32.1 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΑτζέντα 2030Μπιλ Γκέιτς: Δοκιμάζει βούτυρο από “αέρα”…φιλικό προς το περιβάλλον!(vid)

Μπιλ Γκέιτς: Δοκιμάζει βούτυρο από “αέρα”…φιλικό προς το περιβάλλον!(vid)

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Κατακραυγή για Ινδό YouTuber που συνελήφθη αφότου μαγείρεψε ένα παγώνι

Τα πολύχρωμα πτηνά προστατεύονται από αυστηρούς νόμους περί άγριας ζωής. Η αστυνομία δήλωσε ότι ο Kodam Pranay Kumar συνελήφθη και στάλθηκε στη φυλακή αφού βίντεο στο κινητό του τηλέφωνο επιβεβαίωσαν ότι το πουλί που είχε μαγειρέψει για το βίντεο του πιάτου κάρυ ήταν ένα παγώνι. «Είναι τώρα στη φυλακή με 14 ημέρες προφυλάκιση βάσει του

Καιρός: «Καμίνι» η χώρα και μετά τον Δεκαπενταύγουστο – Σε ποιες περιοχές θα δούμε 40άρια

«Κόκκινο» θα χτυπήσει ο υδράργυρος στη χώρα σήμερα ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με τους τυχερούς να απολαμβάνουν την αργία ή τις διακοπές τους σε κάποια παραλία μακριά από το κλεινόν άστυ. Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς σε πολλές περιοχές, κυρίως στο εσωτερικό της χώρας (κεντρικά, δυτικά και δυτική Στερεά) με τον ήλιο

Φωτιά στην Κεφαλονιά – Ήχησε το 112

Φωτιά ξέσπασε στις 9:18 σήμερα το πρωί στην περιοχή Πάστρα στην Κεφαλονιά. Η φωτιά καίει σε δασική έκταση. Στο σημείο της φωτιάς σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Πρόκειται για 6 οχήματα με 12 πυροσβέστες. Για τη φωτιά στην Κεφαλονιά εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους, μέσω του οποίου τους ζητείται να παραμείνουν σε ετοιμότητα και

Έκλεισε η ρωσική «λαβίδα» στο Τορέτσκ: Ξεκίνησε η επίθεση στην πόλη

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο του Τορέτσκ, καθώς οι Ρώσοι κατέλαβαν τη νύχτα το προάστιο Ζελεζνόγιε, ελέγχουν πλήρως το 75% της πόλης Νιου Γιορκ (ή αλλιώς Νοβορόντσκε) και κατέλαβαν τα πρώτα ψηλά κτίρια στο ανατολικό τμήμα του Τορέτσκ. Πλέον η «λαβίδα» κατά του Τορέτσκ έχει ολοκληρωθεί και οι Ρώσοι ξεκινούν την διαδικασία κατάληψης της

Πρόβλημα με τη… μείωση του πληθυσμού τους έχουν οι Κινέζοι! Παίρνουν έκτακτα μέτρα

Η Κίνα προχώρησε σε αναθεώρηση νομοσχεδίου που θα καταστήσει πιο εύκολη τη δήλωση του γάμου για τα ζευγάρια και δυσκολότερη τη διαδικασία διαζυγίου, κίνηση που προκάλεσε αντιδράσεις από χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και έχει αναχθεί σε κορυφαίο θέμα σήμερα στο Διαδίκτυο. Το προσχέδιο, με στόχο να οικοδομηθεί «κοινωνία φιλική προς την οικογένεια», τέθηκε αυτή την
spot_imgspot_img

Βούτυρο από αέρα αντί για αγελάδες; Μια νεοσύστατη εταιρία με έδρα την Καλιφόρνια, η οποία χρηματοδοτείται από τον Μπιλ Γκέιτς, ισχυρίζεται ότι έχει επεξεργαστεί μια πολύπλοκη διαδικασία που εξαλείφει την ανάγκη για τα ζώα, ενώ παράλληλα κάνει την εναλλακτική της γεύση χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα εξίσου καλή!

Η Savor, πειραματίζεται με τη δημιουργία εναλλακτικών λύσεων χωρίς γαλακτοκομικά για το παγωτό, το τυρί και το γάλα, χρησιμοποιώντας μια θερμοχημική διαδικασία που της επιτρέπει να δημιουργεί μόρια λίπους, δημιουργώντας αλυσίδες διοξειδίου του άνθρακα, υδρογόνου και οξυγόνου. . Η εταιρεία ανακοίνωσε τώρα μια νέα εναλλακτική λύση βουτύρου χωρίς ζώα.

Η μείωση της κατανάλωσης κρέατος και γαλακτοκομικών είναι ένας από τους βασικούς τρόπους με τους οποίους η ανθρωπότητα μπορεί να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της, καθώς η κτηνοτροφική παραγωγή είναι σημαντική πηγή αερίων του θερμοκηπίου και η Savor λέει ότι τα προϊόντα της θα έχουν σημαντικά χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα από τα ζωικά. Το «βούτυρο» θα μπορούσε ενδεχομένως να έρθει σε λιγότερο από 0,8 g ισοδύναμο CO 2 ανά θερμίδα . Το τυπικό κλιματικό αποτύπωμα του πραγματικού ανάλατου βουτύρου με 80% λιπαρά είναι περίπου 2,4 g ισοδύναμο CO 2 ανά θερμίδα.

Η Kathleen Alexander, διευθύνων σύμβουλος της Savor, δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε μέσω ρυθμιστικής έγκρισης για να μπορέσουμε να πουλήσουμε το βούτυρο μας. Δεν αναμένουμε ότι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε με οποιοδήποτε είδος πωλήσεων τουλάχιστον μέχρι το 2025».

Οι εναλλακτικές λύσεις κρέατος και γαλακτοκομικών έχουν γίνει ολοένα και πιο δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια, αλλά κάποιες υπολείπονται όσον αφορά τη γεύση. Η Savor λέει ότι η γεύση του βουτύρου της είναι πιο ακριβής.

Το ερώτημα τώρα είναι αν οι αγοραστές θα ακολουθήσουν τέτοια συνθετικά λίπη. Το να κάνετε τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα αγαπημένα τους γαλακτοκομικά και κρεατικά για πιο «πειραματικά» τρόφιμα μπορεί να αποτελέσει πρόκληση.

Υποστηρίζοντας την πρωτοβουλία σε μια διαδικτυακή ανάρτηση ιστολογίου , ο Γκέιτς έγραψε: «Η ιδέα της μετάβασης σε λίπη και έλαια που παράγονται από εργαστήριο μπορεί να φαίνεται περίεργη στην αρχή. Αλλά οι δυνατότητές τους να μειώσουν σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα μας είναι τεράστιες. Αξιοποιώντας αποδεδειγμένες τεχνολογίες και διαδικασίες, φτάνουμε ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη των κλιματικών μας στόχων.

«Η διαδικασία δεν απελευθερώνει αέρια θερμοκηπίου και δεν χρησιμοποιεί γεωργική γη και λιγότερο από το ένα χιλιοστό του νερού που κάνει η παραδοσιακή γεωργία. Και το πιο σημαντικό, έχει πολύ καλή γεύση – όπως το αληθινό, γιατί από χημική άποψη είναι».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

photo: EPA-YNA

Διαβάστε εδώ

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img