30.5 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΠως κάνουν το φυτικό κρέας να φαίνεται σαν κανονικό – 250.000$ επιχορήγηση...

Πως κάνουν το φυτικό κρέας να φαίνεται σαν κανονικό – 250.000$ επιχορήγηση για την επίτευξη “μαρμάρωσης”

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Δηλητηριάσεις εκατοντάδων βρεφών από πουρέ φρούτων: Προειδοποιητική επιστολή του FDA στην Austrofood

Ο FDA εκδίδει προειδοποιητική επιστολή προς την εταιρεία παραγωγής πουρέ φρούτων κανέλας Apple που προκάλεσε εκατοντάδες δηλητηριάσεις παιδιών από μόλυβδο. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ εξέδωσε Προειδοποιητική Επιστολή προς την AUSTROFOOD SAS (Austrofood), τον κατασκευαστή πουρέ φρούτων κανέλας μήλου που ανακλήθηκαν πέρυσι και που βρέθηκαν να περιέχουν υψηλά επίπεδα μολύβδου και χρωμίου. Υπενθυμίζεται ότι

Φωτιές στην Αττική: Δύο εμπειρογνώμονες ορίστηκαν για να διερευνήσουν τα αίτια της καταστροφής

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την καταστροφική φωτιά που έκαιγε στην Αττική τις προηγούμενες ημέρες ορίστηκαν δύο ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες ορίστηκαν από την Εισαγγελία για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της . Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ALPHA, η εξέλιξη αυτή έδειξε ότι η Πυροσβεστική δυσκολεύεται μέχρι στιγμής να καταλήξει σε

meteo.gr: Στους 42°C η θερμοκρασία τον Δεκαπενταύγουστο – 30 σταθμοί με θερμοκρασία πάνω από 40 °C

Στους 42 °C η θερμοκρασία τον Δεκαπενταύγουστο – 30 σταθμοί με θερμοκρασία πάνω από 40 °C Σύνταξη άρθρου: Στρ. Βουγιούκας, Κ. Λαγουβάρδος Ε.Α.Α – Πεντέλη, Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024, 18:30 Πολύ υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών την Πέμπτη 15/08 . Όπως φαίνεται στον χάρτη που ακολουθεί, η

Οσμή Β’Π.Π. στο Κουρσκ! Ουκρανοί παρουσιάστηκαν ως… Γερμανοί Ναζί – Εξοργιστικό ΒΙΝΤΕΟ

Ένα βίντεο κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνει στρατιώτες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων με κράνη ναζιστικού τύπου να κοροϊδεύουν έναν διωγμένο από το σπίτι του ηλικιωμένο χωρικό στην επαρχία Κουρσκ της Ρωσίας Το βίντεο γυρίστηκε από τους ίδιους τους στρατιώτες. Το περιστατικό φαίνεται να συνέβη πριν από μερικές ημέρες, ωστόσο τα εξοργιστικά αποσπάσματα από

Οι Ουκρανοί στο Κούρσκ εφαρμόζουν τακτικές των Γερμανών SS στις Αρδέννες και μεταμφιέζονται σε… Ρώσους!

Ειδικές δυνάμεις του ουκρανικού στρατού στο Κουρσκ μεταμφιέζονται σε Ρώσους στρατιώτες και προσπαθούν να πλήξουν τις θέσεις τους ρωσικού στρατού εκ των έσω σε μία αντιγραφή της τακτικής της 1ης Μεραρχίας SS Panzer “Leibstandarte SS Adolf Hitler” στην μάχη των Αρδεννών (16 Δεκεμβρίου του 1944 με 25 Ιανουαρίου 1945)! Σε ανακοίνωση του ρωσικού Επιτελείου «Όποιος
spot_imgspot_img

Επιστήμονας τροφίμων δημιουργεί μία πειστική εικόνα “μαρμάρωσης” στο εναλλακτικό κρέας.

