32.4 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΟ “αόρατος κίνδυνος”: Ανάκληση μπύρας λόγω κινδύνου έκρηξης του μπουκαλιού

Ο “αόρατος κίνδυνος”: Ανάκληση μπύρας λόγω κινδύνου έκρηξης του μπουκαλιού

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Είναι ασφαλές να τρώτε φαγητό από delivery που έφτασε κρύο;

Οι εμπειρογνώμονες προειδοποιούν. Όλοι μας έχουμε παραγγείλει φαγητό στο σπίτι σε συνθήκες καύσωνα ή έχουμε ξεχάσει τα αποφάγια στον πάγκο της κουζίνας για λίγες ώρες χωρίς καταστροφικά αποτελέσματα και αυτό συμβαίνει επειδή τα περισσότερα τρόφιμα μπορούν να παραμείνουν σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου δύο ώρες πριν αποτελέσουν κίνδυνο για την υγεία, σύμφωνα με το USDA.

Καιρός – Βγάλτε ομπρέλες: Ριζική αλλαγή – Τι φέρνουν στην περιοχή οι μεταβολές στο ρεύμα του Κόλπου

Ανατροπή σκηνικού αναφορικά με τον καιρό θα υπάρξει τις επόμενες ώρες, με υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών και κατά τόπους καταιγίδες. Kαι σήμερα Σάββατο αναμένεται ζεστό και με ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο, αλλά από την Κυριακή υποχωρεί σταδιακά η θερμοκρασία ενώ θα εξασθενήσουν λίγο και οι βοριάδες, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Από

Φωτιά στην Αττική: Υπάρχουν ενδείξεις για δύο ταυτόχρονες εστίες πυρκαγιάς στον Βαρνάβα

Σκηνικό Αποκάλυψης άφησε πίσω της η «πύρινη λαίλαπα» που χτύπησε με αγριότητα τα βορειοανατολικά της Αττικής, με περίπου 100.000 στρέμματα να έχουν γίνει στάχτη, σπίτια και επιχειρήσεις να έχουν καταστραφεί και μία γυναίκα να έχει «χάσει» τη ζωή της. Οι ανακριτικές αρχές του Πυροσβεστικού Σώματος διερευνούν ήδη τις συνθήκες έναρξης της φωτιάς, ενώ εξετάζουν το

Μόλις 2 Iskander αρκούσαν για να βγάλουν νοκ άουτ 5 μονάδες Patriot! vid

Ρωσικοί πύραυλοι κατέστρεψαν μονάδες αμερικανικών συστημάτων αεράμυνας «Patriot» και ένα γερμανικό IRIS-T σε δύο διαφορετικές περιοχές της Ουκρανίας, σύμφωνα με βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το βράδυ της Παρασκευής. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν στείλει απροσδιόριστο αριθμό συστημάτων αεράμυνας στην Ουκρανία. Το πρώτο βίντεο του Υπουργείου Άμυνας (MOD) έδειξε

Μπάιντεν για Γάζα: Καμιά πλευρά να μην υπονομεύσει τις προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας

Ο Τζο Μπάιντεν αναφέρει σε δήλωσή του πως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπίνκεν μεταβαίνει στη Μέση Ανατολή προκειμένου να υπογραμμίσει πως «με τη διαφαινόμενη πλέον ολοκληρωμένη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση των ομήρων, κανείς στην περιοχή δεν θα πρέπει με τις ενέργειές του να υπονομεύσει αυτήν την διαδικασία». Ο αμερικανός πρόεδρος
spot_imgspot_img

Νέο περιστατικό ανάκλησης προϊόντος σε γυάλινο μπουκάλι λόγω κινδύνου τραυματισμού για τους καταναλωτές.

Για άλλη μία φορά εταιρεία ανακαλεί προϊόν συσκευασμένο σε μπουκάλι λόγω κινδύνου έκρηξης. Ο κίνδυνος έκρηξης σε μπουκάλια που περιέχουν ανθρακούχο νερό, αναψυκτικό, μπύρα ή κρασί  ακόμα και σάλτσα μπορεί να συμβεί λόγω αυξημένης πίεσης στο μπουκάλι είτε από ελάττωμα στην παρασκευή του μπουκαλιού, είτε από τον πολλαπλασιασμό ζυμομυκήτων και σπάνια βακτηρίων που παράγουν αέρια, όπως CO2 οδηγώντας τα μπουκάλια σε διόγκωση και έκρηξη. Και εάν συμβεί αυτό τα γυάλινα θραύσματα μπορούν να κόψουν έναν τένοντα, ή μία αρτηρία ή να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό στα μάτια.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα προκαλούνται από τα αργά αναπτυσσόμενα βακτήρια ή ζυμομύκητες, καθώς πολύ συχνά παρουσιάζουν μια λανθάνουσα περίοδο αρκετών εβδομάδων χωρίς να πολλαπλασιάζονται, με αποτέλεσμα η αστοχία να μην γίνει εγκαίρως αντιληπτή και το προϊόν να φτάσει στον καταναλωτή.

blank
Η μπύρα που ανακλήθηκε στην Πολωνία λόγω κινδύνου έκρηξης.

Η νέα ανάκληση λόγω κινδύνου έκρηξης έγινε στην Πολωνία, όταν η Υγειονομική Επιθεώρηση ενημερώθηκε ότι ο κατασκευαστής, δηλαδή η Browar Kormoran Sp. z o αποσύρει την παρτίδα του μη αλκοολούχου ποτού μπύρας που υποδεικνύεται παρακάτω λόγω του κινδύνου ζημιάς (έκρηξης) των μπουκαλιών, που πιθανώς προκαλείται από υπερβολική ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα στο προϊόν, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σωματικό τραυματισμό.

Λεπτομέρειες προιόντος:

Όνομα προϊόντος: Kormoran Radler Bitter Orange μη αλκοολούχο ποτό μπύρας 500 ml

Ημερομηνία ελάχιστης αντοχής: 22/01/2025

Αριθμός παρτίδας: 22/01/2025/A24/3

Παραγωγός: Browar Kormoran Sp. z o., Αλ. Γεν. Władysława Sikorskiego 2, 10-057 Olsztyn

«Παρακαλούμε χειριστείτε το προϊόν προσεκτικά λόγω του κινδύνου εκροής αερίων. Παρακαλούνται οι καταναλωτές που αγόρασαν την παραπάνω παρτίδα του προϊόντος να μην το καταναλώσουν ούτε και να το πετάξουν, αλλά να το επιστρέψουν στον τόπο αγορά» αναφέρει η Browar Kormoran στην ιστοσελίδα της.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

blank Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img