35.2 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΑμυντική βιομηχανίαΡωσικό διαμέτρημα .408 Cheynne Tactical

Ρωσικό διαμέτρημα .408 Cheynne Tactical

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ακατάλληλα παιδικά γάλατα: Κανένα από τα προϊόντα που εξετάστηκαν δεν πληρεί τις διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές

Kανένα από τα παιδικά γάλατα που εξετάστηκαν σε μελέτη στην Αυστραλία δεν πληρούσαν τις διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές. Μια μελέτη των βρεφικών και παιδικών τροφών στα ράφια των σούπερ μάρκετ σε όλη την Αυστραλία αποκάλυψε έναν εντυπωσιακό αριθμό ανεξέλεγκτων ισχυρισμών που παραπλανούν τους γονείς και τους κάνουν να πιστεύουν ότι αυτά τα συχνά φορτωμένα με ζάχαρη

Τσατραφύλλιας: Πυρομετεωρολογικός εφιάλτης τον Δεκαπενταύγουστο – Στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος

Με ένα κοκτέιλ ισχυρών ανέμων και ζέστης κύλησε ο Δεκαπενταύγουστος, με τον υδράργυρο να αγγίζει ακόμα και τους 41 βαθμούς Κελσίου. Όπως επεσήμανε ο Γιώργος Τσατραφύλλιας κατεγράφησαν θερμοκρασίες 6-8 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Ωστόσο, η ζέστη δεν σταματά, με τον υδράργυρο να «χτυπά» κόκκινο και την Παρασκευή (16/8), αφού

Χαλκιδική: Παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς

Παρατείνεται, με απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Κατερίνας Ζωγράφου, η απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους, στους δήμους Κασσάνδρας, Σιθωνίας και Αριστοτέλη, λόγω πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς. Η απαγόρευση κυκλοφορίας παρατείνεται έως τις 8 το πρωί της Παρασκευής (16 Αυγούστου) και αφορά τις περιοχές: Χερσόνησο Κασσάνδρας («Κορυφογραμμή» (από Κασσανδρινό μέχρι Αγία Παρασκευή) «Αράπης»

Α.Λουκασένκο: «Οι ΗΠΑ θέλουν νεκρούς Ουκρανούς και Ρώσους από αυτή τη σύγκρουση»

Υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της ηγεσίας των ΗΠΑ θέλουν Ρώσοι και Ουκρανοί να συνεχίσουν να σκοτώνονται στην ουκρανική σύγκρουση, δήλωσε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο. « Οι Δυτικοί το λένε ανοιχτά – εννοώ, οι υψηλόβαθμοι. Κυριολεκτικά: Αφήστε τους να χτυπηθούν μέχρι θανάτου – Ουκρανοί, Ρώσοι – όλοι ας πεθάνουν » ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων BelTA, επικαλούμενο

Ρώσος ΥΠΑΜ: Ενισχύονται οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στο Μπέλγκοροντ

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα στείλει επιπλέον δυνάμεις στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, στα σύνορα με την Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, την ένατη ημέρα της ουκρανικής εισβολής στο ρωσικό έδαφος. Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης αφιερωμένης στην ασφάλεια των παραμεθόριων περιοχών, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Αντρέι Μπελούσοφ έκανε λόγο για «καταμερισμό
spot_imgspot_img
Ρωσικό διαμέτρημα .408 Cheynne Tactical
Τυφέκιο DXL-4M της ρωσικής οπλοβιομηχανίας Lobaev Arms. Δέχεται κάννες διαφορετικών διαμετρημάτων και είναι ικανό για βολές σε αποστάσεις άνω των 2.500 και 2.800 μέτρων.

Μετά την επιβολή των οικονομικών κυρώσεων της Δύσης στην Ρωσία, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, οι ρωσικές εταιρείες αντικαθιστούν εισαγόμενα προϊόντα με προϊόντα καθαρά ρωσικής παραγωγής. Το ίδιο συμβαίνει και στην πολεμική βιομηχανία. Η οπλοβιομηχανία Lobaev Arms ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την ανάπτυξη ενός φυσιγγίου .408 Chey Tac, που χρησιμοποιείται από τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή γιά βολές σε πολύ μεγάλες αποστάσεις.

