36 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΜαζική τροφική δηλητηρίαση σε πολυτελές θέρετρο

Μαζική τροφική δηλητηρίαση σε πολυτελές θέρετρο

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Φωτιά στην Κουνουπίτσα Τροιζηνίας

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 35 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 9ης ΕΜΟΔΕ και 7 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τις επίγειες δυνάμεις 8 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγη ώρα σε δασική έκταση στην περιοχή Κουνουπίτσα Τροιζηνίας. Πρόκειται για μια περιοχή στην πίσω πλευρά των Μεθάνων, όπου υπάρχουν

Χαμάς: Η ανακοίνωση Μπάιντεν ότι η συμφωνία για τη Γάζα είναι “κοντά” , είναι “μια πλάνη”

«Το να λέμε ότι πλησιάζουμε σε μια συμφωνία για εκεχειρία είναι μια πλάνη» , δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες, Παρασκευή, πως μια συμφωνία «ποτέ δεν ήταν τόσο κοντά» για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση των ομήρων. «Δεν βρισκόμαστε απέναντι σε μια συμφωνία ή σε πραγματικές διαπραγματεύσεις

Το ΒΙΝΤΕΟ από το Κουρσκ που δεν θα δείξουν τα δυτικά ΜΜΕ

Ένα σκληρό βίντεο από το Κουρσκ παρουσίασαν σήμερα οι Ρώσοι. Καταγράφει το πώς οι Ουκρανοί και ξένοι μαχητές που στάλθηκαν στο Κουρσκ σκότωσαν εν ψυχρώ αμάχους! Και μάλιστα παρά το ότι εκείνοι είχαν ζητήσει βοήθεια γράφοντας «SOS χρειαζόμαστε φαρμακευτική βοήθεια» σε συντρίμμια. Λίγο αφότου ένα ρωσικό drone πέταξε στους Ρώσους κατοίκους νερό και φάρμακα, ακολούθησε

Πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια: «Το Κίεβο ετοιμάζει “βρώμικη” βόμβα» αναφέρουν οι Ρώσοι

Στις 11 Αυγούστου 2024, μια πυρκαγιά ξέσπασε στον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια, τον μεγαλύτερο της Ευρώπης, που βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο από τον Μάρτιο του 2022.  Κατόπιν, οι Ρώσοι ανέφεραν πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ετοιμάζεται όπλο ραδιολογικού χαρακτήρα, ευρύτερα γνωστό ως «βρώμικη βόμβα», χρησιμοποιώντας το μεγάλο απόθεμα από πυρηνικά απόβλητα που έχουν αποθηκευτεί από τη
spot_imgspot_img

Αρκετοί παραθεριστές έχουν προσχωρήσει σε νομικές διεκδικήσεις κατά του θέρετρου.

Αυτό που θα έπρεπε να είναι ειδυλλιακές διακοπές μετατράπηκε σε υγειονομική δοκιμασία για πολλούς τουρίστες στο Riu Palace Santa Maria, ένα θέρετρο πέντε αστέρων στο Πράσινο Ακρωτήριο, ένα αρχιπέλαγος και νησιωτική χώρα στα ανοικτά της Δυτικής Αφρικής.

Η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της δικαστικής οδού με μηνύσεις των παραθεριστών κατά του θέρετρου μετά από σοβαρή τροφική δηλητηρίαση και συνεχή προβλήματα υγείας, σύμφωνα με δημοσίευση του Independent.

Μεταξύ των προσβεβλημένων επισκεπτών είναι και ο Graham Lamont, ένας 59χρονος εκπαιδευτικός από τη Γλασκώβη. Αυτό που επρόκειτο να είναι ένα εορταστικό οικογενειακό ταξίδι μετά την αποφοίτηση της κόρης του από το λύκειο έγινε εφιάλτης όταν ο Graham και η σύζυγός του Josephine αρρώστησαν από σοβαρές κράμπες στο στομάχι και διάρροια. Μήνες μετά τις διακοπές τους τον Μάιο, ο Graham εξακολουθεί να βρίσκεται υπό ιατρική φροντίδα και έχει χάσει πάνω από 14 κιλά σε βάρος.

Μια άλλη επισκέπτρια, η Sarah Tootell, μια 44χρονη χήρα από το Bury, ταξίδεψε στο Πράσινο Ακρωτήριο για να σκορπίσει τις στάχτες του εκλιπόντος συζύγου της. Το συγκινητικό της ταξίδι αμαυρώθηκε όταν προσβλήθηκε από σιγκέλα, μια σοβαρή μορφή τροφικής δηλητηρίασης, κάτι που επιβεβαίωσε ο γιατρός της κατά την επιστροφή της. Η Sarah συνεχίζει να παλεύει με ναυτία και διατροφικές διαταραχές τις εβδομάδες μετά την επίσκεψη της.

Και οι δύο οικογένειες έκλεισαν τα ταξίδια τους μέσω του ίδιου παρόχου διακοπών, επιλέγοντας αυτό που πίστευαν ότι θα ήταν πολυτελείς διακοπές χωρίς προβλήματα. Αντ’ αυτού, αντιμετώπισαν ανησυχητικές πρακτικές υγιεινής στο θέρετρο, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίας ζώων κοντά σε χώρους με φαγητό, μύγες σε ακάλυπτα πιάτα και την επαναχρησιμοποίηση των περισσευμάτων φαγητού σε διαφορετικά γεύματα.

Το ζήτημα φαίνεται να είναι ευρέως διαδεδομένο και επαναλαμβανόμενο. Σύμφωνα με αναφορές, πάνω από 300 περιπτώσεις ασθενειών έχουν συνδεθεί με το Riu Palace Santa Maria από το 2022. Αυτό το μοτίβο επαναλαμβανόμενων κρουσμάτων έχει εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τα πρωτόκολλα ασφάλειας τροφίμων του θέρετρου και την απόφαση της εταιρείας διακοπών να συνεχίσει να στέλνει επισκέπτες εκεί παρά τα συνεχιζόμενα προβλήματα.

Ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί τους ενάγοντες, εξέφρασε την ανησυχία του για τις παρόμοιες εμπειρίες που ανέφεραν πολλοί επισκέπτες. «Οι πελάτες μας δικαιολογημένα έχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με το πώς έφτασαν να είναι τόσο άρρωστοι και γιατί εξακολουθούν να στέλνουν ανθρώπους στο θέρετρο, όταν με βάση όσα βλέπουμε, δεν φαίνεται να έχουν γίνει μαθήματα από τα προηγούμενα κρούσματα ασθενειών μεταξύ των επισκεπτών».

Ενώ οι πιθανοί κίνδυνοι που σχετίζονται με τα all-inclusive θέρετρα υπάρχουν πάντα, αυτά τα φαινομενικά συναφή περιστατικά αποτελούν μια προειδοποιητική ιστορία για τους ταξιδιώτες, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ερευνούν διεξοδικά τους προορισμούς και να εξετάζουν τις προφυλάξεις για την υγεία, ακόμη και όταν κάνουν κράτηση σε πολυτελή καταλύματα.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img