33.3 C
Athens
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςΚολυδάς: Θα αλλάξει κάτι στον καιρό με την έλευση της La Nina...

Κολυδάς: Θα αλλάξει κάτι στον καιρό με την έλευση της La Nina στον Ειρηνικό;

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

«Είναι τρελό αυτό»: Ουκρανός βγάζει σε ΒΙΝΤΕΟ ρωσικούς κρουζ που περνούν από πάνω του

🇷🇺🇺🇦 10 Russian missiles were filmed flying one after another This demonstrates the density of today's strikes. https://t.co/92fGteyDLX pic.twitter.com/BblcABlDZs — Lord Bebo (@MyLordBebo) August 26, 2024 ΑΠΕΜΠΕ-EPA-US AIR FORCE photo αρχείου

Βίντεο: Ρωσική επίθεση στο ουκρανικό ορυχείο κοντά στο Vodiane

Ρωσική επίθεση πραγματοποιήθηκε στο ουκρανικό ορυχείο κοντά στο Vodiane. Πλάνα από ψηλά δείχνουν τη στιγμή της επίθεσης: #UkraineRussiaWar 🌐 Place: #Vodiane 🕰 Date: ~26.08.2024📌 Coordinates: 47.827,37.2814👩‍🚀 Squad: #11Army 📝 Description: Russian strike on Ukrainian mine near Vodiane.🖥 id: 26082024.1747✉️source: https://t.co/fHNO8mhPTu Map: Military Summary Map (https://t.co/F66QZbmyjs)… pic.twitter.com/a0HOOVOdZs — Military Summary (@MilitarySummary) August 26, 2024

Απαγόρευση της ΕΕ στις αρωματικές ουσίες καπνού: Η επίδραση και οι αντιδράσεις της βιομηχανίας τροφίμων

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα που περιέχουν τεχνητό άρωμα καπνού, όπως τα τσιπς, οι σούπες και οι σάλτσες, έχουν διετή περίοδο σταδιακής κατάργησης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέσπισε πρόσφατα απαγόρευση οκτώ τεχνητών αρωματικών ουσιών καπνού που χρησιμοποιούνται σε διάφορα τρόφιμα. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για την προστασία της δημόσιας υγείας από πιθανούς κινδύνους καρκίνου

Τι καιρό θα κάνει σε όλη την Ελλάδα αυτό το φθινόπωρο – Αναλυτική επιστημονική πρόβλεψη

Μια αναλυτική και στοιχειοθετημένη πρόβλεψη των καιρικών συνθηκών που θα μας απασχολήσουν και τους τρεις μήνες του φετινού φθινοπώρου σε όλη τη χώρα ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα το meteo24news παρουσιάζει όλο το εύρος των καιρικών αλλαγών για το προσεχές φθινόπωρο, συνοδεύοντας την ανάλυσή του με ειδικά διαγράμματα. Φθινόπωρο (Γενική πρόβλεψη 500hPa, 850hPa και
spot_imgspot_img

Το καιρικό φαινόμενο «La Niña» που προκαλεί την ψύξη του ανατολικού Ειρηνικού κοντά στις ακτές της νότιας Αμερική

Με το φαινόμενο La Nina καταπιάνεται ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από το 2022 ειδικοί έχουν αναφέρει ότι το φαινόμενο «La Niña» που προκαλεί την ψύξη του ανατολικού Ειρηνικού κοντά στις ακτές της νότιας Αμερικής, θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω από τη σοβαρή ξηρασία που επηρεάζει χώρες όπως η Ισπανία, το Μαρόκο και οι δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Αναλυτικά ο κ. Κολυδάς αναφέρει στην ανάρτησή του:

ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ LA NINA ΣΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ;

Μεταξύ των μακροπρόθεσμων μοντέλων υπάρχουν διαφορές και τα πρώτα δεδομένα δεν μπορούν να μας οδηγήσουν σε σαφή συμπεράσματα για το πώς θα κυλήσει το φετινό καλοκαίρι στην Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας. Η αναφορά γίνεται καθώς πολλοί λαμβάνουν στοιχεία μόνο από μια πηγή και ερμηνεύουν μονομερώς τις τάσεις, χωρίς να ελέγξουν αν υπάρχουν διαφοροποιήσεις μεταξύ των προγνωστικών δεδομένων.

Απάντηση δεν μπορεί να δοθεί αν η La Nina μας επηρεάσει ή όχι και ο δρόμος των μακροπρόθεσμων προγνώσεων είναι ακόμη μακρύς .

Στο μεταξύ αλλάζει το σκηνικό του καιρού σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, μιας και το φαινόμενο της ψυχρής λίμνης θα μας επισκεφτεί.

Το φαινόμενο υποχωρεί την Πέμπτη και στη συνέχεια όπου θα μπει ο βορειοδυτικός άνεμος και πάμε έτσι σε ένα Σαββατοκύριακο όπου κυριότερο χαρακτηριστικό θα είναι η αστάθεια και οι μπόρες.

Μπόρες και καταιγίδες θα εντοπίζονται κυρίως στον φυσιολογικό κορμό με τον υδράργυρο να προσεγγίζει πλέον πιο φυσιολογικές θερμοκρασίες.

Σχετικές ειδήσεις

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img