Συγκεκριμένα, η Lobaev ανακοίνωσε ότι πλέον κατέχει την τεχνογνωσία των φυσιγγίων διαμετρήματος .408 Cheynne Tactical και ήδη έχει αρχίσει να τα παράγει μαζικά. Τα φυσίγγια κατασκευάζονται αποκλειστικά από ρωσικές πρώτες ύλες και απάρτια. Μέχρι τώρα, αυτά τα πυρομαχικά εισάγονταν και συναρμολογούνταν από τις ρωσικές εταιρείες.

408cheytac 1
Φυσίγγιο .408 Cheynne Tactical (10,3×77 χλστ.). Η Ρωσία πλέον παράγει εγχώρια τα πυρομαχικά υψηλής ακριβείας για τους ελεύθερους σκοπευτές του Ρωσικού στρατού.

Η προσπάθεια αντικατάστασης των εισαγόμενων φυσιγγίων από εγχώρια έχει ήδη αποδώσει και ένα άλλο διαμέτρημα. Τον Μάιο του 2023, η Lobaev ανακοίνωσε ότι πλέον παράγει εγχώρια από ρωσικά υλικά το φυσίγγιο .375 CheyTac.

Το .408 CheyTac (10,3×77 χλστ.) είναι ένα ειδικό πυρομαχικό για ελεύθερους σκοπευτές (ή κυνηγούς) που θέλουν να εκτελέσουν βολές σε αποστάσεις έως και 3.500 μέτρα! Η Lobaev Arms έχει αναπτύξει δύο τυφέκια επάνω στο διαμέτρημα .408 CheyTac, το SVLK-14S “Twilight” και το DXL-4M “Sevastopol”. Και τα δύο τυφέκια είναι ικανά να χτυπήσουν στόχους σε απόσταση πέραν των 2.500 μέτρων.

Τα τυφέκια της Lobaev χρησιμοποιούνται από τους Spetsnaz της FSB και της Διοίκησης Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (KCCO) του Γενικού Επιτελείου στα διάφορα μέτωπα της Ουκρανίας.

Dvl 10 M3 Wolfhound
Τυφέκιο DVL-103 Wolfhound που χρησιμοποιούν οι Spetsnaz της FSB και της Διοίκησης Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (KCCO) του ρωσικού Γενικού Επιτελείου.

Oι Spetsnaz χρησιμοποιούν και το τυφέκιο DVL-10M3 Wolfhound, που δέχεται κάννες διαφορετικών διαμετρημάτων: .308 Winchester, 6,5×47 Lapua, 6,7 Federal, .408 CheyTac και 375 CT. Το βάρος του είναι μικρότερο (4,5 κιλά) σε σύγκριση με εκείνο του SVLK-14S(9,7 κιλά), και διαθέτει κοντάκιο είναι αναδιπλούμενο και ρυθμιζόμενο κατά μήκος και καθ’ ύψος. Η ακρίβειά του είναι 0,38 ΜΟΑ, που σημαίνει ότι η διασπορά των βολών στα 100 μέτρα είναι εντός ενός κύκλου διαμέτρου 1,25 εκατοστών. Το κόστος του στην λιανική αγορά είναι 4.000 δολάρια.

Svlk 14s 9 0
Τυφέκιο SLVK-14S Twilit

Το DXL-4M έχει ακρίβεια 0.45 ΜΟΑ, βάρος 9,1 κιλά και μήκος 1,5 με 1,4 μέτρα (αναλόγως του μήκους της κάννης). Τροφοδοτείται από γεμιστήρα 5 φυσιγγίων. Το κοντάκιό του είναι αναδιπλούμενο και ρυθμιζόμενο κατά μήκος και καθ’ ύψος. Μπορεί να χρησιμοποιήσει πολλά διαφορετικά διαμετρήματα, όπως 12,7×108, .408 CheyTac και .375 CheyTac, σε μέγιστο δραστικό βεληνεκές άνω των 2.300 με 2.800 μέτρων.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img