28.6 C
Athens
Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνTo ντοκιμαντέρ του Netflix για την ασφάλεια τροφίμων προτάθηκε για EMMY

To ντοκιμαντέρ του Netflix για την ασφάλεια τροφίμων προτάθηκε για EMMY

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Μελέτη: Πάνω από το 75% των φαγητών σε αλυσίδες δημοφιλών εστιατορίων που έχουν καταστήματα και στην Ελλάδα είναι ανθυγιεινό

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν περισσότερα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών Περισσότερα από τα τρία τέταρτα των πιάτων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις που πωλούνται σε γνωστά εστιατόρια και αλυσίδες καφέ είναι ανθυγιεινά, αποκαλύπτει νέα μελέτη. Δημοφιλή προϊόντα όπως πίτσες, μπιφτέκια, πιάτα με κοτόπουλο, πατάτες και μπαγκέτες περιέχουν επικίνδυνα μεγάλες ποσότητες

Ηλεία: Φωτιά στην Μανωλάδα

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας 12 Αυγούστου στην παλιά Μανωλάδα του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης στην Ηλεία. Πιο συγκεκριμένα, όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 10 το βράδυ και στο σημείο επιχειρούν τέσσερα οχήματα με 10 πυροσβέστες. Σύμφωνα με πληροφορίες καίγονται χορτολιβαδικές εκτάσεις και καλαμιές, χωρίς να απειλούνται προς το παρόν θερμοκήπια φράουλας.

Χαμάς: Ζητά την εφαρμογή του σχεδίου Μπάιντεν για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Την ίδια ώρα κάτοικοι έφευγαν μαζικά από τη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θυλάκου, όπου αναμενόταν να εξαπολυθούν νέες χερσαίες και αεροπορικές ισραηλινές επιχειρήσεις. Το αίτημα αυτό του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος καταγράφτηκε την επομένη αεροπορικής επιδρομής σε σχολείο που θεωρείται πως συγκαταλέγεται στις πιο πολύνεκρες από την έναρξη του πολέμου, την 7η Οκτωβρίου

Οι ΗΠΑ στέλνουν και 2ο αεροπλανοφόρο στη Μ. Ανατολή – Περιμένουν ανάφλεξη;

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν διέταξε το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln να «επιταχύνει» τη μετάβασή του στη Μέση Ανατολή, καθώς η ανησυχία πως επίκειται περιφερειακή ανάφλεξη δεν πάει να εντείνεται, με φόντο τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε χθες Κυριακή το Πεντάγωνο. Ο στρατηγός ε.α. Όστιν έδωσε διαταγή στη δύναμη κρούσης του

Νεκρό ποντίκι σε σιρόπι σοκολάτας Hershey’s – Η απάντηση της εταιρείας

Τρία μέλη μιας οικογένειάς κατανάλωσαν το μολυσμένο σιρόπι και ένα από αυτά χρειάστηκε να λάβει ιατρική περίθαλψη. Ένα περιστατικό έχει εγείρει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων και τα πρότυπα υγιεινής στην Ινδία. Κοινοποιώντας στο Instagram, μια οικογένεια μοιράστηκε πρόσφατα την οδυνηρή εμπειρία της αφού βρήκε ένα νεκρό ποντίκι σε ένα μπουκάλι σιρόπι
spot_imgspot_img

Η υποψηφιότητα του ντοκιμαντέρ «Poisoned: The Dirty Truth About Your Food» για βραβείο ΕΜΜΥ υπογραμμίζει τον αντίκτυπο της ταινίας και αποδεικνύει την τεράστια απήχηση που έχει η ασφάλεια τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το ντοκιμαντέρ «Poisoned: The Dirty Truth About Your Food» έχει προταθεί για Έμμυ στην κατηγορία Ντοκιμαντέρ Εξαιρετικές Επικαιρότητες. Αυτή η αναγνώριση υπογραμμίζει τον αντίκτυπο της ταινίας, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στο Netflix στις 2 Αυγούστου 2023 και ρίχνει φως σε κρίσιμα ζητήματα σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Βασισμένο στο βιβλίο μπεστ σέλερ «Poisoned: The True Story of the Deadly E. Coli Outbreak That Changed the Way Americans Eat» του Τζεφ Μπένεντικτ, το ντοκιμαντέρ προσφέρει μια συναρπαστική έκθεση που έχει απήχηση στους καταναλωτές, τη βιομηχανία τροφίμων, τις ρυθμιστικές αρχές και τους πολιτικούς. Η υποψηφιότητα της ταινίας υπογραμμίζει τη συνάφειά της και τον επείγοντα χαρακτήρα του μηνύματός της σχετικά με τους κινδύνους που ενέχουν οι τροφιμογενείς ασθένειες.

Σε σκηνοθεσία της Stephanie Soechtig, γνωστής για τα εντυπωσιακά έργα της όπως το “Under the Gun” και το “Fed Up”, το “Poisoned” εμβαθύνει στο ξέσπασμα του Jack in the Box E. coli το 1993, που ήταν μια κομβική στιγμή στην ιστορία της αμερικανικής ασφάλειας τροφίμων. Το ξέσπασμα, το οποίο οδήγησε σε πολυάριθμες ασθένειες και θανάτους, προκάλεσε σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς και τις πρακτικές για την ασφάλεια των τροφίμων.

Η ταινία προβάλλει επίσης εστίες που εντοπίζονται στα φυλλώδη πράσινα φυτά και περιλαμβάνει συνεντεύξεις με θύματα αυτών των εστιών.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει εξέχουσες προσωπικότητες στον τομέα της ασφάλειας των τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων πρώην κυβερνητικών αξιωματούχων, εκπροσώπων του κλάδου και του Bill Marler, δικηγόρου για την ασφάλεια των τροφίμων και εκδότη του Food Safety News . Ο Μάρλερ έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην υποστήριξη των μεταρρυθμίσεων για την ασφάλεια των τροφίμων μετά το περιστατικό του Jack in the Box. Η ταινία περιλαμβάνει επίσης μαρτυρίες από άτομα που επηρεάστηκαν προσωπικά από τροφιμογενείς ασθένειες, όπως ο Darin Detwiler, ο οποίος έχασε τον 16 μηνών γιο του Riley από E. coli κατά τη διάρκεια της επιδημίας.

Το «Poisoned» έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Tribeca τον Ιούνιο του 2023, όπου κέρδισε σημαντική προσοχή και αναγνώριση.

Η υποψηφιότητα για Emmy του ντοκιμαντέρ το τοποθετεί μαζί με άλλα αξιόλογα έργα στην κατηγορία Ντοκιμαντέρ Εξαιρετικών Επικαιρών Υποθέσεων, όπως:

  • “Loudmouth” (ΣΤΟΙΧΗΜΑ)
  • «Love in the Time of Fentanyl» (PBS)
  • “Mourning In Lod” (Προβολή)
  • “Κανένα ατύχημα” (HBO | Max)

Πηγή: Food Safety News

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

blank Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img