Μία από τις προκλήσεις της δημιουργίας ρεαλιστικής εμφάνισης κρέατος φυτικής προέλευσης, είναι η μίμηση της «μαρμάρωσης» που περιμένουν και απολαμβάνουν οι κρεατοφάγοι. Η μαρμάρωση κρέατος ή άλλως marbling είναι τα ίχνη λίπους στο άπαχο κρέας και αναδεικνύει τη γευστικότητα του κρέατος και την αύξηση των χυμών και των αρωμάτων του. 

Ένας επιστήμονας τροφίμων από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης Amherst έχει ένα σχέδιο να αντιμετωπίσει αυτό το δίλημμα αναπτύσσοντας νέα τεχνολογία που υποστηρίζεται από μια επιχορήγηση 250.000 $ από το Good Food Institute . Η μη κερδοσκοπική δεξαμενή σκέψης προωθεί εναλλακτικές λύσεις με βάση το κρέας, τα γαλακτοκομικά και τα αυγά, καθώς και το καλλιεργημένο «καθαρό κρέας» που καλλιεργείται από ζωικά κύτταρα σε μια εγκατάσταση.

Η τεχνολογία που προτείνεται από τον Lutz Grossmann, επίκουρο καθηγητή, «έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στη βιομηχανία κρέατος με βάση τα φυτά, επεκτείνοντας τις προσφορές των προϊόντων της και προσελκύοντας ένα ευρύτερο κοινό», δήλωσε το ινστιτούτο στην ανακοίνωση της επιχορήγησης, μία από τις 118 που απονεμήθηκαν σε 21 πολιτείες των ΗΠΑ, συνολικού ύψους άνω των 21 εκατομμυρίων δολαρίων, από το 2019.

Ο Grossmann, του οποίου η έρευνα επικεντρώνεται στον σχεδιασμό ολιστικών προσεγγίσεων για την αύξηση της κατανάλωσης τροφίμων πλούσιων σε φυτικές και μικροβιακές πρωτεΐνες, στοχεύει στην ενσωμάτωση λιπιδίων σε διαδικασίες εξώθησης υψηλής υγρασίας, μια τεχνική που χρησιμοποιείται για την αναπαραγωγή της χυμότητας, της εμφάνισης και της υφής του εναλλακτικού κρέατος.

«Ενώ η εξώθηση με υψηλή υγρασία έχει γίνει μια κύρια μέθοδος για τη δημιουργία υφών που μοιάζουν με κρέας από φυτικές πρωτεΐνες, αυτή τη στιγμή δεν έχει την ικανότητα να δημιουργεί λιπιδική μαρμάρωση, ένα βασικό χαρακτηριστικό για την αναπαραγωγή της εμφάνισης, της γεύσης και της υφής των παραδοσιακών προϊόντων κρέατος», εξηγεί ο Grossmann. «Οι προκλήσεις της ενσωμάτωσης λιπιδίων σε διαδικασίες εξώθησης υψηλής υγρασίας σχετίζονται κυρίως με τη λιπαντική επίδραση των φυτικών λιπιδίων που διαταράσσουν το τήγμα των πρωτεϊνών μέσα στο βαρέλι του εξωθητήρα».

Επιπλέον, η έγχυση λιπιδίων κατά τη διάρκεια του ψυκτικού μέρους της διαδικασίας – όταν οριστικοποιηθεί η δομή που μοιάζει με το κρέας – έχει ως αποτέλεσμα την ανομοιόμορφη κατανομή, οδηγώντας σε μη βέλτιστη υφή, προσθέτει.

Για να ξεπεράσει αυτές τις προκλήσεις και να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ φυτικών πρωτεϊνών και λιπιδίων, η Grossmann αναπτύσσει και θα εφαρμόσει ένα νέο τμήμα εξώθησης που θα διευκολύνει τη δημιουργία της μαρμαρωμένης εμφάνισης και υφής των φυτικών προϊόντων ολικής κοπής κρέατος.

“Η ρύθμιση λειτουργεί βασικά σαν μια τσάντα σωληνώσεων που επιτρέπει τη δημιουργία ενός δίχρωμου στροβιλισμού”, λέει ο Grossmann.

Πηγή: University of Massachusetts Amherst

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img