακολίνη Κ από κόκκινο ρύζι μαγιάς

Τροποποίηση του Καν. 432/2012 σχετικά με τον ισχυρισμό υγείας για τη μονακολίνη Κ από κόκκινο μύκητα ανεπτυγμένο σε ρύζι. Στις 30 Ιουλίου 2024 δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Κανονισμός αριθ. 2024/2041 , που απαγορεύει τη χρήση ισχυρισμών υγείας για συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν μονακολίνη Κ από κόκκινο ρύζι μαγιάς.  Ο κανονισμός, που τίθεται σε

Ηχηρό «καμπανάκι» Αρνιακού: Αλλάζει το μοτίβο του καιρού – Πού θα σημειωθούν καταιγίδες

Αλλαγή του καιρού αναμένεται με την έναρξη της νέας εβδομάδας, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σύμφωνα με την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού την Κυριακή (18/8) αναμένεται νέα εξασθένηση των ανέμων στα 5-6 μποφόρ και υποχώρηση του υδραργύρου με τις μέγιστες θερμοκρασίες να φτάνουν τους 36-37 βαθμούς Κελσίου. «Καμπανάκι» έκρουσε ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 για

Φωτιά σε εργοστάσιο στον Άγιο Κοσμά Κορινθίας

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα του Σαββάτου (17/8) σε εργοστάσιο επί της οδού Ειρήνης στον Άγιο Κοσμά Κορινθίας. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με ειδικό βραχιονοφόρο όχημα και 13 οχήματα, ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ. #Πυρκαγιά σε εργοστάσιο επί της οδού Ειρήνης στον Άγιο Κοσμά, #Κορινθία.Επιχειρούν 30 #πυροσβέστες με ειδικό βραχιονοφόρο όχημα και 13 οχήματα.Συνδρομή από υδροφόρες

Περίεργη η στάση της Γερμανίας στο Ουκρανικό: Διακόπτει τη βοήθεια στο Κίεβο κατόπιν της έρευνας για την ανατίναξη του Nord Stream

Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να αναστείλει τη χορήγηση νέας στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, επικαλούμενη τους περιορισμούς του κρατικού προϋπολογισμού. « Ο τρέχων προϋπολογισμός δεν προβλέπει επιπλέον κονδύλια για στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία » αναφέρουν οι Γερμανοί, γεγονός που θα επηρεάσει τη συνέχιση των γερμανικών αποστολών εξοπλισμού και άλλης στρατιωτικής βοήθειας στο πλαίσιο της σύγκρουσης

Φωτιά στην Κουνουπίτσα Τροιζηνίας

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 35 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 9ης ΕΜΟΔΕ και 7 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τις επίγειες δυνάμεις 8 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγη ώρα σε δασική έκταση στην περιοχή Κουνουπίτσα Τροιζηνίας. Πρόκειται για μια περιοχή στην πίσω πλευρά των Μεθάνων, όπου υπάρχουν
spot_imgspot_img

Η εκστρατεία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά των Χούτι έχει γίνει η πιο χρονοβόρα ναυμαχία που έχει αντιμετωπίσει το Πολεμικό Ναυτικό από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σχολιάζουν ρωσικά ΜΜΕ!

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έχει προετοιμαστεί για δεκαετίες να πολεμήσει την Σοβιετική Ένωση, και αργότερα την Ρωσία και την Κίνα, στις πλωτές οδούς του κόσμου. Αλλά αντί για μια παγκόσμια δύναμη, το ναυτικό βρίσκεται τώρα να πολεμά με το κίνημα των Χούτι που υποστηρίζεται από το Ιράν στην Υεμένη. Η εκστρατεία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον των Χούτι έχει γίνει η πιο διαρκής ναυτική μάχη που έχει αντιμετωπίσει το Αμερικανικό Ναυτικό από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εξήγησαν στο Associated Press Αμερικανοί αξιωματούχοι και ειδικοί .

Ο αγώνας αναθέτει στο Πολεμικό Ναυτικό το καθήκον να κρατήσει ανοιχτές τις διεθνείς πλωτές οδούς στην δυτική αλυσίδα εφοδιασμού – στον αγώνα ενάντια σε μια ομάδα της οποίας το πρώην οπλοστάσιο τουφεκιών και φορτηγών pickup έχει εξελιχθεί σε μια φαινομενικά ανεξάντλητη προμήθεια drones, πυραύλων και άλλων όπλων.

Από τον Νοέμβριο, οι Χούτι έχουν επιτεθεί σε περισσότερα από 50 πλοία σχεδόν καθημερινά, ενώ η ναυτιλιακή κίνηση έχει μειωθεί στον βασικό διάδρομο της Ερυθράς Θάλασσας που οδηγεί στην Διώρυγα του Σουέζ και στην Μεσόγειο.

Όλα τα σημάδια δείχνουν ότι η ανταλλαγή χτυπημάτων μεταξύ των Χούτι και των ΗΠΑ θα ενταθεί – και μαζί της ο κίνδυνος των Αμερικανών Πεζοναυτών, των συμμάχων τους και των εμπορικών πλοίων, σημείωσε το AP και συνεχίζει:

«Το Πολεμικό Ναυτικό είδε περιόδους μάχης κατά την διάρκεια των «Πολέμων Δεξαμενόπλοιων» της δεκαετίας του 1980 στον Περσικό Κόλπο , αλλά σε μεγάλο βαθμό αφορούσαν πλοία να χτυπούν νάρκες. Οι επιθέσεις των Χούτι περιλαμβάνουν άμεσες επιθέσεις σε εμπορικά πλοία και πολεμικά πλοία.

«Αυτή είναι η πιο διαρκής μάχη που έχει δει το αμερικανικό ναυτικό από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, χωρίς αμφιβολία», είπε ο Bryan Clark, πρώην υποβρύχιος του Πολεμικού Ναυτικού και ανώτερος συνεργάτης στο Hudson Institute. «Είμαστε στα πρόθυρα οι Χούτι να είναι σε θέση να εξαπολύουν τα είδη των επιθέσεων που οι ΗΠΑ δεν μπορούν να σταματήσουν και τότε θα αρχίσουμε να βλέπουμε σημαντικές ζημιές. … Αν αφήσετε το θέμα να φουσκώσει, οι Χούτι θα γίνουν μια πολύ πιο ικανή και έμπειρη δύναμη».

(…)

Οι αξιωματικοί αναγνωρίζουν κάποια γκρίνια ανάμεσα στο πλήρωμά τους, αναρωτιούνται γιατί το Πολεμικό Ναυτικό δεν χτυπά σκληρότερα τους Χούτι.

(…)

Υπάρχουν αρκετοί πιθανοί λόγοι. Οι ΗΠΑ προσπαθούν έμμεσα να μειώσουν τις εντάσεις με το Ιράν (σ.σ. Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνες οι φωνές που λένε πως η κατάσταση διατηρείται σκοπίμως, έτσι ώστε να γονατίσει οικονομικά η Ευρώπη και να επιβληθούν αναγκαστικά μέτρα στους πολίτες της, ακόμα και ραγδαία αλλαγή πολιτικής με το βλέμμα στην νέα εποχή που έρχεται)».

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img