35.2 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΠως τα φρούτα στο ψυγείο μπορεί να προκαλέσουν ταχύτερη σήψη των υπόλοιπων...

Πως τα φρούτα στο ψυγείο μπορεί να προκαλέσουν ταχύτερη σήψη των υπόλοιπων τροφίμων

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλει να στείλει πυραύλους JASSM στην Ουκρανία

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει να στείλει πυραύλους JASSM στην Ουκρανία και συγκεκριμένα να τοποθετηθούν στα ουκρανικά αεροσκάφη. Αν τελικά εγκριθεί αυτή η μεταφορά των πυραύλων, οι ουκρανικές δυνάμεις θα έχουν την δυνατότητα να χτυπήσουν στόχους, μέσω των αμερικανικών αεροσκαφών τους, που βρίσκονται εκατοντάδες μίλια μακριά.Οι πύραυλοι JASSM άρχισαν να αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια

Ακατάλληλα παιδικά γάλατα: Κανένα από τα προϊόντα που εξετάστηκαν δεν πληρεί τις διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές

Kανένα από τα παιδικά γάλατα που εξετάστηκαν σε μελέτη στην Αυστραλία δεν πληρούσαν τις διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές. Μια μελέτη των βρεφικών και παιδικών τροφών στα ράφια των σούπερ μάρκετ σε όλη την Αυστραλία αποκάλυψε έναν εντυπωσιακό αριθμό ανεξέλεγκτων ισχυρισμών που παραπλανούν τους γονείς και τους κάνουν να πιστεύουν ότι αυτά τα συχνά φορτωμένα με ζάχαρη

Τσατραφύλλιας: Πυρομετεωρολογικός εφιάλτης τον Δεκαπενταύγουστο – Στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος

Με ένα κοκτέιλ ισχυρών ανέμων και ζέστης κύλησε ο Δεκαπενταύγουστος, με τον υδράργυρο να αγγίζει ακόμα και τους 41 βαθμούς Κελσίου. Όπως επεσήμανε ο Γιώργος Τσατραφύλλιας κατεγράφησαν θερμοκρασίες 6-8 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Ωστόσο, η ζέστη δεν σταματά, με τον υδράργυρο να «χτυπά» κόκκινο και την Παρασκευή (16/8), αφού

Χαλκιδική: Παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς

Παρατείνεται, με απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Κατερίνας Ζωγράφου, η απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους, στους δήμους Κασσάνδρας, Σιθωνίας και Αριστοτέλη, λόγω πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς. Η απαγόρευση κυκλοφορίας παρατείνεται έως τις 8 το πρωί της Παρασκευής (16 Αυγούστου) και αφορά τις περιοχές: Χερσόνησο Κασσάνδρας («Κορυφογραμμή» (από Κασσανδρινό μέχρι Αγία Παρασκευή) «Αράπης»
spot_imgspot_img

Ποιοί είναι οι λόγοι που πρέπει να μένουν ξεχωριστά ορισμένα φρούτα από τα υπόλοιπα τρόφιμα του ψυγείου.

Με τα εβδομαδιαία ψώνια να καταλαμβάνουν ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματος, λόγω της κρίσης του κόστους ζωής τα τελευταία χρόνια, ο αγώνας για να διατηρήσετε τα τρόφιμα στο σπίτι σας φρέσκα έχει γίνει όλο και πιο σημαντικός.

Πολλοί όμως αγνοούν ότι η αποθήκευση ορισμένων ειδών στο ψυγείο μπορεί να προκαλέσει την ταχύτερη σήψη των υπόλοιπων τροφίμων τους.

Ορισμένα φρούτα παράγουν ένα αέριο καθώς ωριμάζουν που ονομάζεται αιθυλένιο, το οποίο μπορεί να κάνει τα υπόλοιπα προϊόντα σας να μαυρίσουν και να αρχίσουν να χαλάνε. Η ψύξη συχνά διατηρεί τα φρούτα και τα λαχανικά σας φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά η αποθήκευση ορισμένων φρούτων στο ψυγείο μπορεί να προκαλέσει τη συσσώρευση αυτού του αερίου και να καταστρέψει τα υπόλοιπα συστατικά σας.

Tα μήλα, τα αχλάδια, τα σταφύλια και τα passionfruit παράγουν μεγάλες ποσότητες αιθυλενίου καθώς ωριμάζουν, γεγονός που τα καθιστά κακή ιδέα να τα διατηρείτε μαζί με τα λαχανικά σας. Δεν θα επηρεαστούν όλα τα τρόφιμα σας το ίδιο, οπότε υπάρχουν μερικά που πρέπει να έχετε κατά νου όταν μαζεύετε τα ψώνια.

Τα πράσινα λαχανικά, όπως το μπρόκολο, το λάχανο, τα αγγούρια και το μαρούλι, είναι τα κύρια τρόφιμα που θα πρέπει να προσπαθήσετε να αποθηκεύσετε μακριά από αυτά τα φρούτα. Τα σπαράγγια, το κουνουπίδι και η μελιτζάνα σας θα αρχίσουν επίσης να μαραίνονται και να μαυρίζουν αν τα αφήσετε στο ίδιο συρτάρι με αυτούς τους εκπέμποντες αερίου.

Πολλά από τα προϊόντα στο συρτάρι λαχανικών σας θα παράγουν λίγο αιθυλένιο καθώς ωριμάζουν και χαλάνε. Έτσι, ως γενικός κανόνας, είναι καλή ιδέα να παρακολουθείτε οτιδήποτε μοιάζει να αρχίζει να χαλάει και να το διαχωρίζετε από τα φρέσκα τρόφιμά σας.

Συστατικά όπως οι ντομάτες, οι μπανάνες, τα αβοκάντο και τα μήλα μπορούν να παραμείνουν σε δροσερό μέρος αντί για το ψυγείο σας, μειώνοντας την ποσότητα αιθυλενίου που μπορεί να συσσωρευτεί γύρω από τα άλλα προϊόντα σας. Αν θέλετε να μεγιστοποιήσετε τη φρεσκάδα τους, αποθηκεύστε τα σε μια επίπεδη επιφάνεια και όχι σε ένα μπολ με φρούτα, το οποίο μπορεί να παγιδεύσει το αιθυλένιο και να προκαλέσει την αλλοίωση των τροφίμων σας.

Όμως, δεν απελευθερώνουν όλα τα φρούτα αιθυλένιο. Μερικά παραδείγματα είναι τα βατόμουρα, τα κεράσια, τα γκρέιπφρουτ, τα πράσινα φασόλια, τα πορτοκάλια, οι ανανάδες, οι πατάτες, τα σμέουρα και οι φράουλες.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img